marți, 17 iulie 2012

Gackt - info single 2009 - 2012

 2009:
21 ianuarie – GHOST (ediție specială ”Dears”)
28 ianuarie – GHOST (ediție normală)
                Al 29-lea single. ”GHOST” a fost folosită ca melodie principală pentru serialul american ”Terminator: The Sarah Connor Chronicles”. Are sunet techno/electronic cu un ritm de dans. Cum s-a spus pe Gackt.com, melodia exprimă ”țipetele oamenilor și non-oamenilor în același timp. Țipetele creaturilor cu trupuri mecanice și inimi umane”. Ediția specială pentru ”Dears” vine cu PV-ul ”GHOST”, în care Gackt și dansatorii săi sunt roboți în timp ce dansează și cântă. PV-ul include și imagini din ”The Sarah Connor Chronicles”. Coperta pentru ediția specială ”Dears” înfățișează un craniu jumătate om jumătate robot, cu chipul lui Gackt, pe un fundal negru. Coperta pentru ediția normală e aceeași doar că pe un fundal roșu. Melodia în plus este ”Blue Lagoon ~深海~”. Ambele melodii au fost cântate în timpul turneului ”Requiem et Reminiscence II 2008 – 2009”.
-          GHOST
-          Blue Lagoon ~深海~
-          GHOST – instrumental
-          Blue Lagoon ~深海~ - instrumental



28 martie – Journey through the Decade (ediție normală maxi single/ ediție limitată maxi single)
                Al 30-lea single. ”Jouney through the Decade” a fost melodia principală pentru ultimul serial Kamen Rider, ”Kamen Rider Decade”. Acest serial a comemorat a zecea aniversare a seriilor ”Kamen Rider” și a difuzat 31 de episoade din 25 ianuarie până pe 30 august 2009. Gackt nu a scris versurile sau linia melodică, și a fost relansat de către Avex. Ediția limitată conține PV-ul ”Journey through the Decade”, cu Gackt, Masahiro Inoue (ca Tsukasa Kadoya) și Seiji Takaiwa (ca Kamen Rider Decade). A avut și  o copertă diferită , cu Gackt în depărtare și Kamen Rider în prim plan. Coperta pentru ediția normală a fost cu Gackt în prim plan și Kamen Rider în depărtare.
-          Journey through the Decade
-          J.t.D. Re-Mix RIDE”Distort”
-          J.t.D. Re-Mix RIDE”Symphony”
-          Journey through the Decade – instrumental



10 iunie - 小悪魔ヘヴン [Koakuma Heaven] (ediție normală/ediție specială ”Dears”)
                Al 31-lea single. Pentru a celebra 10 ani de carieră solo în 2009, Gackt a lansat 4 single-uri în 4 saptămâni consecutive. Prima lansare a fost ”小悪魔ヘヴン ”[Koakuma Heaven], o melodie cu un ritm techno dance, asemănător lui ”GHOST”, dar cu o tematică diferită. ”Koakuma” înseamnă ad literam ”micul drac”, iar titlul se referă la ”Koakuma Ageha” o revistă japoneză de modă pentru subcultura ”gyaru”. Versurile sunt scrise clar din punctul de vedere al unei femei (mai mult o hostess), și sunt destul de grosolane. Versurile scrise includ și emoticoanele în stil japonez, folosite în mod general de fete în e-mailuri și mesajele de pe telefon.
                Coperta pentru ediția specială îl înfățișează pe Gackt în prim plan, îmbrăcat ca un model Ageha, cu perucă și make up complet.  Coperta pentru ediția normală îl înfățișează pe Gackt, îmbrăcat ca un model Ageha, într-o mare de alte modele Ageha. Melodia în plus este ”My Father’s Day” și a fost scrisă în memoria lui Ogata Ken, alături de care a jucat în drama ”Furin Kazan”, și care a murit în 2008. Gackt a spus că el îl consideră pe Ogata-san drept tată.
-          小悪魔ヘヴン
-          My Father's Day
-          小悪魔ヘヴン –instrumental
-          My Father's Day –instrumental



