luni, 13 aprilie 2015

Arena 37C Special – mai 2009 (interviu)

În 1999, când lumea era înnebunită cu mileniul, Gackt și-a început cariera solo cu ”Mizerable” și a pornit ”Gackt Job”.
De atunci, au trecut deja 10 ani!
Concentrându-se pe muzica sa și interpretarea pe scenă, și-a construit prezentarea sa proprie și unică a lumii.
Zburând sus pe tavanul arenei Yokohama, surprinde cu o interpretare acrobatică ocazională pe care nimeni nu le-a mai văzut vreodată, tehnici de dans, călărind un cal prin domul Tokyo, ținând spectatorii la margine. În spatele tuturor acestor lucruri, mai mult decât oricine, el este convins că munca grea face imposibilul posibil, și că are puterea voinței de a transforma o imagine în realitate, mai mult decât a spune.
Avansând în Asia, și-a vărsat sufletul în rolul lui Uesugi Kenshin într-o dramă Taiga, și și-a întins activitățile până la un film la Hollywood.
Piperat cu replici prostuțe și jocuri de cuvinte, discursul său, bâjbâit cu o voce slabă, scaldă personajul său într-o lumină slabă, și cuvintele sale, ca un drog, au captivat oamenii. Totuși, în timp ce lasă aceste urme, Gackt este, ca întotdeauna, o enigmă. Mai amabil decât oricine, sensibil la sentimentele celorlalți, dar neuitând de dependența de acele sentimente. Deși te-ai putea gândi că nu este decât un chip frumos, este enorm de serios în legătură cu munca lui.
Este un om ce-și ține promisiunile și neuitând de ambiguitate, dar cu o grămadă de experiențe personale dintr-o altă dimensiune, este misterios. Ascunzându-și slăbiciunea fizică în spatele voinței de fier și a unui corp de oțel, are de obicei o imagine grozavă, dar îi plac și lucrurile prostuțe.
Deși au trecut doar 10 ani, acum înțelegem și mai puțin despre Gackt, așa că am încercat să căutăm adevărul despre el de acum 10 ani.



”Sunt surprins să trăiesc acești 10 ani! Așa că acum sunt ce au mai rămas din viața mea.”

Au trecut 10 ani de la debutul tău solo. Cumva, pare că 10 ani au trecut într-o clipită, nu?

Desigur! Dacă spun asta e că am îmbătrânit cu 10 ani, la fel ca toată lumea. (râde)

Da, mulțumită ție. (râde) Ai făcut multe în acești 10 ani, nu?

Au trecut repede. În primul rând, sunt surprins că i-am apucat.

Huh? Ce vrei să spui cu asta?

Ei, am crezut că durata mea de viață va fi de 30 de ani. Așa că, trecând prin asta, sunt deja anii mei de rezervă. Este rezervă acum. Viața mea a trecut într-un timp împrumutat. (râde) Așa că pot încă face imposibilul. Pentru că cred că ar fi bine dacă voi muri cândva.


Dar, poți termina totul în 30 de ani?

Nu pot. Posibil să am nevoie de 500 de ani pentru asta. (râde)

Asta e prea mult pentru restul vieții tale! (râde)

Ei, nu a fost că aveam nevoie de 30 de ani pentru a termina totul. Corpul meu a fost slab de la început. Așadar, când aveam 20, mă gândeam că voi trăi până la 30, și am alergat cu toată puterea mea până acum, dar, voi încerca să trec peste...ahh, este rezerva vieții mele. Pentru că am crezut că va dura doar până atunci, e cumva ca și cum aș trăi o a doua viață acum. Sau mai degrabă, e mai mult că sentimentul că viața mea este încredințată altcuiva este puternic.

Să te poți gândi la asta astfel, înseamnă că ești puternic, nu?

Așa e. Nu sunt agitat, sau mai bine spus, nu sunt speriat de multe lucruri.

Când ai început cariera solo, aveai multe scopuri. Să ieși din Asia...Ei, a durat mai mult timp decât ai crezut, să ajungi în Asia în 7 ani. Cred că sunt multe care nu au mers așa cum ai plănuit...

Sunt multe, chiar și în această zi. Multe frustrări au fost în capul meu, dar doar pentru că asta se întâmplă, nu înseamnă că trebuie să acționez după acele sentimente. Sunt multe alte lucruri ce trebuie făcute, multe lucruri ce trebuie clarificate, cu care mă chinui chiar și acum. După, aceste puncte dificile îmi apar în vizor. Acele puncte dificile nu sunt dificultăți ce tocmai au apărut. Ele existau de la început, doar că tu nu le-ai văzut, sau te-ai prefăcut că nu le vezi, sau nu ai încercat să le vezi. Încă mă lupt, chiar și acum, cu aceste dificultăți.


