joi, 1 februarie 2018

MoonSaga~Secretele lui Yoshitsune~ Partea I: O întâlnire ostilă (1)

1.

De mult timp, Mononoke au existat în această lume.
Unii dintre ei au luat forme ce nu se puteau destinge de oameni, în timp ce altele au luat forma bestiilor, și unii chiar au luat forme ce nu erau vizibile oamenilor.
Mononoke, care aveau puteri supranaturale ce le lipseau oamenilor, erau temuți ca fiind o cauză a calamităților și dezastrelor, admirați de frică, și eventual au ajuns să fie venerați ca reîncarnări a zeilor. În acest fel, Mononoke și oamenii au coexistat pentru o perioadă lungă de timp, și eventual o nouă existență, nici Mononoke nici umană, s-a născut în lume.
Cei ce s-au amestecat cu Mononoke, și le-au moștenit sângele și puterile supranaturale. Au devenit cunoscuți ca fiind ”Mononofu”, însemnând ”Cei ce nu sunt umani”. Puterile supranaturale ale unui Mononofu sunt la fel de numeroase ca Mononofu în sine. Erau cei care aveau puterea să distrugă bolovani, și cei care vindecau răni cu o atingere. Cei care puteau vedea viitorul, și cei care puteau citi mințile. Cei care puteau manipula focul sau apa așa cum doreau, și cei care puteau pluti în aer.
Mononofu au crescut în număr, și au început să-i domine pe oameni cu puterile lor unice.
Între timp, și-au extins influența lor peste întreaga Japonie, și un anumit clan a înflorit ca un grup de războinici ce îl serveau pe împărat, în timp ce ceilalți au devenit clanuri puternice ce și-au întins rădăcinile peste o arie vastă.

Timpul trece, și acum este o târzie eră Heian.
Două clanuri Mononofu poartă sângele regal al familiei – Heike și Genji. Și-au mărit puterea vastă ca și clanuri de războinici, și influența lor s-a extins eventual până la curtea imperială. Puterea crescândă a fiecărei case a devenit o ambiție, ”Noi vom fi cei care conduc lumea”, și a dezvoltat un conflict între însăși Mononofu.

În 1156, primul an al erei Hōgen, a avut loc rebeliunea Hōgen, o luptă între Heike și Genji în care s-au format și destrămat alianțe. Următoarea rebeliune Heiji, în 1159, primul an al erei Heiji, a dat naștere unei lupte de puteri între Taira no Kiyomori și Minamoto no Yoshitomo, și s-a sfârșit cu victoria lui Kiyomori și moartea lui Yoshitomo. După această luptă, Genji a pierdut din putere, și a sosit era de aur a lui Heike în Kyoto.
Fiul lui Yoshitomo, Yoritomo, care avea paisprezece ani pe atunci, trebuia să fie ucis, dar, datorită rugăminților mamei vitrege a lui Kiyomori, Ike no Zenni, a fost scăpat de decapitare și exilat în provincia Izu. Cam după două decenii, în august 1180, al patrulea an al erei Jishō, cu sprijinul familiei Hōjō, care deținea puterea în provincia Izu, Yoritomo a ridicat în sfârșit o armată pentru a-i înfrânge pe Heike.
Kiyomori a fost înfuriat de această trădare de către omul căruia i-a fost milă, dar în următorul an, în martie 1181, al cincilea an al erei Jishō, a fost doborât de febră și a plecat din această lume plin de furie. Porunca sa pe patul de moarte a fost ”Puneți capul lui Yoritomo pe mormântul meu ca ofrandă.”
Heike și Genji.
În acest fel, lupta dintre Mononofu a fost înghițită de un curent și mai violent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!