miercuri, 1 mai 2013

Interviu~ SHOXX - vol.67 - 10 întrebări cu Gackt de la ”Malice Mizer” - septembrie 1998




 Cele 10 întrebări sunt puse tuturor membrilor din Malice Mizer, dar eu am tradus doar răspunsurile lui Gackt-san.

1. Te rog spune-ne despre marea ta greșeală.

G: Umm....întrebarea asta este foarte periculoasă pentru că dacă răspund sincer, posibil să dispar de aici. (râde) Dar dacă răspund în grabă, marea mea greșeală a fost nașterea și existența mea. Nu cred că existența de acum va fi fericită. Dacă faci o mică greșeală, poți fi un criminal. Pentru mine, nu vreau să-mi las familia, așa că nu vreau să am nici un copil. Când eram copil, m-am înfruntat cu multe lucruri rele. Deși sunt încă în viață, sunt mulți factori care duc la sinucidere. Nu vreau ca cele experiențe să se întâmple și altor copii. Când eram mic, eram foarte slab, în special mintal. Vedeam ceea ce alți nu puteau vedea. Nimeni nu a crezut ceea ce spuneam. Totuși, mi-ar fi plăcut ca părinții să mă creadă cel mai mult. Pe atunci, nu mă credeau deloc. Ca rezultat, de ce cred că nașterea mea a fost marea mea greșeală ar putea începe de atunci.

2. Cum crezi că va fi lumea aceasta în 2305?

G: Dacă suntem încă norocoși, această lume încă va exista. Simt că oamenii de acum sunt forțați de unele stimulente care au loc în mintea fiecăruia, care duc la catastrofa pe care nu o poate știi. Astfel, dacă ei nu se schimbă, această lume s-ar putea prăbuși, și ceea ce au oamenii acum va porni iar de la zero, nu? Cred că va începe ceva dacă este hotărât de soartă. În momentul de față, condiția lumii se apropie de sfârșit repede. Cred că, fără cel de-al doilea Război Mondial, populația ar fi fost peste 10 miliarde. Mâncarea nu ar fi fost de ajuns deși sunt tehnologii înalte acum. Războiul ar putea fi văzut ca un lucru rău, dar dacă nu se întâmplă nimic rău, cred că omul este doar o celulă ce nu are un țel.

3. Dacă ai avea șansa să fi regizor, cum ar fi filmul tău? Totuși, este condiția ca membrii din Malice Mizer să fie personajele principale.

G: Personajele din filmul meu nu ar fi umane. Mi-ar plăcea să fie un film mut. Dacă sunt replici, nimeni nu poate juca. Vorbesc despre film, nu despre relațiile normale sau istorice. (râde) Știi desenul animat ”Gon”? Este despre un dinozaur, fără dialog. Povestea este spusă prin imagini. Când citești introducerea acestui desen animat, vei fi atins sufletește că ”există un asemenea desen animat”. De fapt, sunt câteva melodii asemeni acestui desen animat, dar nu sunt bune. Cât despre personaje, mi-ar plăcea ca fiecare să joace rol de spirit. Titlul ar fi ”Malice Mizer și prietenii amuzanți” sau ”Miezul plăcut și prietenii amuzanți”. (râde) Va fi o glumă în fiecare situație serioasă. Cred că acest gen de film este destul de bun. Taro-san a spus ”Să joci dificil este să joci comedie”. Sunt de acord pentru că, dacă ai o experiență în care plângi sau ești trist, poți juca. Pe de altă parte, să joci pentru a face publicul să râdă este foarte greu. Dacă voi produce un film, mi-ar plăcea să pun câte o glumă în fiecare situație serioasă. Nu cred că muzica este totul pentru mine. Mi-ar plăcea să încerc să fac și alte lucruri. Cred că să cânți de dragul lumii este foarte bine, dar să și joci este foarte bine. Astfel, mi-ar plăcea să fiu un actor pentru că sunt lacom.

