marți, 26 ianuarie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 9 (Acțiune)


9.瀀しさを勘違いしている人間が多い。
相手が傷ついたとき、その傷を舐めることで相手の痛みは確に和らぐかもしれない。
でも決してその傷はふさがらない。
たとえ相手が痛みに悲鳴を上げようが傷を縫ってやる行為、それが結果として傷をふさぐことのできる、唯一の真の瀀しさなんだよ。
9. Multe persoane sunt confuze în legătură cu ce înseamnă bunătatea.
Când cineva este rănit, ai putea să le ușurezi durerea prin a le linge rana.
Dar asta nu va închide niciodată rana.
Actul de a-și coase rana chiar dacă e posibil să țipe de durere, asta este singura adevărată bunătate unde rana poate fi închisă la sfârșit.

Există o expresie ”a linge rănile unul altuia”, dar oamenii deseori au idei greșite despre cuvântul ”bunătate”.
Prea multor persoane le pasă de cum sunt percepuți după așa zisul act de ”bunătate” pe care l-au făcut. Dar asta nu este adevărata bunătate. Este doar satisfacție proprie, indulgență proprie și regie proprie.
Când cineva este rănit, o persoană cu bunătate adevărată se gândește înainte la condiția rănii care a fost vindecată.
Actul de a coase rana acompaniază durerea. Așadar, când rana este cusută, persoana rănită ar spune ”AU, AU”. S-ar înfuria, spunând ”De ce îmi faci asta?” Ar putea chiar să vă urască sau să devină violent. Dar când rana a fost vindecată, va realiza ”Nu aș fi aici astăzi dacă rana mea nu ar fi fost cusută atunci. Sunt recunoscător”.
Totuși, persoanele care nu vor să fie văzute ca persoane egoiste, în timpul acestui proces vor face actul de ”a linge rana” pentru că nu rezistă la comentarii cum ar fi ”De ce îmi provoci atât de multă durere?”, ”De ce mă rănești?” ”De ce nu mă înțelegi?”. Când le lingeți rana, va mai atenua din durere, așa că vă vor spune că sunteți drăguți.
Dar, ca și consecință, rana rămâne deschisă. Nu se va închide deloc, și va rămâne și o cicatrice curată.
Aceasta este diferența. Când cineva este rănit, sunt mereu conștient de cum să le cos rana. Voi spune lucrurile clar, indiferent de cât de dur ar putea fi. Și întotdeauna mă gândesc că ”Cu timpul, vor înțelege semnificația acestui lucru. Dacă încă nu înțeleg, și asta e bun. Poate au nevoie de ceva mai mult timp.”
Cred că va fi un moment în timp când vor înțelege și vor aprecia acest act de ”coasere”. Se scurtează timpul de vindecare, și îi ajută să crească mai repede. Îi va ajuta să nu fie confuzi în legătură cu viața. Aceasta este bunătatea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!