17 iunie - Faraway~星に願いを~ [Faraway~wishing on a star~] (ediție normală/ediție specială ”Dears”)
                Al 32-lea single. Este a doua lansare din cele patru pentru comemorarea a 10 ani de carieră solo. Coperta pentru ediția specială îi înfățișează pe Gackt și membrii goi, cu spatele, sărind și în timp ce își flutură chiloții. În timpul unui concert, Gackt a promis că se va dezbrăca de chiloți pentru coperta următorului single, și ei bine, nu își încalcă promisiunile. Melodia în plus este ” Oblivious~顔のない天使~”.
      Coperta pentru ediția normală înfățișează o femeie care își flutură sutienul.
-          Faraway~星に願いを~[Faraway~wishing on a star~]
-          Oblivious~顔のない天使~ [Oblivious~an angel without a face~]
-          Faraway~星に願いを~[Faraway~wishing on a star~] –instrumental
-          Oblivious~顔のない天使~[Oblivious~an angel without a face~] –instrumental



24 iunie – LOST ANGELS (ediție normală/ediție specială ”Dears”)
                Al 33-lea single. Este a treia lansare din cele patru pentru comemorarea a 10 ani de carieră solo. Coperta pentru ediția specială îl înfățișează pe Gackt cu aripi de înger, îmbrățișând o femeie, iar coperta pentru ediția normală îl înfățișează pe Gackt cu aripi de înger. Single-ul include și melodiile ”No Reason” și ”Suddenly”, de asemenea și versiunile instrumentale ale celor trei melodii.
-          Lost Angels
-          No Reason
-          Suddenly
-          Lost Angels –instrumental
-          No Reason –instrumental
-           Suddenly –instrumental



1 iulie – Flower (ediție normală/ediție specială ”Dears”)
                Al 34-lea single. Este ultima lansare din cele patru pentru comemorarea a 10 ani de carieră solo. Coperta pentru ediția specială este alb-negru, cu Gackt ca Zero, fără picioare și ținând în mână o floare galbenă ce este luminată de o rază de soare. Coperta pentru ediția normală este similară cu cea pentru ediția specială, dar Zero este înconjurat de un camp de flori galbene, și cerul e un amestec de galben și portocaliu strălucitor. Melodia în plus este ”In Flames”.
-          Flower
-          In Flames
-          Flower – instrumental
-          In Flames – instrumental



11 august – The Next Decade 
                Al 35-lea single. ”The Next Decade” a fost melodia principală pentru filmul ”Kamen Rider Decade The Movie: All Riders vs Dai-Shocker” care a fost lansat în Japonia pe 8 august 2009. Celebrând 10 ani de la seria ”Kamen Riders”, filmul îi inculde pe toți zece Heisei Kamen Riders, și de asemenea și pe toți Kamen Riders din era Showa. Gackt apare în film ca și Kamen Rider Joji Yuki. Joji Yuki are un braț detașabil pe care îl folosește ca armă, și are o motocicletă numită ”Rider Machine”.
                DVD-ul include PV-ul ”The Next Decade” iar în el apare Gackt ca Kamen Rider Joji Yuki. Coperta pentru ediția normală îl înfățișează pe Gackt ținându-și brațul-armă, iar versiunea CD+DVD este o apropiere a lui Gackt pe motocicletă. Asemeni melodiei ”Journey thorugh the Decade”, Gackt nu a scris versurile sau muzica pentru această melodie, și a fost lansată de Avex.
-          T.N.D. Orchestra Attack Ride
-          The Next Decade –instrumental
-          The Next Decade
           


9 decembrie -雪月花 -The end of silence- [setsugekka –The end of silence-] (ediție normală/ediție specială ”Dears”)
                Al 36-lea single. Ambele melodii, Setsugekka și Zan, au fost folosite ca melodii principale pentru jocul japonez Wii, ”Sengoku Musou 3” (Samurai Warriors 3). ”Setsugekka” este o melodie de tip baladă, iar ”Zan” e de tip rock, amestecat cu instrumentele tradiționale japoneze, creând un sunet foarte unic.
                ”Setsugekka” este cântată de muzicieni-invitați ca Ni-ya (”Nightmare”) la bass, Tsukasa (”DespairRay”) la tobe și Shun (”Duel Jewel”) la chitară. PV-ul, care a venit cu ediția specială ”Dears”, era cu Gackt și You, alături de cei trei muzicieni. Coperta pentru ediția specială ”Dears” îl înfățișează pe Gackt stând sub un copac înflorit, iar coperta pentru ediția normală îl înfățișează pe Gackt stând sub zăpada ce cade și privind la lună.
-          雪月花 -The end of silence- [setsugekka –The end of silence-]
-          斬~ZAN
-          雪月花 -The end of silence- [setsugekka –The end of silence-] –instrumental
-          斬~ZAN -instrumental



