vineri, 10 iunie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 52 (Iubire)


52.愛というのは独占欲につながるもの。
Iubirea (ai) este ceva ce duce la posesie.

Am spus ”Iubirea este ceva ce duce la posesie”. Am simplificat pentru a se înțelege mai ușor, dar ceea ce am vrut să spun prin aceste cuvinte era ”Iubirea comună duce la posesie”. Iubirea reală, adevărată, nu este despre posesie.
Adevărata iubire este ceva ce oferi, și cuvântul ”ai”() pe care oamenii îl folosesc în general se referă la posesie. Deseori spun ”koi () este ceea ce vrei, ai () este ceea ce oferi”. Așa cum aceste cuvinte sugerează, ceea ce aveți voi nu este ai, ci koi. Este încă koi.
Auzim despre iubirea necondiționată, nu? Un exemplu este iubirea necondiționată a părinților pentru copii lor. Dar chiar și pentru acești copii, iubirea devine koi odată ce ego-ul părinților începe să apară, spunând ”Vreau să facă asta” sau ”Vreau să fie așa” etc. Atunci părinți sunt prinși în koi iar.
 Ceea ce ei sunt în koi sunt idealurile pe care ei nu le-au putut atinge pentru ei. Koi este a tânji. Koi-ul despre care vorbiți este a tânji. Ai-ul despre care vorbiți este posesie. Dacă încurcați ai-ul cu koi-ul și invers fără a ști ce este adevărata iubire, veți suferi o lovitură enormă mai devreme sau mai târziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!