4. Părerea ta despre homosexualitate

G: Părerea oamenilor despre homosexualitate, că ”nu este bine să avem multe astfel de lucruri în lumea asta”, este destul de adevărată. Totuși, nu îmi pasă. De fapt, să fii o femeie sau un bărbat nu este important. Lucrul important este ”dacă este respect sau nu”. Dacă ”iubita mea” este un bărbat, relația trupească va fi imposibilă pentru că suntem de același sex. Dar dacă poți să trece peste, nu e nici o problemă, și atunci vei crede că este bine. Pentru mine, prietenii din jurul meu sunt doar cei care nu au nici o relație trupească cu mine, iar cât despre sentimente, sunt aceleași cu cele pe care le ofer unei femei. Cred că sentimentul care se va transforma în iubire, nu este despre sex. Dar normal, trebuie să fie și plăcerea reciprocă. Nu sunt persoanele cu mult păr rele?(râde) Chiar și așa, nu este o problemă. Cred că ați face un prieten nu ține dacă e femeie sau bărbat. Dacă cineva va crede că sunt bisexual din cauza acestui interviu, nu are decât. Femeile care au mult păr....nu îmi plac. Fără păr, îmi place să simt pielea unei femei. Așadar, vă rog să aveți grijă de pielea voastră. Dacă vă bronzați des ca și copil, dacă un lucru nu e bun pentru pielea voastră, vă rog să aveți grijă.
5. Lucrurile necesare pentru sex, în termeni de stimulare.

G: Să aveți aceleași sentimente unul pentru celălalt. Și este important. Altminteri, indiferent de ce tehnici bune ai, nu va merge. Cred că sexul comunică partea care nu poate fi exprimată prin cuvinte. Dacă poți pune ceva ce conține sentimentele tale în corpul celuilalt, și aceea persoană îți răspunde prin aceeași acțiune, va fi un sentiment minunat. Mă refer spiritual, nu trupește. Să spui ”bun” sau ”expert”, cred că este greșit. Am mai multe femei prietene decât bărbați prieteni. M-am tot gândit de ce. Acum pot să înțeleg. Pentru că nu am o relație trupească cu prietenii mei. Pe de altă parte, când compari la o femeie, relația trupească pare naturală. Putem comunica prin sentimente, nu prin cuvinte. Pe când la prieteni, mi-a luat prea mult timp să înțeleg sentimentele pe care le avem. Deci, sentimentele între mine și prietene pot fi înțelese repede. Până acum, nu am nici o relație proastă cu nici o prietenă. Părerea mea este că înțelegerea sentimentelor este mult mai importantă decât sexul.

6. După părerea ta, care ar fi lucrurile necesare unui om?

G: Timp, bani și prieteni apropiați. Dacă le ai pe toate, ar fi bine. Dacă ai ceva ce vrei să faci, îl poți face dacă ai bani. Posibil ca banii să pară un lucru fără sens, dar dacă depinzi de acest lucru fără sens, cred că nu are rost și este mai mult o povară. Deci, dacă sunt destui bani pentru a supraviețui, este cel mai bine. Cât despre prietenii apropiați, când spun ”Vreau să merg...” și este cineva care poate merge cu mine, fără a-i păsa de timp și bani, este mult mai bine decât să merg singur. Când am aceste trei lucruri, fericirea mea poate începe. Totuși, nu am aceste trei lucruri acum. Câțiva prieteni de ai mei au banii și timpul pe care eu nu-l am. Așa că, m-am simțit vinovat când prietenii mei vroiau ca eu să fac ceva, dar am spus ”Îmi pare rău, nu am deloc timp”. Cred că este singurătate. Sau să spun ”Nu pot pentru că nu am bani” e și mai multă singurătate. Dacă am aceste trei lucruri, va fi fericire, și va începe și noua mea fericire.

7. Destinația finală

G: ”Cum am să o fac?”, ”Cum am să mor?”, ”Pot să renunț?”. Mi-ar plăcea să stau mai mult timp atunci când trebuie să plec undeva, dar nu vreau aplauze. Mi-ar plăcea să fac ca timpul pe care ți-l petreci părăsind o scenă să fie mult mai important decât timpul pe care ți-l aloci să apari pe scenă. Cred că un om face acest lucru iar și iar, dar în final, cum îi poți face pe ceilalți să stea mai mult cu tine atunci când tu ai murit? Totuși, nu mă gândesc într-un mod negativ. Întotdeauna mă gândesc la cum pot face să fiu viu mereu. Chiar și despre moarte, dacă crezi că ar trebui să știi despre moarte și naștere, cred că nu poți înțelege pe deplin pentru că moartea și nașterea se întâmplă o singură dată pentru fiecare. Mai mult, nu ne putem vedea propria noastră naștere sau moarte. Și dacă vrei să vezi doar ”moarte”, vei deveni o persoană misterioasă, nu? (râde) Cred că să ne continuăm viața este un lucru important. Așa că, ideea mea despre moarte este foarte pozitivă. Nu sunt optimist, dar sper. E posibil ca viața să se înfrunte cu necazuri. Unii s-ar putea întreba ”De ce este atât de dureros?”, dar cine poate realiza beneficiul de a trăi se va gândi că nu e chiar atât de dureros. Dacă poți înțelege beneficiul fericirii, vei crede că este interesant.