”Am realizat că ceea ce am crezut că era amabilitate era de fapt propriul meu ego.”

În ultimii 10 ani, sunt lucruri în legătură cu tine care s-au schimbat sau crescut?

Simt că felul meu de a gândi despre oameni s-a schimbat. Cred că referitor la muncă, înainte vroiam să trag persoanele odată cu mine, indiferent de ce fel de persoane erau. Dar ceea ce am ajuns să înțeleg în ultimii 10 ani, este că acțiunea de a trace oamenii odată cu mine era propriul meu ego. Eventual au fost doar cei pe care vroiam să-i aduc cu mine. Persoane care vor veni cu tine, și persoane care vor sta în spate vor merge pe propriile picioare, dar cei pe care îi tragi odată cu tine se vor opri acolo unde stau în secunda în care le dai drumul. Nu este munca un drum pe care îl faci către un scop ales? Este o ”călătorie”. O ”călătorie” este diferit de un ”turneu”. Un autobuz nu va merge la un timp propus. Cred că este un act unde toți trebuie să devină un grup către un scop și să continue ca unul. Așadar să-i aduci cu tine pe cei care stau, chiar să îi cari în spate ar părea amabil la prima vedere, dar nu este decât propriul tău ego. Am realizat că dacă nu îi iei decât pe cei care au voința de a merge, cei care merg cu tine vor fi demni de milă. Așadar, cei care vor să renunțe ar trebui să renunțe. Cei care vor să vină, să vină! Am clarificat acest fel de a gândi, și dulceața semnificației ”ego” a dispărut. Amabilitatea ego-ului meu a dispărut. Așadar și ei sunt stricți, cei care au venit cu mine în acest turneu. Dacă nu depun efort, am spus că vor fi concediați imediat. Dar cred că și afecțiunea din asta este profundă. Pentru persoanele care au venit cu mine, sentimentele mele de recunoștință au devenit cu adevărat puternice. Ar fi trebuit să știu asta...dar mi-a luat 10 ani să recunosc asta.

Pe colecția DVD live ”Nine*Nine”, ai făcut un ”spectacol” radio, privind în urmă la ultimii 9 ani. A fost interesant cu diversele persoane ce au apărut ca invitați.

A fost fără rost, dar a fost amuzant. Să-l am pe Miyavi și pe ceilalți ca invitați. (râde) Persoana care se îngrijea de echipament pe drum de acum mult timp, Kamijo, a apărut. Au trecut 15 ani de când l-am întâlnit. E mult timp. (râde) Nu am putut comunica mult timp, așa că este ciudat, că ne-am întâlnit din nou în acest fel. Posibil să fi îmbătrânit, dar în afară de faptul că eram tineri, eram imaturi. Serios, am făcut doar lucruri idioate. Nu îmi plac relațiile ierarhice de ”senior” și ”junior”, dar am fost fericit să-l văd după mult timp lucrând din greu într-o trupă. Deși mă gândeam că ar fi putut deveni mai bun la cântat. (râde)
”Înainte eram o sabie din vest, dar acum sunt un tăiș japonez ascuțit.”

Gackt și-a construit o carieră în zece ani, dar se pare că propria ta lume nu se micșorează. Dimpotrivă, e ca și cum se mărește.

Poate în cazul meu, cred că este din cauză că sunt atât de serios și direct pe interior. Cred că, probabil, din cauza asta vreau acum o stimulare – pentru că centrul meu este atât de puternic. Așadar, făcând melodia tematică pentru ”Kamen Rider Decade”, m-am întâlnit cu staff-ul astfel și și am simțit un fel de legătură, primind sentimentele lor pasionale și inimile, și dându-mi-se voie să le ascult pentru puțin timp...cred. În mod normal, nu am intenționat să construiesc pereți în sufletul meu, probabil că erau pereți invizibili. Din acest motiv, când oamenii s-au ”cățărat” peste pereți și mi-au comunicat sentimentele lor puternice, i-am putut lăsa să intre...cred că nu a fost mereu așa. Doar că, comparat cu atunci, cred că țepii de pe acel perete au mai dispărut. Pe atunci, erau acoperiți de mulți țepi. (râde)

Doar să-ți dispară țepii este bine. Să devii calm este un lucru diferit.

Așa este. Până la urmă, să întâlnești multe persoane grozave ar putea fi un lucru mare. Recent, am început să mă gândesc că, pentru mine, a întâlni persoane este o însușire. A întâlni persoane este foarte amuzant.


Prin asta, vrei să spui că a face serialul a fost un lucru mare?

