luni, 2 februarie 2015

Articol - Peace

Când Ana Maria m-a rugat să scriu despre această melodie, primul meu răspuns a fost ”Nu l-am ascultat niciodată”. Am greșit. Obișnuiam să o ascult destul de des, dar pur și simplu nu mi-am putut aminti numele. Cu recunoștință, mi-a adus-o în atenție și, așa cum am cerut atunci când am vorbit despre Sakurasou, astăzi mă voi concentra pe una dintre melodiile lui Gackt: ”Peace”.
Am avut-o în playlist-ul meu la un moment dat, dar niciodată nu m-am întrebat despre ce era. A apărut pe două albume, ”Kimi ni Aitakute” și ”Love Letter”, și este minunată. Nu am spus asta înainte, despre alte melodii? Probabil...și poți fi sigur că o voi spune iar. Așadar, despre ce este? Este despre iubire și durere și pierdere. Despre cât de ușor ceva ce aproape a fost poate fi distrus. Aproape...poate fi un cuvânt atât de trist. Povestea însăși este tristă și destul de frustrantă. Din nou, nu avem un clip video care ne-ar putea oferi indicii, așadar nu putem spune cu siguranță de ce bărbatul a făcut orice a putut pentru a-și îndepărta iubita. Ea îl iubește și el spune că o iubește de asemenea. Așadar, care este motivul din spatele acestei, dacă îi putem spune, cruzimi? Știind melodiile lui Gackt, nu m-ar mira să abordeze tema morții. Sau probabil că a fost doar frica lui care i-a separat. Și puțină idioțenie, dacă ar fi să merg cu prima mea impresie (și cu a doua).
Chiar acum aș spune că sunt diferite straturi pe melodie, așteptând să fie descoperite. Titlul însuși te induce în eroare. Nimic nu este în regulă, semnul păcii ascunde minciuni și un suflet chinuit. Dacă e să ne luăm după ultimele versuri, ne putem imagina un scenariu unde o anumită răceală apare în relație din cauza încercării bărbatului de a-și ține iubita departe de tragedia ce aștepta să lovească. Oamenii fac greșeli, chiar – sau în special – când vine vorba de iubire. Putem vizualiza cuplul și felul în care decurg lucrurile. Iubirea este acolo, o vedem de afară. Dar cuvintele, indiferent de motiv, au rămas nerostite. Din cauza asta, sfârșitul nu poate fi unul fericit.
Simt că muzica, în special sunetul viorii, este melancolică destul cât să te lovească unde doare. Și totuși este și gentilă destul cât să îți permită o fărâmă de speranță că lucrurile pot fi mai bune în cele din urmă. Dacă scoți versurile, rămâi cu muzica care cu siguranță te va consola în timp ce te convinge să faci un pas înapoi și să te relaxezi. Întoarce-te la melodie ca un întreg și vei recunoaște o situație cât de cât familiară:te îndrăgostești, folosești cuvinte ce dor pentru a ascunde adevărul, îi rănești pe cei pe care îi iubești...îi lași să plece. Pentru că...ce altceva poți face când ai ajuns în punctul fără de întoarcere? O relație solidă nu poate fi construită pe fărâme de afecțiune și multă durere poate fi evitată când iubiții se despart. Doar atunci putem vorbi de pace.
Când vine vorba de muzică, multe dintre melodiile pe care le ascult au o poveste în spate. Uneori îmi amintesc de o persoană anume sau de un anumit sentiment. ”Peace” m-a făcut să mă întorc într-un timp când puneam această melodie și altele asemănătoare ei pe repeat în timp ce scriam bucăți dintr-o poveste sau scrisori lungi. Deși nu te alină ca alte melodii. ”Peace” te poate atrage puțin câte puțin. Și cine știe? Poate vei găsi o picătură de inspirație acolo. Sau poate vei dori să ne spui care e părerea ta. Bucurați-vă!

După ce am citit articolul, am lăsat și eu un comentariu, cu opinia mea despre melodie.

Eu, ori de câte ori ascult această melodie, întotdeauna mă gândesc că el o iubește, dar ea este îndrăgostită de altcineva. De exemplu, când el spune ”Atunci când aveai o expresie izolată,/A fost ziua în care ai fost tratată cu indiferență de cel pentru care aveai sentimente”, ar putea însemna că ea iubește un alt bărbat care nu vede iubirea ei; și când el spune ”Am pus ambele mâini pe umerii tăi mici/Și cu un zâmbet forțat am zis ”E în regulă”/Și am făcut semnul păcii...”, ar putea însemna că el o iubește dar ea nu vede iubirea lui...e ca un ciclu trist.
...Și totuși, pentru el pare că este în regulă atât timp cât el poate fi acolo pentru el, din moment ce termină melodia cu ”Pentru că voi fi mereu lângă tine,/Păzându-te”...și totuși, doare pentru că el nu are curajul să-i spună că o iubește...pentru că iubește atât de mult, atât de mult că doare. Poate că mai sunt și alte motive ascunse, dar asta putem doar presupune.

Vă rog să aruncați un ochi și pe postarea originală, și să lăsați un comentariu cu părerea voastră despre melodie, dacă doriți.

Link oficial: http://elitere.ro/peace/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!