vineri, 18 iulie 2014

MOON SAGA - Poveste de fundal

Era (Viziune asupra lumii)

Din timpuri străvechi, Spiritele (Mononoke) și oamenii au coexistat.
Spiritele, care posedau ”puteri supranaturale” pe care oamenii nu le aveau, erau venerate, și în timp ce unii se temeau, pentru mult timp, o astfel de relație a fost încurajată între oameni și ”zei”.
Dar prin relațiile cu aceste Spirite, au apărut cei în formă umană care le-au moștenit sângele și puterile.
Au devenit cunoscuți ca ”Mononofu”, însemând ”cei inumani”.
Mononofu au crescut atunci în număr, și au început să-i conducă pe oameni cu ”puterile” lor unice. Timp de multe luni și ani și-au extins influența asupra pământului, și în cele din urmă conflictul s-a transformat în război.
Ultimele zile din era Heian, era când Mononofu conducea umanitatea.
”Puterile” posedate de Mononofu erau la fel de variate ca și numărul de Mononofu existenți. Includea pe cei care puteau conduce fapte temporare de putere supraomenească, cei care puteau manipula inimile oamenilor, cei care puteau controla focul sau apa, cei care puteau sigila ”puterile” altora, cei care puteau merge pe apă, și cei care puteau dansa în aer.
Această poveste este una care conturează scurta, dar totuși, profunda și efemera prietenie dintre cei care s-au născut ca ”Mononofu”.

Mononoke: un spirit, în mod tradițional unul rău sau răzbunător care bântuie o persoană, deși descriile moderne nu țin cont de asta.
Mononofu: pare a fi un cuvânt inventat. Scris cu un kanji diferit, ar putea fi cuvântul arhaic pentru ”samurai”, care probabil nu e o coincidență.

Minamoto no Yoshitsune: GACKT

Al nouălea copil al lui Minamoto no Yoshitomo. Un inocent naiv. Nu îi plac lucrurile ce aduc necazuri. Cei din jurul lui îl cred că nu ar fi trezit nici o ”putere”. El însuși este îngrozit de puterea celor ”O sută de Demoni”, sigilată în corpul său de către călugărul Benkei, și îi este teamă să se piardă cu firea și să elibereze aceea putere.
Pune la îndoială sentimentul de discriminare care există între Mononofu, Mononoke și oameni, și semnificația ca Mononofu.
Pentru că inima lui este pură, chiar dacă a trecut de vârsta propriu-zisă, încă îi poate vedea pe toți Mononoke.
Simte ceva mai mult decât o prietenie pentru Yoshinaka, și deși e îndrăgostit de Tomoe, nu vorbește despre asta.

Benkei: istoric vorbind, un călugăr-războinic care i-a fost loial lui Yoshitsune.

Yoshinaka: presupunând că este verișorul lui, Minamoto no Yoshinaka, care în viața reală, a fost ucis de el în luptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!