vineri, 15 ianuarie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 5 (Acțiune)


5.大きな力を持つ者が正義になっている。
本当にそうなのか?
正義は作られるもので、決して存在しているものではない。
 Dreptatea este definită de oamenii cu o influență grozavă.
Dar este chiar corect?
Dreptatea este creată, nu este ceva ce este deja acolo.

Unii oameni ar putea înțelege greșit aceste cuvinte, pentru a indica că eu neg lumea de astăzi, dar nu o fac. Vreau doar să explic cum văd eu așa zisa dreptate.       
Standardele dreptății nu sunt nimic, decât o parte de reguli necesare pentru viețile noastre zilnice, și sunt definite în fiecare eră pentru a se adapta la viețile oamenilor. Oamenii schimbă regulile dreptății pentru a se potrivi fiecărei ere.
Acesta este motivul pentru care, când sunt pe cale să acționez, nu fac nici o mișcare fără a mă întreba ”Este bine?”. Cred că o judecată care este făcută pe baza gradului de dreptate este cea mai periculoasă de felul ei.
În schimb, întotdeauna încerc să-mi apreciez sentimentul care îmi spune că ceea ce fac nu este greșit. Să vă spun adevărul, încerc să păstrez totul vag indiferent dacă ceea ce fac sau nu este corect..., sau mai degrabă, intenționat mă țin departe de a judeca dacă este corect.
Cu toate acestea, pot spune că ”nu este greșit” cu convingere. Pot simți când ceva este greșit. Îmi trăiesc viața concentrându-mă doar pe acest punct.
Așadar, sunt sigur că oamenii deseori se gândesc la mine ca fiind ciudat sau excentric. Dar modul în care eu privesc asta, este că toată lumea este pur și simplu prea delimitată în același mulaj. Când vorbesc despre stilul meu de viață, deseori sunt întrebat ”În ce fel de loc trăiești?”, și răspund ”Nu are nici măcar o singură fereastră”. Atunci asta îi uimește pe toți, apoi fac ”Ehhh?!”. Dar de fapt eu sunt cel care vreau să fac ”Ehhh?!”. Vreau să întreb ”De ce ai nevoie de o fereastră?”. Fie că este o fereastră sau nu, nu este o problemă importantă. Pur și simplu cred că este un mister că toată lumea pare să creadă că este ceva normal.
A fost un incident care a lăsat o impresie mare asupra mea acum mult timp. Era o clasă la mine în școală care era dedicată în a învăța perfecțiunea folosirii tatami-urilor(saltele din paie) în cultura japoneză. ”În Japonia, oamenii își scot papucii pe hol înainte de a intra în casă. Asta ajută să se păstreze temperatura camerei constante, și să țină murdăria departe de a ajunge în casă. Cultura japoneză este superbă!”. Profesorul a explicat că trebuie să fie adevărat pentru că până și cărțile spun așa. Și studenții erau de acord cu toții fără ca măcar să aibă un dubiu. Apoi un prieten care s-a întors de unde a locuit în Europa a întrebat profesorul, ”Casele din Europa nu au tatami, dar au de asemenea multe alte avantaje de-ale lor. Ai locuit vreodată într-o casă care nu are tatami?”. Asta l-a făcut pe profesor să se facă foarte roșu la față și să spună ”Nu, nu am locuit...”. Aceste cuvinte mi-au lăsat o impresie puternică.
M-am gândit ”Deci, cum ai putut vorbi atât de hotărât despre ceva ce nici măcar nu ști?”. Pe lângă asta, nimeni nu s-a îndoit de ceea ce spunea profesorul.
Asta nu va funcționa. Aceasta este o trăsătură a japonezilor. Poate că nu doar japonezii, dar probabil că este caracteristic tuturor oamenilor. Când o persoană care este mai în vârstă sau mai experimentată spune ”Acesta este adevărul”, oameni tind să creadă pur și simplu. Înainte de a realiza, se transformă în ceva corect.
Lucrul important este să mergi pe propriile tale picioare, să o atingi cu propriile tale mâini, să o vezi cu proprii tăi ochi, și să-ți faci o părere pe cont propriu. Aceste experiențe vor deveni propria ta abilitate de a face distincție, și de asemenea să-ți formezi propriile standarde. Acesta este lucrul cel mai important.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!