Da, chiar să fac serialul și filmul, sincer, nu am fost atras de actorie. Nici nu am fost captivat de ea. Dar cu siguranță, să-l întâlnesc pe Ogata Ken m-a făcut fericit că am făcut-o. Nu joc în serial cu el de data asta, dar am devenit bun prieten cu Yokouchi (Tadashi), și am vorbit despre multe lucruri. Cuvintele cuiva cu suflet de actor, cu mulți ani de experiență, sunt grei, m-am gândit. Când am fost capabil să simt asta, am putut să mă gândesc că întâlnirile sunt importante și am simțit legăturile. Să rupi o legătură cu o asemenea persoană este trist. Dar de asemenea urăsc să rețin pe cineva pentru că nu vreau să pierd legătura, așa că nu am de ales decât să îi dau drumul, cei de care ești atașat vor rămâne în urmă, și aceste circumstanțe sunt neutre, cred, în ultimul timp.

Chiar dacă rupi legătura, o vei reface iar cu acele persoane într-o bună zi. Este o șansă destul de mare, nu?

Dacă vorbești despre, ca om, a rupe sau nu, a deveni periculos sau nu, în acest moment, am sentimentul că devin periculos. (râde)


Așa este! (râde)

Nu a trecut mult timp de când am început să mă gândesc că asta a început să apară în acțiunile mele. Pentru că dubiile mele au dispărut, s-a mișcat instant. Ce vreau să spun cu asta este că, în ceea ce privește pericolul, probabil că sunt acum...chiar și părțile fizice, le modelez acum, poate le netezesc? Prin asta vreau să spun că oamenii sunt înfricoșători. (râde) Am mai spus asta înainte, dar m-am oprit din a-mi mai fi frică de moarte, nu? Întotdeauna am simțit prezența morții când făceam ceva. O simt și acum, desigur, dar nu îmi mai este frică sau teroare. Orice fac, o fac calm. Și ce vreau să spun este că, privind de la început, sunt probabil periculos. Până acum am fost o sabie din vest, dar acum am devenit un briliant tăiș ascuțit japonez. (râde)


Ambele sunt lucruri ascuțite! (râde)

Ahahahahaha! Ai dreptate!

Toată lumea...! Cred că nu ați observat, dar Gackt devine periculos...! (râde)

Când fac lucruri, cum ar fi să apar la diferite emisiuni TV, nu vizitez o varietate de persoane? Așadar sunt câteva care nu știu de maniere. Și trebuie să-i cert. Toată lumea observă după ce a fost certată că sunt o persoană de care nu ar trebui să te aproprii fără grijă. (râde)

E ca și cum...realizează după ce rupi legăturile cu ei? (râde)

Da, da. Așa că aveți grijă...

Special

În această primăvară, motorul Gackt merge la turație maximă. Urmând după single-ul ”GHOST” lansat la începutul anului, ”Journey through the Decade” este lansat pe 25 martie. Aceasta este melodia tematică pentru ”Kamen Rider Decade”, a zecea ediție aniversară a Heisei Rider.
Și pentru prima dată în 3 ani, în cel mai mare turneu al lui vreodată ”Requiem et Reminiscence~Saisei to Kaikou~”, provocând oportunitatea pentru o nouă punere în scenă și compunând un turneu elaborat la mare scară, întreaga țară este luată pe sus într-o furtună de agitație cu șarmul brut a lui Gackt ca muzician.
În timpul unei pauze din programul său încărcat, ne-am întâlnit cu Gackt.
Când i-am oferit un sandwich plin cu hirekatsu (carne de porc prăjită) cu varză, a zâmbit vag.

E în ordine dacă mănânci interiorul și lași pâinea.

Da, desigur! Mulțumesc.

Ca întotdeauna, se pare că nu mănâncă carbohidrați când este în turneu. Da, oricând face astfel de lucruri, este așa.
Într-un program dur, conversația a ajuns să fie despre scenă.
Cu siguranță ar fi o conversație despre greutățile din turneu.
Făcând multe spectacole, cu siguranță multe necazuri au apărut.
Totuși, Gackt doar a râs despre lucrurile care nu aveau complet nici o legătură. Mai mult, a spus că este fericit să viziteze un oraș în care nu a mai fost niciodată și să întâmpine chipurile zâmbitoare ale fanilor săi.


”De mâine, începe turneul în regiunea Tohoku. Se pare că va fi frig. Dar frigul nu este mare lucru. Nu vei veni în Akita?”

În cele din urmă, nu a spus nici un cuvânt despre punctele negative, dificultatea, oboseala, intensitatea.
Așadar, voi încerca să redau această conversație a spiritului luptător a lui Gackt de a trece prin turneu.

                ”Problemele sunt un lucru normal. Dacă acorzi atenție la asemenea lucruri, nu vei putea face niciodată nimic.”

Cum a fost turneul?

Da, este un sentiment bun. Foarte bun acum, mă gândesc că a devenit complet.

Nu a fost nici o problemă majoră?

