marți, 12 iulie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 59 (Viața)


59.人生はゲームさ。
あまりに難しせぎでも面白くない。
あまりに簡単すぎでも面白くない。
Viața este un joc.
Nu ar fi amuzant dacă este prea dificilă.
Nu ar fi amuzant nici dacă e prea ușoară.

Deseori aud persoane spunând ”Nu am un scop” sau ”Nu mă distrez”.
Dar gândiți-vă la asta ca fiind un joc. Ce face un joc amuzant de jucat? Un joc care vă lasă să terminați nivelele prea ușor nu este absolut deloc amuzant, și un joc care nu vă lasă să terminați nivelele indiferent de cât de mult jucați nu este deloc amuzant. Dar un joc care a fost creat delicat astfel încât jucătorul să poată termina nivelele în momente optime este amuzant de jucat.
Terminați în cele din urmă un nivel după ce ați încercat din greu, întrebându-vă dacă puteți sau nu, și asta este ceea ce vă motivează să avansați la următoarea fază sau următoarea rundă, nu? Asta este exact viața.
Dacă brusc încercați să faceți ceva dificil, nu este amuzant pentru că nu-l puteți termina, și nu este amuzant dacă îl puteți termina ușor pentru că nu este nici o provocare.
Fie că vă bucurați de viața voastră sau nu, depinde dacă puteți crea sau nu un scenariu pentru voi și cum să îndepliniți un obiectiv în fiecare nivel al vieții voastre. Nu ar trebui să puneți bariere prea sus sau prea jos. Ce este important este echilibrul dintre ele.
Lucrul crucial este să aveți un scop care să vă învioreze. Acel sentiment care vă face să vă întrebați ”Ce urmează?” reprezintă viața.
Viața înseamnă să fi emoționat de anticipare, nu emoționat de suspans. Totul este despre cum o construiți voi înșivă. Când vă gândiți la asta, viața devine amuzantă. Dacă știți asta, nu veți spune niciodată ”Viața mea este plictisitoare”.
Cine este personajul principal al acestui joc? Nimeni altul decât voi. Și atât timp cât nu renunțați, veți primi chiar și o altă șansă în acest joc al vieții.
”Viața este un joc” într-adevăr. Cred că cel mai grozav joc pe care îl puteți juca vreodată este propria voastră viață. Cel mai bun mod de joc vă oferă cea mai grozavă plăcere, și asta înseamnă că viața este plină de plăceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!