marți, 22 martie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 18 (Gândire)


18.月は同じ輝きを放つものでも太陽とは違う。
道を見失った者に行き先をほんの少し照らしてくれる。
人にとって何か影響を与える人物がいたとしたら、
それはその人にとって太陽のような存在ではなく、
その人にとって月という存在なんだ。
Luna, deși radiază și ea lumină, este diferită de soare.
Gentil, luminează calea celor care au pierdut-o.
Dacă este o persoană care influențează pe cineva,
Atunci aceea persoană nu are o existență de Soare,
Ci o existență de Lună, pentru acel cineva.

Încă de acum mult timp, m-am gândit că o persoană care influențează pe alți este probabil cineva care nu este ca Soarele, ci cineva care este ca Luna.
Soarele vă poate ilumina cu o lumină intensă și vă poate face să vă gândiți ”Este atât de luminos!”. Dar nu este nici o intenție acolo pentru a vă ajuta să vă găsiți calea voastră.
Dar Luna este o existență care luminează gentil o cale întunecată pentru a vă arăta doar puțin din calea pe care ar trebui să mergeți. Desigur, veți avea nevoie de voința de a merge singuri pe acea cale, și vă veți îngrijora în legătură cu a înainta. Dar în acea lumină gentilă a lunii, există căldură și bunătate care vă salvează de la anxietate. Acestea sunt lucrurile care ne fac să creștem.
Soarele poate semăna cu cineva care e prea copleșitor. Luna este cineva care vă ghidează prin a fi aproape de voi. Așadar, prezența unei persoane care vă influențează nu este Soare, ci Lună.
Soarele luminează totul prea mult. Face totul vizibil. Atunci vă veți opri din a vă căuta calea pe cont propriu. Prezența sa este prea puternică.
Dar Luna vă va ajuta în întunericul fricii. Și totuși, adevărul este că voi doar credeți că sunteți asistați. Vă oferă doar un mic simț de securitate, destul pentru ca voi să mergeți pe propriile picioare. Vă oferă șansa să faceți astfel.
În ciuda acțiunii lor comune de a radia lumină, cele două sunt complet diferite. Acesta este de fapt un punct important care ține de educație. Dacă o metodă de educare seamănă cu Soarele, nu poate ajuta oamenii să crească. Dacă tot ceea ce are nevoie cineva este pus pe masă pentru el în avans, el se va opri din a crește. Dar dacă A încearcă să facă ceva, dar nu poate decide ce cale să ia, voi ajungeți repede la el exact la momentul potrivit, la fel ca Luna, îl veți ajuta să înainteze de unul singur.
De aceea, oamenii au un simț diferit al aprecierii pentru Lună. Nu asta ar trebui să fie educatori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!