vineri, 18 iulie 2014

MOON SAGA - Personajele

MONONOKE

KAGE
                Mononoke cu părul argintiu care a devenit cunoscut sub numele de ”Kage” (Umbră) datorită faptului că sunt tot timpul pe lângă Yoshitsune, bântuindu-l de când viața lor le-a fost salvată de el. Nu are gen, și au trăit de peste 100 de ani. Ceilalți în afară de Yoshitsune îi pot vedea formele în nopțile cu lună plină. (De ce explicația este la plural? Pentru că la un moment dat, în timpul piesei, Kage apare de două ori în același timp, deci sunt doi. Dar în rest, apare unul singur.)

HIYORI
                Un Mononoke care este cu Kage ca protejat. Din cauză că personalitatea ei este mai luminoasă decât al lui Kage, este cunoscută ca ”Hiyori” (Însorit). (Literal, ”hiyori” înseamnă ”vreme”, dar s-a schimbat kanji-ul pentru a accentua soarele)

EN
                Un Mononoke unic fără formă fizică.

Armata lui Yoshitsune

MINAMOTO NO YOSHITSUNE
                Al nouălea fiu a lui Minamoto no Yoshitomo, și fratele vitreg al lui Yoritomo. Pune la îndoială simțul descriminării care există între Mononoke, Mononofu și oameni, și semnificația existenței ca Mononofu. Pentru că are o inimă pură, chiar și ca adult, îi poate vedea pe toți Mononoke.

SATOU TSUGUNOBU ȘI TADANOBU
                Frații care sunt membri în Shitennou no Yoshitsune. (Shitennou – ”Cei patru regi cerești”, în acest caz cei patru războinici puternici care sunt cei mai apropiați de Yoshitsune) Inițial, au lucrat pentru shogunul Chinjufu a Japoniei nordice, Fujiwara no Hidehira și îl urmăreau pe Yoshitsune ca spioni, dar în curând inimile lor au fost capturate de el și au jurat să aibă aceeași soartă cu el.

MUSASHIBOU BENKEI
                Unul dintre Shitennou no Yoshitsune. Deține abilități de luptă de neegalat, și este de asemenea priceput în magie. A sigilat puterea lui Yoshitsune în corpul său acum mult timp. În loc să fie mai războinic, din contră, personalitatea lui este emotivă, bun la suflet și ușor de impresionat până la lacrimi.

ISESA SABUROU
                Unul dintre Shitennou no Yoshitsune, și liderul de fapt. Are abilități de lider și discreția de a lua decizii cu calm. Ca și Yoshitsune, urăște discriminarea dintre oameni.

Armata lui Yoshinaka

MINAMOTO NO YOSHINAKA
                Vărul lui Yoshitsune, cunoscut mai târziu ca și Kiso Yoshinaka. Pentru că nu a fost niciodată înfrânt, este cunoscut ca ”Zeul Demon” sau ”Demonul Yoshinaka”. Deși face parte din clanul Minamoto, este discriminat și urât de linia principală a clanului pentru că face parte dintr-o familie ramură cu un statut mic.

TOMOE GOZEN
                Excelează la artele marțiale, în ciuda faptului că e femeie, și mânuiește lancea cu spirit. Îl sprijină și rămâne alături de iubitul ei Yoshinaka atât în public cât și în privat.

SHIDA YOSHIHIRO
                Inițial, legat de Yoritomo și frații lui Yoshitsune și tatăl lui Yoshinaka, împărțea același nume de familie, dar după ce s-a luptat cu armatele lui Yoritomo din cauza nemulțumirii cu modul lui Yoritomo de a conduce provinciile din est, a preluat numele de Shida. După ce a fost înfrânt în conflictul cu Yoritomo, s-a alăturat forțelor lui Yoshinaka.

Armata lui Yoritomo

MINAMOTO NO YORITOMO
                Fratele mai mare al lui Yoshitsune. Succesorul de drept a clanului Minamoto, după moartea tatălui său, Yoshitomo, a devenit capul familiei. Crede cu tărie că scopul existenței lui este să-i purifice pe toți Mononofu, alți decât cei din clanul Minamoto, să distrugă clanul Taira și să învie clanul Minamoto.

HOJO MASAKO
                Soția lui Yoritomo. Moștenitoare de drept a liniei de sânge și a puterii clanului Hojo, este un supraom cu un nivel extrem de mare al abilității magice.

KAJIWARA KAGETOKI
                Inițial un comandant al clanului Taira, la bătălia de la Ishibashiyama l-a salvat pe Yoritomo, permițându-i să scape. De atunci, este un asociat apropiat și de încredere al lui Yoritomo.

KAZUSA NO HIROTSUNE

                Vasal al tatălui lui Yoritomo, Yoshitomo, a fost un comandant neînfricat, făcând parte dintre cei 17 Generali ai lui Yoshihira. Probabil din cauza mândriei sale că a condus o armată de 20.000 de bărbați, comportamentul său nerespectuos și tiranic față de alți vasali este izbitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!