vineri, 10 iunie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 53 (Iubire)



53.僕が籍を入れることがあるとしたら、
自分に生がある最後の瞬間に相手が望んだとき。
Dacă ar fi să mă căsătoresc, ar fi dacă partenera mea dorește în ultimul moment al vieții mele.

Dacă mă întrebați ”Te vei căsători în viitor?”, răspunsul meu este ”Probabil nu”. Dacă mă întrebați dacă o căsătorie are o semnificație, aș spune ”nu prea”, sincer să fiu.
Deși, dacă nu s-ar cere (mâna), nu m-ar deranja să mă căsătoresc. Dar dacă vreți să oferiți o semnificație adevărată momentului nunții, asta este ceea ce cred. La sfârșitul vieții voastre, sau la sfârșitul vieții partenerului vostru, întrebați sau sunteți întrebat ”Ce vrei să faci cel mai mult acum?” și răspunsul ar fi ”Vreau să mă căsătoresc”, atunci să vă căsătoriți cu aceea persoană chiar atunci și acolo este dovada supremă a aprecierii voastre a persoanei pentru viața pe care ați dus-o. Mă întreb dacă asta nu este cea mai romantică cale de a lega nodul.
O persoană care se gândește că a te căsători este scopul are scris pe spate ”JOC TERMINAT” imediat ce se căsătorește. Asta nu este bine. Căsătoria nu este unde jocul se termină. Dacă chiar credeți că mariajul este ceva ce vă reflectă viața, a vă căsători este ceva ce ar trebui să faceți chiar înainte de a muri, la sfârșitul vieții voastre. Atunci puteți avea cel mai bun sfârșit pentru viața voastră. Ar fi sfârșitul perfect într-un film. Prea grozav.
Imediat ce vă puneți semnătura pe hârtie, puteți muri fericiți, spunând ”Mulțumesc”. Asta e ceea ce înseamnă căsătoria cu adevărat, în sensul că este o dovadă a două persoane care au împărțit spațiul împreună în această lume, a două persoane ce spun ”Mi-a plăcut să fiu cu tine, mulțumesc”. Căsătoria nu este o promisiune, este un testament. Un testament că două persoane au existat împreună. Și totuși, simt mult prea multe persoane care văd greșit, ca fiind o promisiune a două persoane ce au stat împreună. Nu este o promisiune. Dar majoritatea oamenilor cred că este o promisiune sau un contract, nu? Asta este complet greșit.
Deși, asta este ceva ce doar eu pot spune după ce am trecut printr-un divorț. (râde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!