joi, 24 ianuarie 2019

MoonSaga~Secretele lui Yoshitsune~ Partea I: O întâlnire ostilă (6)

6.

De parcă era condus din somn de către sunetul tandru al valurilor ce se loveau de țărm, Noritsune s-a trezit.
A trecut mult timp de când am dormit atât de bine. Se gândea, mintea lui fiind încă încețoșată.
Pe când își deschidea încet ochii, a văzut cerul albastru și liniștit de primăvară, și chipul lui Dennai în timp ce se uita la ocean, cu brațele încrucișate.
Oh, așa este. Dormeam în poala lui Dennai. Își amintise.
Când Dennai a realizat că Noritsune era treaz, a privit în jos cu ochii blânzi.
”Deci te-ai trezit în cele din urmă. Ai dormit bine?”
”Da...Poala ta este cu siguranță cel mai bun loc.”
”Oprește-te, mă înspăimânți. Hai, ridică-te! Picioarele mele sunt amorțite.”
La insistența lui Dennai, Noritsune își răsucise corpul în sus. Mormăise în timp ce se întindea și apoi făcuse un cerc cu capul. Mulțumită somnului profund pe care îl avuse, corpul său se simțea mai ușor. Îi văzuse pe Kikuōmaru și Ginrōmaru jucându-se în jurul unor pietre la o mică distanță de ei. Se uitau în găurile din pietre, găsind creaturi mici ce trăiau acolo și chicoteau.

De când Noritsune era mic, somnul nu a fost nimic altceva decât agonie pentru el.
Era din cauză că suferea coșmaruri ori de câte ori dormea. Coșmarurile erau toate diferite, într-o noapte ar fi fost prins în capcană și se scufunda într-o mlaștină fără fund, și în următorul ar fi fost urmărit de un monstru necunoscut. Nenumărate nopți, se trezea plângănd și țipând și își petrecea restul nopții tremurând în futon. Când dormea prost, corpul său nu se putea odihni, și astfel, în zilele când era trezit de un coșmar, corpul lui se simțea la fel de greu ca și plumbul și era chinuit de dureri de cap.
La început, se întrebase de ce avea doar el asemenea vise înspăimântătoare. Dar când a realizat eventual că putererile sale erau visele profetice, le-a blestemat. Coșmarurile erau un efect secundar al puterilor sale.
Mai mult, nu toate visele sale erau profetice. Dacă visa că cineva avea să fie rănit, putea avertiza pe acel cineva, dar avea doar imagini fragmentate, și erau multe vise unde putea înțelege semnificația atunci când se întâmplau în viața reală. În acel caz, nu exista nici o cale de a preveni acest lucru. Noritsune simțea că suferința pe care o îndura din cauza coșmarurilor depășea orice beneficiu pe care îl obținea din visele sale profetice de zeci de ori mai mult.
Singurul care îi putea oferi lui Noritsune un somn netulburat de coșmaruri era Dennai. Dennai avea puterea de a suprima puterea altcuiva atât timp cât îi atingea. Dacă Dennai era alături de el, Noritsune putea dormi în liniște. În ciuda comentariilor insultătoare ale lui Noritsune, unul din motivele pentru care îi păsa de Dennai era faptul că prezența lui îl elibera de duerea sa fizică și emoțională.
Noritsune privea peste oceanul calm, și îi vorbise lui Dennai.
”...Deci, de ce a ales fratele calea de a face pace cu Genji?”
”Cine știe? Probabil că sunt multe lucruri la care se gândește.”
”Și de ce mergem să ne întâlnim cu un Genji atunci? Indiferent de cât de mult mă întreabă fratele meu, nu vreau să merg. Acel Yoshitsune, este cumva întunecat.”
Felul în care Noritsune a spus asta a sunat ca un copil bosumflat, și Dennai a râs cu un rânjet larg.
După conferință, când Tomomori a auzit că Dennai l-a întâlnit pe Yoshitsune lângă Kyoto din întâmplare, el a abordat o idee de care până și Dennai a fost uimit. Voia ca ei să se gândească la posibilitatea de a negocia pacea prin Yoshitsune.
Atât Dennai cât și Noritsune nu își găseau cuvintele, astfel încât Tomomori vorbise pentru a-i convinge,
”Ei bine, nimeni altcineva nu știe despre asta. Sunt mulți în Heike care cred că a fi ucis este mai preferabil decât să faci plecăciuni la Genji. Dacă vorbum de pace acum, ar putea cauza o revoltă. Mai întâi, voi doi îl veți întâlni pe Yoshitsune în secret și veți face pregătirile. Dacă determinăm că pacea este posibilă, atunci îi vom convinge pe restul.”
”Frate! Eu mă opun obținerii păcii!” argumentase Noristune determinat.
Tomomori îi aruncase o privire de reproșare.
”Nori, cred că în ritmul acesta, Heike va cădea în ruină mai devreme sau mai târziu. Nu din cauza războiului...Am tot stat pe laurii noștri deasupra puterii pe care tatăl meu, Kiyomori, a construit-o. Am uitat de simpatia noastră pentru oameni, și ne-am pierdut modestia. Cred că este timpul ca să ne recăpătăm forma cuvenită de Mononofu. Este la fel și pentru Genji. Dacă continuăm să luptăm astfel, amândouă clanurile vor merge pe drumul spre ruinare. Atunci, nu este aceasta o șansă pentru noi să reînviem împreună?”
”Deci, frate, ne spui să trăim sub controlul clanului Genji?” continuase Noritsune să obiecteze, și Tomomori a scuturat din cap în liniște.
”Nu sub controlul lor. Cu ei. Pacea nu înseamnă înfrângere, Nori. Atât Heike cât și Genji au servit odinioară împăratul drept clanuri de războinici. La un moment dat asta s-a transformat în certuri pentru putere. Scopul meu este o pace unde fiecare își servește propriul scopul, ca două roți la un car. Una este Heike și cealaltă este Genji. Amândouă au aceeași putere, și amândouă se îndreaptă spre aceeași direcție.”
În acest punct, Dennai, care ascultase în liniște, încuviințase din cap cu entuziasm și spusese ”Exact ca Tomo-chan! El are idei diferite de ale celorlalți!” bătând cu forță mâinile pe genunchii săi.
Tomomori își pierduse fiul cel mare, Tomoakira, în bătălia de la Ichi-no-Tani. Avea doar șaisprezece ani.
În mod normal, un părinte ar dori să verse lacrimi de sânge pentru a-și răzbuna copilul. Nu, deja ar face-o, se gândise Dennai.
Dar Tomomori își trăiește viața nu ca părinte, ci ca lider al clanului său, și acordând prioritate călii care duce la supraviețuirea lor.
Dennai a fost captivat de asta, și se hotărâse.
”Lasă pe mine! Eu, Dennai Noriyoshi, mă voi asigura că îl voi aduce pe Yoshitsune la tine! Nu e așa, Nori?”
”Despre ce tot vorbești!? Nu îmi amintesc să fiu de acord cu-”
Tomomori îl apucase pe Noritsune cu fermitate de umeri.
”Mă bazez pe tine, Nori! Asigură-te că îl protejezi pe Dennai pentru mine!” a spus, punând accent intenționat pe numele lui Dennai. Nu era nimic ce ar putea spune Noritsune  drept răspuns, și își putea doar să-și încrunte sprâncenele în liniște.

