marți, 22 martie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 22 (Gândire)


22.人のつながりには敏感。
多くの知り合いより十人の友。
十人の友より一人の親友。
Sunt sensibil la legăturile mele cu oamenii.
Aș alege 10 prieteni în locul multor rude.
Aș alege un prieten apropriat în locul a 10 prieteni.
               
Chiar eram antisocial în timpul zilelor Malice Mizer. Nu am încercat să comunic cu oamenii deloc, și nici măcar nu mi-am făcut prieteni. Dar după ce am ajuns solo, mi-am schimbat atitudinea puțin. Am realizat că vechile mele căi nu erau bune.
Înainte de a deveni artist solo, obișnuiam să gândesc că ”Suntem muzicieni, așa că nu avem nevoie să comunicăm!!”, dar am realizat că era o scuză enormă.
E ca și cum, dacă un olar a spus ”Noi doar trebuie să întoarcem roțile noastre, așa că nu este nevoie să putem comunica foarte bine cu oamenii”, ați vrea să-l întrebați ”Atunci, spui că este în ordine doar să continui să faci aceste ceșcuțe ale tale? Dar cum o să trăiești fără a le vinde oamenilor?”. Lucrurile în cele din urmă nu merg bine decât dacă aveți abilități bune de comunicare.
De asemenea, eu nu voiam ca oamenii să creadă că nu eram entuziasmat de muncă doar pentru că stăteam prost la comunicare, și am realizat pentru prima dată că lipsa comunicării era un factor negativ cu relațiile mele cu oamenii acum.
Când am realizat că aveam nevoie să-mi fac prieteni și să-mi măresc rețeaua de prieteni, mulți oameni au început să se adune în jurul meu, și mi-am făcut mulți prieteni. În același timp, chiar am simțit un sentiment de superficialitate. Cred că este riscant să crezi cu ochii închiși că un prieten pe care tocmai ți l-ai făcut este o persoană bună. Este imposibil să știi cine este chiar bun dacă îți faci mulți prieteni și să alegi câțiva dintre ei, pentru că sunt multe persoane care sunt drăguțe doar la suprafață. De asemenea, nu puteți da seama absolut deloc dacă cineva e drăguț decât dacă petreceți timp cu ei. Asta este adevărat nu doar pentru oameni, ci și cu orice altceva. Să luăm un calculator, de exemplu. Dacă cineva spune ”Acest calculator este incredibil!!” chiar dacă el e singurul care a avut acel calculator, atunci ceea ce spune el este doar presupunerea lui și nu știe cu adevărat dacă este bun sau nu. Puteți să fiți conștienți de avantaje doar după ce ați folosit mai multe calculatoare. Același lucru poate fi spus și despre mașini. Veți putea recunoaște lucruri grozave despre o mașină doar după ce ați mers cu multe alte mașini. Acest principiu se aplică la tot.
Doar dacă întâlniți multe persoane și treceți prin diverse experiențe, nu veți putea știi care sunt cele adevărate. Ar trebui să întâlnim mai multe persoane, să interacționăm cu ele, și apoi să ne facem alegerile. Și atunci ar trebui să menținem relațiile cu cei pe care îi alegem cu o perspectivă de termen lung în minte. Anii 30 încă sunt buni pentru experiențe. Referitor la asta, vă veți găsi adevărații prieteni doar după ce ați făcut 40.
Nu e vorba că doar vreau să-mi fac mulți prieteni. Sper că voi ajunge să am o familie asemănătoare cu ”Cei Șapte Samurai” la sfârșit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!