8. O amintire frumoasă din copilărie.

G: Nu îmi pot aminti, nu am amintiri. Dacă ar fi să vorbesc despre când eram fericit, îmi amintesc doar când am aprins un foc. Îmi place să trăiesc așa cum îmi place. Când eram tânăr, eram foarte fericit. Mă duceam să privesc un râu toată ziua, sau, într-o zi însorită, mă duceam și aruncam pietre în râu. Întotdeauna este așa. Pentru mine, să merg la școală într-o zi frumoasă era marea mea problemă. Îmi plăcea engleza, așa că luam decizia de a mă duce la râu, și îmi petreceam timpul citind cărți mai mult decât la școală. Nu uram să studiez, dar nu îmi plăceau unii profesori. Dacă era profesorul meu preferat/profesoara mea preferată, deseori mă duceam la ore. Și când învățam, simțeam cum îmi intră ceva în corp. Îmi plăcea. Pe lângă asta, îmi plăcea să privesc noaptea. Când eram mic, bunicul meu, de la baza navală din Okinawa, m-a dus pe un mic deal pentru a vedea aglomerația. Și de acolo, puteam vedea luminile de pe drumuri, care erau foarte frumoase. M-au făcut să mă simt bine. De atunci îmi place să privesc noaptea. Mai târziu, mă duceam des la bunicul pentru că avea marea în fața casei. Puteam privi marea toată ziua. Mă uitam cam câte 8 ore pe zi, și simțeam că marea prindea viață. Oriunde mă duceam, făceam un foc și stăteam singur multe ore. Cine venea cu mine s-ar fi simțit torturat din cauză că ar fi stat acolo fără a face nimic. (râde)

9. Vorbește despre o persoană care te-a influențat.

G: Am întâlnit aceea persoană cam când aveam 18-19 ani. Eram enorm de pesimist când eram tânăr. Cu toate acestea, când l-am întâlnit, m-am schimbat complet. Pentru alți oameni, când cineva își povestește necazurile, ei spun de multe ori ”Chiar așa?” pentru a face conversația să continue. Și în final devine doar o consolare. Pentru aceea persoană, când i-am povestit necazurile mele, a început să râdă și mi-a spus ”Prostii!!!....gândești așa pentru că așa vezi lucrurile. Ar trebui să le vezi altfel.” Mi-a schimbat părerea. E foarte pozitiv. Are o influență mare asupra mea. Pe atunci, mă gândeam doar la moarte. Cu cât stăteam mai mult cu el, cu atât mai mult vedeam altfel lucrurile. Pot spune că îmi știu scopul existenței mele, nu exagerez. E cu zece ani mai mare decât mine, dar pentru mine, e mai grozav decât mine. Când stăteam cu el, eram fericit. Multe povești din care mi le spunea erau noi pentru mine. Și am fost influențat și de acele povești. Mișcările sale erau grozave. Pe atunci, râdeam rar, dar el mă putea face să râd. Așadar, cred că dacă ar exista mai multe persoane ca el, lumea asta ar fi mult mai bună pentru noi.

10. Lasă un mesaj femeilor din această lume.

G: Dacă aș putea să vă văd pe toate, mi-ar plăcea. Pentru că am un timp limitat în viața mea, mi-ar plăcea să văd cât mai multe persoane. Ca să comparăm, lumea asta are 5 miliarde de persoane, iar 2,500 milioane sunt femei. Mi-ar plăcea să vă văd pe toate. Să cunosc cât mai multe persoane este bine, este convingerea mea care nu are o cauză. Cred că este grozav. Totuși, este o șansă mică de a cunoaște cât mai multe persoane. Cred că acest lucru este minunat. Sunt fericit de cât de multe lucruri am văzut. Vă mulțumesc enorm. De acum încolo, mi-ar plăcea să văd mai mult un lucru important, iubirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!