miercuri, 3 aprilie 2013

Interviu ~ Arena 37C - octombrie 2005 (partea I)

Au trecut șase luni de la ultima ședință foto și interviu a lui Gackt. I-am luat interviuri periodic, atunci când a lansat consecutiv ”Arittake no Ai de”, albumul ”Love Letter”, ”Black Stone” și ”Metamorphoze”, încă de la începutul anului. Putem spune că această pauză bruscă s-a simțit ca o relație la depărtare.
                Desigur, știm că Gackt este afundat în crearea următorului album. Gackt a menționat în interviul anterior că single-urile lansate după ”Love Letter” au fost deja înregistrate pe baza conceptului următorului album. Atunci, este o problemă cu titlul albumului ”DIABOLOS”, care poartă semnificația de ”diavol” în latină/greacă. Și cumva, așa cum materialele oferite de compania de înregistrare ne arată, albumul se leagă de lumea ”MOON” care ne-a fost prezentată în perioada 2001 – 2003.
                Nu s-a încheiat ”MOON” cu lansarea albumului ”Crescent”? Care este legătura dintre acest album care poartă numele diavolului și povestea profund de tristă a unui grup de bărbați așa cum s-a văzut în ”MOON CHILD”, filmul despre vampiri și care are loc în viitorul apropiat? Lăsând în urmă doar indicii, Gackt însuși s-a izolat complet în studio. Singura melodie pe care am primit-o, cei nu a fost lansată ca single și e posibil să fie inclusă în album a fost ”Future”.

                Și în sfârșit ne întâlnim din nou!

                ”A trecut ceva timp! A trecut cam jumătate de an? Chiar că zboară timpul (râde)”

                L-am găsit pe obișnuitul Gackt în studio. Nu, obișnuit...nu e chiar corect să spun asta. Din cauza frizurii, înțelegeți? Părul său care de obicei e lăsat liber și aranjat cu spumă sau ceară este acum împletit și strâns cu grijă. Este o imagine complet nouă. Când a fost întrebat dacă această frizură are vreo semnificație, Gackt a răspuns cu un zâmbet rezervat.
                ”Ahahahaha, potrivit? (râde) Aceasta este făcută pe baza frizurii unuia dintre personajele din poveste. Mă gândeam să vin cu o parte tribală. Nu e potrivit pentru haine casuale, mi s-a spus că este înfricoșăroare. (râde) Dar se va potrivi cu imaginea acestei lumi pe scenă. Deși e cam scurt acum, voi adăuga extensii pentru scenă.”

                Da, așa e. El deja a devenit o parte a lumii ”DIABOLOS”.

                Și acum, interviul. Vom lega cuvintele lui unul câte unul de indiciile pe care ni le-a lăsat Gackt, și marile sale vise și această poveste care ne depășește imaginația noastră va fi clarificată aici....

                Legenda vampirului care datează încă din 700 și a fost împărțită în patru capitole.

Î: Ceea ce suntem noi curioși este redeschiderea lumii ”MOON” cu acest album, ”DIABOLOS”. De ce s-a reîntors ”MOON”?

G: Ei, povestea ”MOON” e foarte lungă. Este separată în patru capitole. De fapt, conceptul prezentat prin turneele ”Kagen no Tsuki” și ”Jyougen no Tsuki” a fost din capitolul patru, iar din capitolele unu, doi și trei nu s-a prezentat nimic încă. Și de data aceasta, acest turneu “DIABOLOS ~哀婉の詩~”, este exact între cel de-al doilea și al treilea capitol.

Î: Înțeleg! Pentru că e ca episodul unu din ”Star Wars”, povestea merge de la sfârșit la început! M-am întrebat de ce erau vampire după ce am văzut ”MOON CHILD”.

G: Și de data aceasta, povestea este din 1600, dacă arunci o privire pe calendarul poveștii. Întreaga poveste începe din 700.

Î: Chiar și perioada este știută! Decorul a fost creat și în mintea lui Gackt-san, nu?

G: Din 700 până în 1300 este primul capitol, din 1300 până în 1600 este al doilea, din 1600 până în prezent este al treilea. Apoi, din prezent până în viitorul apropiat este al patrulea, și acesta a fost cel pe care l-am prezentat anterior sub tematica ”MOON”.

