joi, 28 ianuarie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 11 (Acțiune)


11.記録より記憶で残す方を僕は選ぶ。
Aleg să-mi folosesc memoria în locul înregistrărilor.

Când oamenii merg într-o excursie, le place să-și atârne aparatele foto la gât, știți? Și unor membrii din trupa mea le place acest stil de a călători, dar cred că le scapă ceva aici. Aș vrea să le spun să deschidă ochii minții lor, în loc să se uite prin obiectiv. Asta e una bună.
Oamenii chiar nu se uită des la pozele pe care le-au făcut. Nu sunt foarte necesare, dar oamenii vor să facă multe poze dintr-un anumit motiv. Presupun că le oferă un simț de asigurare. Dar din cauza acestui simț, ei nu încearcă să privească cu inimile lor.
Același lucru poate fi spus și despre oamenii care iau prea multe notițe în timpul întâlnirilor sau a cursurilor. Sunt concentrați pe a scrie, și actul de a scrie îi face să se simtă mai bine. Pentru că sunt preocupați cu scrisul, deseori eșuează la a prinde informații importante. Confund actul de a scrie cu înseși munca, sau lucrurile care ar trebui să le facă.  Asta nu va funcționa. Nu merge pentru că sentimentul de asigurare îi va ține deoparte de la a memora cu adevărat lucrurile.
În schimb, dacă chiar vă concentrați pe a vă aminti informația cu un simț de tensiune, gândindu-vă că l-ați putea uita dacă nu-l notați, abia atunci nu îl veți uita, și nu veți rata nici o informație importantă. Asta este același lucru.
Trebuie să vă dedicați unui peisaj pentru a vi-l aminti, gândindu-mă ”Nu îl voi mai putea vedea vreodată...”.
Dacă peisajul chiar vă impresionează, ar trebui să-l priviți cu adevărat. Nu este timp de făcut poze. Atât timp cât chiar îl priviți, ”poza” pe care ați făcut-o cu ochii minți nu va dispărea niciodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!