luni, 18 iulie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 62 (Viața)


62.他人から見たら過酷。
自分から見たら至福。
Greutăți în ochii altora, extaz în ochii tăi

Cuvintele ce vin de la privitori, ”Cred că este greu”, ”Cred că este stresant” sau ”Cred că suferi”…întotdeauna mă întreb ”Chiar vorbesc serios?”. În cele din urmă, aceste opinii sunt tipice pentru privitori, nu? Prea multe persoane sunt stăpânite de aceste opinii a altora.
Sunt chiar și persoane care încep să se gândească că ESTE greu după ce sunt întrebați ”Ești bine?”. Dar asta este o greșeală. Dacă ați recunoaște cât de iresponsabile sunt opiniile privitorilor, abia dacă ați fi confuzi din cauza cuvintelor lor.
Oamenii au tendința să le spună altora ”Nu te deranja”, ”Nu poți face asta” fără ca măcar să se gândească. Ei nu au nici o idee dacă chiar este imposibil, și totuși ei scot cuvinte ca ”Este imposibil, nici gând să o poți face”. E posibil să fie ceva crucial în viața acelei persoane, și totuși ei spun iresponsabil ”imposibil”.
Dar oamenii care spun astfel de lucruri nici nu încearcă să te convingă din motive sincere. Ei doar spun ”Imposibil” pentru că este obiceiul lor de a rosti cuvinte fără sens. Dacă vi se spun aceste cuvinte fără sens, spuse din obicei, și voi chiar le credeți, nu este decât jalnic, și o pierdere uriașă. Asta ar însemna că tot ce ați făcut a fost fără rost. Asta înseamnă implicarea din partea altora. Interesul lor în situația voastră este de asemenea destul de superficial.
Sunt persoane cărora le place să-i întrebe pe alți părerile lor, nu? Ar spune ”Ce crezi despre asta?”. Dar alți nu sunt atât de îngrijorați despre ei pe cât ar vrea ei să creadă. Până la urmă, este viața altcuiva, nu? Pe lângă asta, nu au oamenii succes în viața lor pentru că au avut parte de câteva rezultate pozitive pe cont propriu? Dacă nu, ce ați vrea să-i întrebați totuși? Plus că, dacă îi întrebați de părerile lor pentru ceva ce nu au experimentat niciodată pe cont propriu în trecut, tot ce pot ei face este să vă ofere un răspuns bazat pe imaginație. Credeți că vă pot răspunde la întrebarea voastră care nu are cu nimic de-a face cu propriile lor vieți? Nu ar fi în mare parte non-sens să credeți că puteți obține răspunsurile de la ei?
Mai degrabă, problema însăși este faptul că renunțați la propria voastră responsabilitate de a lua decizii foarte importante pe alte persoane, nu? Și totuși, este un număr decent de persoane care devin controlate de părerile altora. Acesta este începutul unei greșeli în viața voastră. Perspectivele altor persoane, nu sunt de încredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!