miercuri, 3 februarie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 13 (Acțiune)


13.自分の意志で戦って敗れたのなら納得もできる。
戦うことも許されず、戦おうともせずに負けを認めるのは嫌なんだ。
僕は戦って死にたい。
Pot accepta înfrângerea într-o bătălie în care am ales să lupt.
Dar urăsc să o accept într-o bătălie în care nici măcar nu mi s-a dat voie să lupt sau să încerc să lupt.
Mai bine aș muri luptând.

Aceasta este atitudinea mea absolută în viață. Să pierzi într-o bătălie este rezultatul tău de a nu fi făcut destule eforturi. Este probabil indiferența asupra sănătății tale, sau antrenamentul zilnic insuficient, ce duce la un asemenea rezultat. Așadar, pot accepta o asemenea înfrângere ca fiind propria mea vină.
Pe de altă parte, nu pot niciodată accepta situațiile în care cineva nici măcar nu încearcă să lupte sau doar trebuie să îndure totul. Deseori mi se spune ”Te rog să înțelegi/să faci un compromis” din diverse motive ale adulților. Dar chiar dacă aș fi făcut un compromis aici, aceeași problemă se va întâmpla iar mai târziu, dar ca o problemă și mai mare. Așadar, este necesar să schimbați cursul într-o direcție mai avantajoasă prin a gândi înainte, cât timp problema încă este mică.
Aceasta are legătură cu atitudinea în viață. Cum a putut un birou mic independent ca al nostru să continue să înainteze în ultimii 10 ani? Asta din cauză că am făcut o învoială completă la a lupta, în loc de a fugi. Și aceasta nu a fost doar învoiala mea, ci a întregului meu staff.
Puteți să vă luați mâinile și picioarele imediat în timp ce lăsați pe altcineva să treacă pe lângă voi (se referă la o etichetă a samurailor, unde oamenii obișnuiți trebuiau să le facă drum imediat când vedeau un samurai, prin a se pune în genunchi și a atinge pământul cu fruntea), sau îl puteți lăsa să dea mai întâi peste voi și să spuneți ”Ei, nu mi-ai putut spune să mă dau deoparte mai întâi?” înainte de a-l lăsa să treacă pe lângă voi. Aceste două situații vor rezulta în relații foarte diferite mai târziu. Cum ne vom referi una la cealaltă mai târziu este definit de primul concurs, atitudinea inițială. Așa luptă adulți.
De asemenea, trebuie să fiți atenți și când vine vorba de cedări. Nu ar trebui să cedați prea mult, și atunci când o faceți, să faceți un pas greșit poate duce la un eșec. Când cineva vă spune ”Hey, dă-mi locul tău mie”, ar putea să se așeze pe locul vostru de parcă ați fi renunțat, dar ar fi o diferență majoră dacă, după cuvintele ”dă-mi locul tău”, ați putea obține cuvintele ”Mulțumesc că mi-ai dat locul tău”. Este o diferență enormă între a obține aceste cuvinte și a nu le obține. Uneori este necesar să lupți doar pentru a obține aceste cuvinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!