Pe țărm, Dennai și Noritsune se uitau la ocean, ca de obicei.
Cu siguranță sunt mulți soldați Genji dincolo de mare care vor doar sânge.
Se gândise Dennai, și îi dăduse un sentiment ciudat.
”Avem ordinele fratelui tău, dar adevărul este că, pur și simplu, vreau să îl întâlnesc pe Yoshitsune din nou. Vreau să îl întâlnesc și să încerc să vorbesc cu el.”
Noritsune nu își putea ascunde iritarea la aceste cuvinte.
”Și totuși de ce ești atât de fascinat de Yoshitsune? Chiar crezi că un general care plânge asemeni unei femei în timp ce se gândește la comarazii este atât de frumos?”
”El nu este puternic asemeni ție. Tindem să uităm din cauza erei în trăim. Într-o bătălie, prietenii mor unul după altul. Înainte ca măcar lacrimile pentru ultimul să se fi uscat. Faptul că inima lui este rănită atunci când se gândește la prietenii săi este dovada purității sale.”
La un moment dat, Kikuōmaru și Ginrōmaru s-au apropiat. Stăteau pe un bolovan, și ascultau cu expresii uluite.
”Eu...nu...înțeleg...”
Dennai a râs la cuvintele lui Ginrōmaru.
”Hmm, presupun că nu...Ei bine atunci, Gin, ce ai face dacă Kiku ar muri?”
”Plânge!...Ah, am înțeles. Aș plânge...Puritate!” spusese, și chipul său se relaxase într-o expresie fericită. Dennai privise la Kikuōmaru.
”Dar tu, Kiku? Ce ar fi dacă Gin ar muri?”
”Gin nu va muri! Gin nu va muri!” Kikuōmaru deja începuse să plângă.
”Hahahaha, iertare! Așa este, Gin nu va muri. Este în regulă.”
”Gin nu va muri...”
Noritsune, care îi ascultase pe ceilalți trei vorbind, se ridicase și se îndreptase spre mal.
”Nimeni nu va muri. Este în regulă. Vă voi proteja pe toți chiar dacă mă costă viața. Kiku, Gin...chiar și pe tine Dennai.”
”Acel ”chiar și pe tine” nu era necesar! Și nu spune că îți vei da viața așa de ușor. Este mai bine să nu luptăm deloc, astfel nu se va ajunge la asta.”
Noritsune zâmbise. Expresia sa trădase un semn de singurătate.
”Nu va fi așa de simplu. Acest război nu se va termina așa ușor. Și dacă tot ceea ce faci este să plângi, nu vei putea proteja ceea ce este important,” spusese el, plecând ochii.
Visele profetice ale lui Noritsune erau o putere de apărare, și sursa puterii sale care l-a condus la a fi numit ”Cel mai puternic Heike” era cu totul altceva. Era abilitatea pură de arte marțiale pe care o obținuse prin ani de muncă grea zilnică, antrenându-și corpul. Obținuse acel nume nu printr-o putere supranaturală, ci prin propria sa putere. Noritsune era mândru de acest lucru, și era dovadă a cât de mare era abilitatea sa potențială de luptă.

Chiar și cu ”puterea” mea, chiar dacă pot prezice în visele mele, în cele din urmă toată lumea va muri și eu nu îi voi putea proteja. Frații mei, și prietenii mei. Nu vreau să las pe nimeni altcineva să moară. Sau să îi fac să plângă. Dacă nu îi pot proteja cu ”puterea” mea, atunci voi avea nevoie de o putere mai mare decât aceasta. Voi deveni mai puternic, pentru a proteja tot ce este important pentru mine.

O pasăre de mare care zburase deasupra capului lor în cercuri intrase brusc în apă. Într-o clipită, prinsese un pește în ciocul său, și apoi se avântase înapoi pe cer.
Privind pasărea, ochii lui Noritsune căutau o putere mai mare decât a oricărui altcuiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!