miercuri, 6 iulie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 57 (Viața)


57.人生とは「省」という文字ですべてを語れる。
Totul în viață poate fi discutat cu caracterul ”” (a te concentra, a îndepărta)

Viața este o cumulare de acțiuni în care cineva constant continuă să îndepărteze excesul. Când sunteți tineri, vă faceți prieteni fără a realiza, și începeți să duceți mult bagaj, trăgând după voi multe lucruri. Atunci, începeți să aveți și mai multă afecțiune pentru prietenii voștri, și înainte de a realiza, devine norma de a merge alături de ei. Sunteți copleșiți de anxietate dacă nu mergeți cu ei.
Dar dacă vreți să faceți un pas, nu aveți vreo opțiune decât de a-i tăia pe cei care nu încearcă să înainteze cu voi din propria lor inițiativă. Altfel, viața voastră va fi trasă în jos de ei. Asta este totodată o pierdere pentru ceilalți prieteni ai voștri care merg în același ritm cu voi.
Când tot repetați această acțiune de ”îndepărtare”, procesul de eliminare devine din ce în ce mai rafinat. Înainte de a realiza, ați eliminat diferite părți, inclusiv pe cele ale corpului și minții voastre, și procesul devine în cele din urmă cel al îndepărtării lucrurilor care sunt împovărătoare. Asta înseamnă că, cu cât mergeți mai sus, cu atât mai puternici veți deveni. Ce înseamnă în cele din urmă? Înseamnă că veți ajunge să fiți singuri.
Inevitabil, oamenii alături de care petreceți timpul vor fi limitați, așadar oamenii de oriunde din vârf sunt singuri. Chiar dacă începeți ceva cu prietenii voștri, liderul grupului va trebui să fie singur pentru a fi în vârf, altfel balanța nu poate fi menținută. Nu puteți reuși dacă sunteți prietenoși. Aceasta este cumularea acțiunii de ”îndepărtare”, și această acțiune vă face să fiți cineva care poate sta în vârf. În mod controversat, o persoană care nu poate îndepărta nu are de ales decât să meargă în același ritm cu restul. Dar majoritatea persoanelor aleg această opțiune, pentru că nimeni nu vrea să fie singur. Nimeni nu vrea să fie speriat. Așadar, decid că mai degrabă să fie cu cineva decât să înainteze. Dar încă pot deveni agitați și suspicioși de persoane pentru că chiar și acel cineva alături de care merg îi poate trăda ușor.
Dar dacă faceți încă de la început acțiunea de ”îndepărtare”, nu veți suferi pentru că singurătatea întotdeauna a fost propriul vostru standard oricum. Nu va fi dificil, și întotdeauna veți avea scopul de a înainta.
Și când înaintați, realizați că sunt mulți alți chiar lângă voi care au făcut același lucru ca și voi. Vă gândiți ”Îmi dau seama că și persoana asta a îndepărtat mult!”. Asta dă naștere la cei Șapte Samurai, care înțeleg poziția fiecăruia. Dar tot vor fi conflicte pentru că toți țintesc să înainteze. Asta ar putea suna ca un comportament ofensiv moral, dar aceasta este soarta inevitabilă a persoanelor destinate să fie în vârf.
Pentru că eu fac puțin mai mulți bani decât o persoană medie, oamenii care trăiesc în acel ritm general îmi spun repede ”Sunt gelos”. Am o mașină frumoasă, mănânc mâncare scumpă, și port haine rafinate, și ei încep cu ”Sunt gelos”. Dar procesul de a ajunge în vârf este complet diferit de cel al altor persoane. Ei doar se uită la lucruri ca fiind puncte. Ei nu se uită deloc la lucrurile pe care am fost nevoit să le fac pentru a avea aceea mașină frumoasă. Ei nu au habar cât de mult am îndepărtat pentru a ajunge în acel punct.
Să țintești să fii în vârf este cu adevărat ceva ce ajungi să faci singur. Întotdeauna singur. Singur pentru totdeauna. Dar ar fi copilăros să vă așteptați ca alți să simpatizeze cu voi. Sunt persoane care înțeleg asta chiar și fără a spune vreun cuvânt. Și sunteți salvați chiar și de un număr mic de persoane care înțeleg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!