2010:
1 ianuarie – Stay the Ride Alive
                Al 37-lea single. Melodia a fost inițial intitulată ”Stay the Decade Alive”, după care a fost schimbată în ”Stay the Ride Alive” în noiembrie. Asemeni melodiilor ”Journey through the Decade” și ”The Next Decade”, melodia ”Stay the Ride Alive” este folosită ca melodie principală în seria ”Kamen Rider Decade”, mai exact pentru filmul ”Kamen Rider x Kamen Rider W & Decade: Movie War”.
                Pe lângă lansarea CD-ului, un DVD a fost lansat cu videoclipul muzical, și totodată un single memorial special, cu o copertă specială, un al treilea disc și o broșură descriind colaborarea lui Gackt cu producția ”Kamen Rider Decade”.
                Tematica melodiei este eternitatea (永遠 eien).Dacă ascultați melodia atent, îl veți auzi pe Chachamaru cântând anumite părți din melodie. Versurile sunt scrise de Shoko Fujibayashi, muzica este compusă de Ryo și aranjată de Kotaro Tanaka.
            Coperta pentru CD îl înfățișează pe Gackt întinzând mâna spre persoana care îl privește, coperta pentru DVD și CD îl înfățișează pe Gackt privind spre cer, iar coperta pentru ediția specială îl înfățișează pe Gackt privind spre cer, cu mâna ridicată și înconjurată de un licăr de lumină.
                CD – Stay the Ride Alive
                        - Stay the Ride Alive Classic Edit
                        - Stay the Ride Alive – instrumental
                DVD - Stay the Ride Alive PV
                           - Stay the Ride Alive (versiunea din mai multe unghiuri)
                Ediția specială - Journey through the Decade PV
                                                - The Next Decade PV
                                                - Stay the Ride Alive PV Real Edit
                                                - Making of ”Stay the Ride Alive”




28 iulie - Ever
                Al 38-lea single. A cântat melodia aceasta pentru prima dată pe 10 iulie la Zepp Tokyo. Single-ul ”Ever” a fost inițial programat să fie lansat pe 16 iunie, dar a fost amânat pe 28 iulie. La o conferință de presă, s-a confirmat că Gackt va fi vocea pentru personajul Belscard, și că va cânta și melodia principală ”Black version” a jocului online ”Dragon Nest”.
                Single-ul a fost lansat în două versiuni: CD și DVD ce conținea PV-ul. Ediția limitată a inclus un bonus (making of DVD), care putea fi obținut la cerere de cei care au cumpărat ambele versiuni. Alături de această melodie, single-ul includea și o înregistrare de studio a melodiei ”Uncontrol Kyoukiranbu” pe care Gackt a cântat-o în turneul ”Yellow Fried Chickenz”, și a lansat o înregistrare live a melodiei pe albumul ”Are You ”Fried Chickenz”??”
- Ever
-  Uncontrol Kyoukiranbu
- Ever – instrumental
- Uncontrol Kyoukiranbu – instrumental
         




2011:
13 iulie – Episode 0
            Al 39-lea single. A devenit primul single care a ajuns în top 10 Oricon.
           ”Episode 0” și ”Paranoid Doll” sunt două melodii Vocaloid care au fost alese de către Gackt într-un concurs Nico Nico Douga fan video în 2009, cu premiul de 10 milioane de yeni. Gackt a spus că ar cânta aceste melodii dacă staff-ul l-ar ajuta să devină realitate, și astfel după 2 ani melodiile au fost înregistrate oficial și lansate. PV-ul a fost făcut după videoclipul original, creat din mii de poze editate pentru a arăta mișcare. Gackt însuși a spus că a fost o provocare pentru ca erau necesare mișcări adecvate pentru a obține efectul dorit.
            Videoclipul spune povestea unui samurai care la început era însetat de sânge și nu vroia nimic decât luptă. În timp ce povestea avansează, el este rănit de o katana și e pe moarte. Versurile ne arată că are remușcări pentru ceea ce a făcut și își amintește un cântec pe care o fetiță îl cânta. Își amintește că pacea este mai minunată decât războiul și astfel el moare. Înainte de a muri, spune ”Dacă aș fi putut lua povara cuiva așa cum a mea este luată acum, ah!” . Întregul videoclip descrie cum pacea e mai minunată decât războiul.
-          Episode 0
-          Paranoid Doll
-          Episode 0 – instrumental
-          Paranoid Doll – instrumental



