luni, 18 iulie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 61 (Viața)


61.疲れっていうのは心が発しているもの。
肉体的な疲れなんて数時間、いや数分休めば。
取れる。その心の癒し方を知らない人間が、
寝る行為で癒されると思ってる。
Oboseala este ceva proiectat de minte.
Oboseala fizică poate fi înlăturată în câteva ore. Nu, în câteva minute.
Oamenii care nu știu cum să-și vindece mintea presupun că somnul este cel care o vindecă.

Am înțeles asta când citeam o carte despre creier. Toată lumea crede că au nevoie de 8 sau 9 ore de somn, așadar de ce cred asta? Este doar un obicei din fașă.
Motivul pentru care dormim este acesta. Corpurile noastre cresc în timp ce dormim, așadar somnul este foarte necesar în timpul creșterii. Durează până pe la 20 de ani. După 20, corpul abia mai crește, așa că nu prea mai e nevoie de somn. Dar acest obicei vechi de 20 de ani este ceva ce creierul presupune a fi necesar, și nu poate fi schimbat brusc. Odată ce faceți schimbarea, veți realiza că trupul se poate reface într-o foarte scurtă perioadă de timp.
Când deveniți adult, dormiți nu pentru a crește, ci pentru a îndepărta oboseala fizică, dar de fapt, abia dacă durează ceva timp pentru a vă reveni din oboseala fizică.
Corpul se poate reface pur și simplu prin a vă întinde, așadar nu este nevoie de somn. Ca să o spun mai clar, se spune că timpul de somn necesar pentru corp este cam de 15 minute, și corpul se poate face suficient prin a sta întinși în aceea perioadă. Aparent, corpul își exersează funcția de refacere complet prin a sta pur și simplu pe scaun, a sta întins, sau a fi cu mintea în altă parte în timp ce stăm pe scaun.
Dar fără ca voi să realizați măcar, creierul primește cantități vaste de informații, în parcursul unei zile, prin simțul văzului, auzului, mirosului, gustului sau alte simțuri tactile. În timpul somnului, această informație trebuie organizată în informații necesare și nenecesare, și doar informația necesară trebuie înregistrată pentru a fi păstrată. După asta, creierul se poate odihni în cele din urmă. Acest proces de la început până la sfârșit durează între 2 și 3 ore. Așadar, cam 3 ore este timpul cel mai bun de somn pentru oameni.
Oamenii care nu realizează asta devorează un somn nefolositor, crezând că corpurile lor nu se vor recupera fără un somn lung. Cred că este în ordine dacă spui ”Îmi place să dorm, somnul mă face fericit!”. Dar dacă dormiți în ciuda faptului că nu aveți timp, ar trebui doar să vă treziți și să faceți ceea ce vreți. (râde) Pentru că dacă treceți de la 8 ore de somn, la 3 ore de somn, acum veți avea un extra de 5 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!