luni, 22 aprilie 2013

Interviu~UV - octombrie 2005 (partea III)

Î: Într-adevăr, când am ascultat ”Noesis”, am simțit un amestec neobișnuit de frumusețe și intensitate. M-am gândit ”Gackt, într-adevăr, asta este grozav.”

G: Nu este interesant să treci treptat de la un sentiment puternic la unul slab și limitat, și către o direcție care nu este intensă. Dacă putem mări varietatea de muzică intensă în mai toată lumea, cred că vom fi capabili să facem diferențe mult mai ușor. Sunt multe persoane interesante în Indii, așa că mi-ar plăcea să creez un domeniu pe care să ne concentrăm și să facem ceva interesant. Cred că la asta suntem buni. Asta e ceea ce plănuiesc să fac, motivul pentru care vreau să îl fac mai intens și mai confuz (amestecat).

Î: Cred că aranjamentul pentru ”Noesis” este deja confuz.

G: Da. Următoarele câteva single-uri sunt foarte confuze. După ce le-am înregistrat, m-am gândit ”Cum am sa fac asta la TV și în concerte?” Ceea ce conține....timpul este fix pentru TV, nu? Și mă întrebam ce am să fac în legătură cu asta.

Î: Și ”Noesis” a fost dificil, nu?

G: Este dificil, nu poate fi făcut, nu este posibil dacă îmi scurtează timpul. (râde) Simți de parcă este imposibil să-ți exprimi muzica liber prin televiziune, nu? Muzica pe care am terminat-o a fost creată după ce am trecut prin multe idei, și totuși a trebuit să o fac de trei minute sau cam așa ceva. Desigur, nu este un lucru complet rău, dar din cauza asta, dacă nu compunem o muzică simplă, dacă avem o muzică complicată, nu vom fi capabili să prezentăm muzica. Așa că trebuie să vedem și concertele.

Î: Dar ”Noesis” este un cuvânt dificil. Amprenta melodiei este puternică, pentru că restul titlurilor sunt ușor de înțeles.

G: Este necesar pentru că include locul de desfășurare. Există cuvântul ”noesis” în termenii psihologici, ceva de genul subectivitatea și obiectivitatea psihologiei.

Î: Comparativ, ”Storm” și ”Road” sunt directe și simple, și au acel sentiment de rock.

G: (râde) Când asculți ”Storm” te face să spui ”Ah, asta este!” și pentru ”Road”, ”Ah, asta este pentru ”Road”!” Nu crezi că este ușor de înțeles? Dar cred că ”Storm” nu este cum te așteptai. Sau mai bine spus, îndeplinește anticiparea, dar îți trădează așteptările. Dacă privești scena, cred că vei face ”Wow!” (râde) Hirose-san, cred că ar trebui să cânți ”Storm” la karaoke. În timp ce dansezi. (râde)

Î: Abia aștept asta! Și cum sună ”Farewell”?

G: E o melodie ”grea”. Înfruntarea lucrurilor pe care le-ai pierdut. Arată determinarea ta în ciuda faptului că negi ceea ce ai pierdut.

Î: Nu am auzit încă melodia, deci încă are imaginea unei melodii de dragoste....

G: Cred că după ce auzi și ritmul, vei înțelege și vei spune că așa trebuie să fie. Într-adevăr, pare a fi o melodie de dragoste dacă te uiți doar la versuri, dar tematica inclusă este probabil asemănătoare cu tematica din ”OASIS” și ”Dears”.

Î: ”Dispar” este o melodie intensă?

G: Este destul de intensă cu un ritm rapid. Cred că produsul final este ”ikeike” și o melodie pe care poți dansa.

Î: Mă întrebam dacă ”Todokanai Ai” a fost creat în timpul albumului ”Love Letter”. După imaginea melodiei.

G: A fost făcut mai devreme de atât. Am rescris de multe ori dar nu am terminat-o. Am refăcut-o iar pentru acest album și am rescris linia melodică pentru melodie. Deci, versurile ne-au luat mai mult de un an jumătate să le terminăm. Am corectat-o iar și iar.

Î: Dar sunt bucuros că am descoperit ceva nou după ce nu am mai făcut un interviu cu tine de mult timp. De exemplu, în această discuție, aș vrea să aud povestea cum Kei și Luka din ”MOON CHILD” s-au întâlnit.

G: Da, pentru că în film, povestea începe brusc cu ei doi.

Î: Aș vrea să știu o parte din povestea de dinainte de acest moment.

G: De data aceasta, povestea va fi probabil transformată în video de mică întindere. Probabil că….cred că va fi grozav dacă am putea strânge totul până în 2007. Mă întreb până unde poate fi făcut un film sau un joc.

Î: Asta îmi aduce aminte, când am ascultat single-urile, am simțit că povestea este asemănătoare cu cea din concertul ”Rebirth”. Și aceasta este povestea soartei pe care o poartă soldații, nu?

