miercuri, 13 ianuarie 2016

GACKTIONARY - Introducere + Capitol 1 (Acțiune)

GACKTIONARY
GACKT 1999 – 2009

Introducere – Poem


君が生まれたのは奇跡
僕と出逢ったのは運命
そしてこの出逢いに
心からありがとう
神威楽斗

Nașterea ta a fost un miracol
Întâlnirea ta cu mine, un destin
Și pentru această întâlnire
Ofer cel mai profund Arigato
Kamui Gackt

Capitol  ACȚIUNE (いかに行動するか?)


1.夢は見るものじゃなく、叶えるもの。
夢を叶えること、それは強い意志を貫くこと。
Visele sunt acolo pentru a fi realizate, nu pentru a fi visate.
Pentru a realiza un vis, trebuie să rămâi de neclintit în voința ta puternică.

Am participat la o ceremonie de absolvire a liceului ca și invitat surpriză, și acestea sunt cuvintele care le-am spus tuturor studenților de acolo.
Abilitatea de a visa este oferită fiecăruia dintre noi în această lume. Dar visele nu sunt acolo pentru a fi visate, ci pentru a fi realizate. Actul de a realiza un vis este îndeplinit prin voința puternică a unei persoane și acumularea de acțiuni. Dacă nu înțelegeți asta, visele vor fi întotdeauna ceva ce pur și simplu vă puteți imagina.
Puteți spune că un vis este asemeni unui set de cuburi. De exemplu, imaginați-vă că puneți 100 de cuburi unul peste altul. Dacă puteți vizualiza în capul vostru cum vor arăta cuburile la sfârșit, atunci tot ceea ce puteți face mai departe este să continuați să îl construiți cu atenție, piesă cu piesă. Asta este. Un vis este o imagine completă. Odată ce aveți o imagine completă, vă puteți gândi la cum îl puteți completa și începeți să-l construiți.
Dar o persoană care nu poate ajunge la visul ei este genul de persoană care s-ar opri și s-ar întreba în mijlocul drumului ”Voi putea să o fac? Poate că nu?” Fie că puteți face ceva sau nu, nu știți până ce nu chiar încercați, și ceva ce este prea greu de făcut poate fi deseori ușor îndeplinit într-o etapă mai târzie a procesului.
Sunt cuvinte de care sunt foarte atașat. Au devenit într-un fel principiul meu în viață, și au de a face cu genul de oameni care reușesc și care nu reușesc în viață.
Cineva care nu reușește va ajunge să știe (shiru 知る) despre ceva, și apoi să-l memoreze. (oboeru覚える) Și apoi, majoritatea oamenilor vor începe să se gândească imediat. Acest act de gândire (kangaeru 考える) este asemănător cu îngrijorarea. (nayamu悩む) Dar câteva dintre aceste persoane vor dori să accepte provocarea și vor acționa. (koudousuru 行動する) Dar, din moment ce acțiunea vine după actul gândirii, are loc foarte încet.
Acum, modelul de succes este acesta. Acest model este același cu modelul de eșec prin procesele de ”a ști” și ”a memora”. Dar următorul proces merge direct la ”a acționa”. Imediat ce acționați, obstacolele vor începe să apară. Așadar, cum scăpați de aceste obstacole? Unii vor încerca să se ”gândească” la idei, și vor ”gândi” creativ. Atunci e când actul de ”a gândi” apare pentru prima dată.
Care credeți că este cel mai important proces dintre cele patru: ”a ști” (知る), ”a memora” (覚える), ”a acționa” (行動する) sau ”a gândi” (考える)? De fapt, răspunsul este deja scris în ele. Dacă citiți acești kanji, 知る, 覚える, 動く (ugoku =行動する) și考える, împreună se citesc ”tomo() kaku() ugo() kou(). (Tomokaku ugokou = Pur și simplu să înaintăm.) (Fiecare kanji are mai mult de o citire.)
Nu este interesant? Cu alte cuvinte, lucrul important este să ”înaintăm pur și simplu!” Am auzit asta prima dată când aveam 19 ani, și am fost copleșit de asta. M-am gândit ”Trebuie să acționez, am nevoie doar să îi dau drumul și să o fac!”. Nu vă puteți gândi mereu ”Nu asta, nu aia” în capul vostru. Ar trebui pur și simplu să-i dați drumul și să încercați. Trebuie să faceți asta. Mai întâi faceți o încercare, și vă gândiți după la soluții și îmbunătățiri, și vă întrebați ”De ce nu am realizat un asemenea lucru simplu înainte?”.
Acum, mă întreb când veți ajunge în acest punct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!