Î: Înțeleg, înțeleg în sfârșit.

G: De data aceasta, ”DIABOLOS” are loc între intervalul dintre capitolul doi și trei, iar acțiunea principală se concentrează pe originea vampirilor. Așadar, personajele încă nu sunt numite vampiri în acest punct. Și acum mă întorc la motivul pentru care sunt atât de particular cu vampirii, e bine așa?

Î: Asta e ceea ce am vrea să auzim cel mai mult.

G: Ceea ce vreau să exprim cel mai mult este ”umanitatea”. Răul care există în oameni, existența omului, etc. Vreau să schițez aceea parte din om. Dar cred că este ceva foarte efemer, și cu cât încerci mai mult să o exprimi, cu atât mai greu devine de transmis. Din acest motiv, devine asemeni unei oglinzi, modul în care privim umanitatea prin această rasă numită vampiri. Asta e ceea ce cred. E ca și cum putem vedea oamenii clar prin schițarea acestor vampiri….acest clan numiți vampiri, deși ei seamănă cu oamenii la înfățișare, ei există ca o specie diferită. Și în timp ce oamenii se tem de ”moarte” și trăiesc respingând asta, acest grup de vampiri, pe de altă parte, și-o doresc. Pentru că ei nu sunt capabili să moară. În acest sens, cred că este ușor să o transform într-o reflecție a oameniilor. E un mod de exprimare care este ușor pentru mine să-l transmit. Nu e vorba că vroiam să prezint vamipirii, ci modul de exprimare a oameniilor prin vampiri face mai ușor de înțeles și de asemenea, poate fi transmis fără dificultate. Mai mult, existența lor este trecătoare, intensă și plină de emoții negative (mizerabilă, goală, în van, violent, dureroasă, sufocantă) și o asemenea poveste este ușor de spus. Să o exprim prin muzică și pe scenă, este foarte ușor să o prezint publicului.

Î: Cei care privesc pot intra ușor în lumea poveștii. Apropo, vampirii sunt dintr-un clan?

G: În poveste, vampirii sunt ceva ce a fost creat. Este un clan creat nenatural și originea lui se prezintă aici, în această poveste. Dar nu este ceva ce poți exprima complet în muzică, iar din acest motiv cred că o veți putea vedea într-un film, sau roman, sau joc mai târziu.

Î: Deși nu este ”Phoenix-ul” lui Osamu Tezuka (s-ar zice că ar fi fondatorul anime-ului), povestea despre cum oamenii caută imortalitatea este o tematică filosofică, nu?

G: Oamenii care caută imortalitatea și vampirii care caută o moarte liniștitiă sunt opusuri extreme, nu? Oamenii care caută imortalitatea cred că să fii capabil să trăiești pentru totdeauna este un lucru minunat. Dar vampirii știu cât de dureroasă este o asemenea existență. Este o tematică interesantă pentru că ai prezentate ambele părți, durerea de a nu obține imortalitatea și durerea de a o avea. Și pentru că vamipirii sunt o tematică foarte bine cunoscută de toată lumea, poate fi acceptată ușor.

Î: Această lume are și propriile estetici unice.

G: În această poveste, acest grup, care este originea vampirilor, a fost creat să-i ucidă pe alții. Dar asta nu înseamnă că ei trebuie să urmeze această viață. Nepăsători, ei poartă destinul de a trăi într-un asemenea conflict. Ei sunt incompleți pentru că nu pot sta în lumina soarelui, și sunt urâți și temuți de oameni. Pentru ce au fost creați? Pentru ce scop există ei? Sunt un clan care trăiește constant în conflicte. Și trebuie să trăiescă în timp ce sunt urmăriți pentru că sunt o minoritate superioară. Nu crezi că asta seamănă cu minoritatea din lumea din prezent? Cei care au o mare putere reprezintă justiția, dar chiar este așa? O asemenea discuție, nu? Nu cred că este adevărat. Pentru că justiția este ceva ce tu creezi, nu pentru că justiția există pur și simplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!