marți, 19 iulie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 66 (Viața)


66.助けようとして「死ねな!」という前に
言ってる人たちが「生」を見せるべき。
生きてるところをしっかり見せてやりなよ。
Înainte de a spune ”Nu muri” într-o încercare de a salva o viață, ar trebui să le arătați ce este ”viața”.
De ce nu le arătați clar cum vă trăiți voi viața.

Sunt atât de mulți tineri ce se sinucid în ultimul timp. Pentru acești copii, adulții tind să spună ”Sinuciderea nu este calea” sau ”Dă ce ai mai bun și trăiește!”, deseori, în timp ce dau vina pe ei. Dar de ce se sinucid? Motivul este destul de simplu. Pentru că nu pot găsi bucurie în a trăi, aspectele amuzante și interesante a vieții.
Atunci, cum le găsiți, întrebați? Cea mai ușoară metodă este de a avea pe cineva aproape de voi care se bucură din toată inima de viață. Dacă aveți o astfel de persoană, vă veți gândi ”Și eu vreau să mă bucur de ea!”. Ei sunt sătui de adulți care țipă ”Nu muri!” în urechile lor, adulți ce par că nici măcar ei nu se bucură de viețile lor.
De exemplu, dacă copilul vostru nu mai merge la școală, sau devin instabili emoțional și vă îngrijorați și vă întrebați ce ar trebui să faceți, nu vă puteți salva niciodată copilul decât dacă realizați că problema nu este la copilul vostru, ci în modul de viață și de gândire a părinților.
Ar trebui să le arătați cât de mult vă bucurați de propria voastră viață. Oamenii sunt creaturi amuzante, posibil să nu vă intereseze un anumit joc deloc, dar dacă îi vedeți pe alți că se implică în el și se distrează jucătorul, distracția se răspândește treptat, și, înainte de a realiza, sunteți cu toți împreună, știți? Începe să pară că e atât de amuzant, și vă face să vreți și voi să vă jucați. Dar dacă cineva care nici măcar nu pare a se bucura de el vă spune ”Jocul acesta este amuzant”, voi nici măcar nu veți fi interesați, darămite să-l jucați. Nu contează ce este, nu conținutul este important. Dacă cineva chiar arată că se bucură cu adevărat de ceva, acel lucru va părea amuzant și pentru voi.
De aceea părinți sunt incredibil de importanți pentru copii lor. Ei au cel mai mare impact în viața copiilor lor, așadar, dacă nu țin să le arate copiilor cât de amuzantă este viața și cât de frumos este să trăiești, copii lor nu pot înflori așa cum trebuie. Copii sunt creaturi instabile.
Arătați-le cât de mult vă distrați. Copii care cresc cu părinții cu această abilitate cu siguranță cor crește în niște profesionaliști care pot găsi distracția și amuzamentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!