Cât despre probleme, sunt constant lucruri mici. Este un lucru normal, așa că dacă ai de gând să le numeri unul câte unul, nu vei face nimic.


Pentru că un concert este un lucru brut, pentru cei care se uită, dacă apare vreo problemă, să te poți uita la cum reacționează membrii și Gackt pe scenă, este surprinzător de amuzant. Este nepoliticos să spun asta, dar e ca și cum...”Norocos!”. (râde)

Da, pentru că atunci ne vezi adevărata noastră putere. În timpul turneului ”DIABOLOS”, într-unul dintre spectacole, informațiile care ar fi trebuit să fie în timpul spectacolului au dispărut brusc. Pentru că nu a fost nici o atenționare, melodia nu a putut începe. Cei doi chitariști au ieșit, dar pentru că nu era sunet, YOU s-a întors în spate.

Probabil că a crezut că momentan va aștepta să fie reparat, nu?

Da. Și când s-a terminat concertul, m-am pierdut cu firea. ”Ce naiba faci, plecând de pe scenă în timpul unui spectacol, idiotule!?” Fie că este sunet sau nu, să interpretezi înseamnă ceea ce poți prezenta în orice circumstanțe. ”Nu trata scena atât de ușor!” Îmi amintesc că m-am enervat foarte tare.

Problema este că, ceea ce să faci în astfel de momente nu este o abilitate pe care să o obții prin practică, nu?

Exact. De la început, pentru că se pare că vor fi aceste probleme, nu sunt lucrurile ca pregătirea fără rost? Pentru că problemele sunt lucruri pentru care nu te-ai pregătit. (râde) În mod normal, nu poți să contracarezi totul, și în general, dacă te gândești la toate problemele pe care le-ai putea avea pe scenă sunt atât de multe că ai putea muri.

                ”Chiar dacă problemele apar, sentimentul de ”Este în regulă” este important.”

Probabil că dacă ai număra lucrurile astea, ai fi speriat și nu ai putea face asemenea spectacole mari.

Așa e, nu? Așadar, nu aceste lucruri sunt problema. Mai mult de atât, este important sentimentul de a fi capabil să te gândești că ”Este în regulă”, indiferent de ce problemă ai. După și în afară de asta, cred că ceea ce este important este să ai încredere că poți face ceva de unul singur în acel loc chiar dacă ce este în jurul tău nu merge chiar bine, și că ai spiritul de luptător care atrage pe toată lumea.

Spirit de luptător...?

Este spirit de luptă. Nu este dacă ești puternic sau slab în spectacol. Dacă dai voce unei concluzii, vei avea camarazi slabi în spectacol și spiritul tău de luptă va deveni slab. ”Voința” ta va fi slabă. Nu poți spune ”Este în regulă pentru că SUNT aici.” și să te bați pe piept. Cu părți de sentimente, va merge astfel pentru că te bazezi pe oameni. Dacă îmi spui asta mie, ești slab! Chiar dacă apar probleme, nu e nevoie să te grăbești. Ar trebui să le înfrunți calm.

Poate că, dacă nu mai e nimeni în afară de tine în acel loc, nu poți să te dai la o parte.

Așa este. Motivul pentru care YOU m-a implicat a fost pentru că a crezut că dacă apar probleme, chiar dacă nu o poți face tu însuți, cineva o va face. Dar este asta greșit? Semnificația în a spune asta, este că, oricând apar probleme, cred că Chacha și ceilalți sunt uimitori în a se descurca. Asta este, nu este o problemă pentru că ai experiență sau nu pe scenă. Este o problemă a spiritului de luptă. Este fie dacă ai încredere sau nu care să spună ”O poți face!”.

Desigur, Gackt, spiritul tău de luptă în aceste circumstanțe este cel mai grozav de sub cer, așa se simte...Nu ai nici o teamă?

Da. Dacă spui asta, este că chiar nu îmi pasă de probleme. Mai degrabă, este amuzant. Pentru că îi văd pe toți alergând în jur în panică. (râde) În astfel de momente vei ști lașii. Cei care vin pe scenă cu mine, spunând asta și aia, dacă toată lumea încearcă să pară importantă, nu doar te prefaci că ești dur? Dar dacă apar probleme, sunt cei care vor fugi imediat, sau vor tremura în papuci. Vei ști imediat cine are curaj. Când poți vedea astfel de lucruri mici, nu vei putea să spui ”Hey tu! Întotdeauna spui cuvinte mari, dar trebuie să lucrezi mai mult! Ești slab, ai mult de muncă...”, astfel de lucruri. (râde)

Când ești pe scenă cu Gackt, nu faci lucrurile pe jumătate...este strict...(râde)

Da, cei care vin cu mine sunt stricți, cred. Dar de asta este turneul amuzant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!