sâmbătă, 6 februarie 2016

GACKTIONRY - Capitolul 14 (Acțiune)


14.危険というのは最大の娯楽。
Pericolul este cel mai grozav entertainment.

Știu că acest concept este respins de mulți. Dar îmi place să merg în locuri periculoase. De exemplu, când merg în locuri etichetate ca ”zone pe care ar trebui să le evitați” în ”Globe Trotter” (ghid turistic), nu mă satur de intensitatea pe care o simt acolo. Mă face să mă simt viu.
Când am venit prima dată în Tokyo, am văzut de aproape un chinez alergând cu o Guandao (sabie chinezească) în Shinjuku, și m-a luat cu fiori de agitație gândindu-mă ”Ce oraș intens este!”. De aceea încă mă duc în Shinjuku ocazional. Presupun că îmi place aerul de acolo.
Întotdeauna mă gândesc că viața fără intensitate este nesănătoasă. Din cauză că acest lucru crează oameni care nu pun pacea la îndoială. Cel mai înfricoșător lucru este ca toate lucrurile să devină normale. Fără entuziasm, noțiuni oarbe că nimic rău nu se va întâmpla. Unii oameni ar spune ”Asta nu s-ar putea întâmpla niciodată”. Dar de fapt este opusul. Percepția importantă pe care ar trebui să o perfecționa este ”S-ar putea întâmpla ceva?!”.
Oamenii care conduc mașini, dar nu au avut niciodată un accident sau să-i agite pe ceilalți în legătură cu modul în care conduc, posedă o abilitate superb de excepțională de a detecta pericolul. Oamenii cu o astfel de abilitate slabă vor cauza accidente chiar și după ce li s-a spus să aibă grijă. Trebuie să fiți capabili să conduceți în timp ce vă imaginați fără efort diverse lucruri ce apar pe neașteptate după vreun colț, și cu abilitatea de a vă descurca în orice criză în orice moment.
Același lucru se poate spune și despre viață. Trebuie să fiți pregătiți pentru multe posibilități, doar în cazul în care se întâmplă în viitor. Și dacă, cumva ceva chiar s-a întâmplat, veți putea să vă descurcați dacă l-ai prevăzut și ați făcut pregătirile necesare.
Dacă sunteți nepregătiți, veți fi șocați, spunând ”Oh, nu!”. Și în timp ce vă panicați, totul se va termina chiar înainte de a face ceva.
De aceea este necesar să aveți un simț de tensiune ca și obicei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!