G: Aah….ne-am uitat la cum am creat-o iar. Cred că concertul ”Rebirth” a fost făcut foarte bine. Cei care privesc pot vedea ușor povestea și să o înțeleagă. Am simțit că a fost o provocare să creez video-ul, muzica și scena. Doar că am depășit bugetul. (râde) Numerele sunt șocant de roșii.

Î: Să vorbim despre concert. Turneul ”DIABOLOS” va începe cam când va fi publicat interviul. A trecut ceva timp, membrii trupei sunt aceeași din concertul anterior?

G: Nu este nici o schimbare în membrii trupei.

Î: Dansatorii te vor urma și în acest turneu, nu? Va fi din nou grozav.

G: Serios? Minunat...nu? (râs amar)

Î: Turneul se va concentra pe ”DIABOLOS” în mod normal, dar mă întreb dacă vor fi și alte melodii.

G: Mai întâi, sunt câteva melodii alese de pe ”Crescent”. Concentrarea este într-adevăr pe ceea ce numești melodii ale concertului, dar pentru că vreau să se înalțe ca spectacol.....cu siguranță nu vreau să fie o plăcere doar pentru mine. Am discutat și cu membrii și desigur, chiar și melodiile care nu sunt în același concept vor fi interpretate. Nu vrem să uităm un asemenea factor.

Î: Vorbind de acest lucru, au fost atât de multe melodii de pe ”Crescent” care nu au fost interpretate în concert, nu?

G: Nu am interpretat majoritatea dintre ele. Și, vom interpreta și melodii de pe următorul album.

Î: Whoo! Vom auzi și melodii care nu au fost încă lansate.

G: Majoritatea lor au fost anulate. (râs amar) În timpul planificării, numărul melodiilor care vor fi interpretate a ajuns la 21. Și în timp ce scădeam numărul, ne-am gândit să scoatem melodiile care nu au fost ascultate încă. Deși s-a decis astfel, cred că totuși vom include una sau două melodii.

Î: Din ceea ce ai spus, se pare că va fi un spectacol uimitor.

G: Desigur. Ne-am concentrat din greu pe imaginea lumii, așa că e destul de interesant.

Î: Sunt 13 Shito, cum am discutat mai înainte, așadar, vor mai apărea pe scenă poveștii în plus complicate?

G: Așa e. Dar pentru că e imposibil să prezentăm întreaga poveste și pe toți 13, am decis să alegem ideiile principale. Așa că sunt 5 persoane prezentate de data aceasta și încă una; eu sunt inclus în primi cinci dar am și alte roluri. Pe scurt, vom prezenta 6 din cei 13 pe această scenă.

Î: Ohhh...astea sunt detalii.

G: Cred cu siguranță că vei găsi că este interesant chiar dacă nu știi detaliile. Cred că chiar și cei care vor veni la spectacol fără a știi că acest concert se bazează pe o poveste vor putea înțelege. Am făcut în așa fel încât oamenii să o vadă în acest fel. Poate, cumva, vor înțelege de la început.

Î: Să înțeleagă lumea ”DIABOLOS”?

G: Da. Punctul cel mai puternic al titlului acestui album este cum să supravețuim în întuneric, răul care sălășluiește în inimile noastre. Întunericul din inimile noastre.

Î: Nu întunericul fizic, ci mintal?

G: Exact. Întunericul care există în noi psihologic. De asta mă vezi pe mine dându-mi jos masca pe coperta albumului. Nu este vorba despre mine care suferă că nu știe care este adevăratul eu, ci a fi capabili să ne punem față în față cu propria noastră persoană pentru prima dată, de a descoperi motivul și semnificația existenței noastre. Așa că, e mult mai intens și te lasă fără suflare. Capodopera acestul album este foarte frumoasă, nu? Cu toți au lucrat din greu. Cred că ei voi înțelege povestea și mai bine când văd broșura CD-ului și afișul turneului.

Î: Și în cele din urmă, vom vorbi despre live-ul de la Tokyo Dome. Sunt poziții speciale chiar și în turneu, nu?

G: Îl privim ca finalul turneului național, și este și la o scară diferită. Pentru că este la scară mare, vrem totodată să-l prezentăm tuturor ca un cadou de Crăciun.

Î: Nu vei plănui ceva special pentru ultima zi, la fel ca în celelalte concerte? Va fi ceva destul de special inclus de data aceasta, nu?

G: Umm...asta poți aștepta. (râde)

Î: (râde) Ei, acum sunt pregătit pentru turneu!

G: Dacă corpul meu nu rezistă, mă voi opri; dar dacă rezistă, voi continua cu turneul și anul viitor. De acum, vă voi arăta cum se face un concert în Tokyo Dome! Așa faci o cerere pentru un concert. (râde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!