14 septembrie - The End of the Day
                Primul single al trupei ”Yellow Fried Chickenz”. Există două versiuni ale single-ului: ediție normală și ediție limitată. Ambele coperți ilustrează 3 fețe ale unui cub Rubix, cu logo-ul YFC. Ediția limitată are un cub complet și îi înfățișează pe Gackt și Jon cu fața completă, iar ediția normală are un cub incomplet iar chipurile lui Gackt și Jon care au părți din chipurile celorlalți.
- THE END OF THE DAY
- MIND FOREST -YFC EDITION-
- THE END OF THE DAY minus G
- THE END OF THE DAY minus J
- THE END OF THE DAY minus G & J
- MIND FOREST -YFC EDITION- minus G
- MIND FOREST -YFC EDITION- minus J
- MIND FOREST -YFC EDITION- minus G & J



30 noiembrie – Graffiti
                Al 40-lea single. Este melodia de deschidere pentru anime-ul ”Sket Dance”. Gackt a anunțat că va continua colaborarea sa cu anime-ul ”Sket Dance” și își va împrumuta vocea pentru personajul Dante, vocalistul unei trupe numite JardiN, personaj ce a fost modelat după Gackt, și acesta a cântat și melodia ”Iki Toshi Ikeru Subete ni Tsugu”, pe care Dante o cântă în anime.
                Videoclipul a fost filmat noaptea, pe străzile din Shibuya, Tokyo. DVD-ul conține pe lângă melodii și PV-ul. Versurile au fost scrise de Shoko Fujibayashi, iar muzica a fost compusă și aranjată de Ryo.
-          Graffiti
-          Iki Toshi Ikeru Subete ni Tsugu
-          Graffiti – instrumental
-          Iki Toshi Ikeru Subete ni Tsugu – instrumental



 28 decembrie - All my Love/You are the Reason
                 Al doilea single al trupei ”Yelllow Fried Chickenz”. ”All my love” este o melodie puternică, care te mișcă, despre iubire și pierdere, în timp ce ”You are the reason” balansează single-ul, fiind mai ritmat. ”All my love” a fost folosită ca melodie de deschidere pentru  show-ul tv ”MusicRu” în luna ianuarie, în timp ce ”You are the reason” a fost folosită într-o reclamă Kissmark Snowboard, la care și Gackt a luat parte. Ambele coperți pentru single au în prim plan piese de metal, care sunt bântuite de amintirile lăsate de cutremurul și tsunami-ul din martie 2011.
-  ALL MY LOVE .jp
- YOU ARE THE REASON .eu
- ALL MY LOVE .jp (minus G)
- ALL MY LOVE .jp (minus J)
- ALL MY LOVE .jp (minus G & J)
- YOU ARE THE REASON .eu (minus G)
- YOU ARE THE REASON .eu (minus J)
- YOU ARE THE REASON .eu (minus G & J)



2012:
22 februarie – Until The Last Day
                Al 41-lea single. Este melodia principală pentru filmul anime ”Dragon Age – Blood Mage no Seisen”. Filmul este bazat pe jocul RPG popular ”Dragon Age: Origins”. Gackt, alături de Kuriyama Chiaki și Tanihara Shosuke, își împrumută vocea personajelor din film.
                Single-ul este valabil în două variante : doar CD și CD+DVD. Dacă achizițonezi ambele versiuni, poți intra într-un concurs să primești un DVD special ce conține filmări din spatele scenei. În plus, 50 de persoane norocoase vor avea șansa să câștige un portret de-al lui Gackt.
-          Until The Last Day
-          Until The Last Day – D.A. Edit



10 octombrie – Hakuro
                Al 42-lea single. Este melodia principală pentru drama Sengoku Basara, unde Gackt interpretează rolul lui Oda Nobunaga. Gackt a declarat că ”Hakuro” și ”Setsugekka” sunt conectate. ”Setsugekka” reprezintă primăvara, iar ”Hakuro” reprezintă vara. Urmează încă două melodii cu cele două anotimpuri rămase.
                Single-ul este valabil în două variante: CD și CD + DVD.
                CD:
-          Hakuro
-          Jounetsu no Inazuma
-          Hakuro – instrumental
-          Jounetsu no Inazuma – instrumental
                CD + DVD:
-          Hakuro – video



19 decembrie – While Lovers
            Al 43-lea single.
                CD:
-          White Lovers (Shiwase na Toki)
-          One More Kiss
-          White Lovers (Shiwase na Toki) – instrumental
-          One More Kiss - instrumental
                CD + DVD:
-          White Lovers - videoclip


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!