miercuri, 27 mai 2015

Pati Pati - iulie 2009 (interviu)

Cum ai ajuns să lansezi ultima ta lucrare ca 4 săptămâni consecutive de lansare a single-urilor, și nu un album?
Inițial, plănuiam să fac un album. Dar m-am gândit că pentru mult așteptata mea aniversare de 10 ani, dacă puteam aduna entuziasm cu noile mele melodii, ar putea fi amuzant să lansez 4 single-uri într-o lună. Nu s-a schimbat conceptul de album mult în ultimul timp? Ar putea fi puțină implicare experimentală în aceste părți. Ei bine, m-am jucat puțin.
Nu doar puțin, cred că ai trecut peste. (râde)
De aceea, din cauză că sunt 4 single-uri, m-am jucat cu primele două. (râde) Dacă este ”primul single al lui Gackt într-un an!” cu o copertă scrisă ”Koakuma Heaven”, oamenii cu siguranță se vor gândi că m-am schimbat complet.
Ca și cum ”Și-a schimbat și GENUL!?”
Ahahaha. Exact. (râde)
Nu îmi vine să cred că aceea Agejou (fată Ageha) din poza de pe copertă ești tu, Gackt. Cum te-ai simțit să faci asta de fapt?
Prima dată m-am gândit ”Ce naiba fac!?”. Pentru că nu prea știam cum arăta de fapt, mergeam prin studio normal cu aceea coafură, când brusc mi-am văzut reflexia într-o oglindă, m-am gândit că arătam ca un luptător pro. Așa că m-am gândit că trebuie să fie mai ca o domnișoară, ah, ce ar fi dacă fac asta, dar unghiul acesta, în timp ce căutam multe poziții...”Oh doamne, asta începe să pară complet ciudat, huh?”. Doar că, era totul bine când eram singur, dar așa cum mă așteptam, când am intrat în grupul de fete am început să arăt mai degrabă ca o Agejou bine făcută.
Chipul tău este acceptabil, dar nu contează cum privești, ai un corp masculin.
Așa este. Pentru că nu pot scăpa de privirea mea puternică, când le-am arătat dansatorilor poza, toți spuneau ”Înfricoșător!”. (râde)
Chiar și versurile din ”Koakuma Heaven” sunt de parcă o Agejou le-a scris. De la ce fată ai învățat toate acele emoticoane?
Staff-ul fan-club-ului. Chiar am studiat mult. Am recitit mesajele de la prietenele mele, și am căutat pe internet, și le-am scris cât de bine am putut. Dar pentru că la final eram îngrijorat de faptul dacă am scris corect, le-am trimis la staff-ul fan-club-ului și le-am rugat să le corecteze. Când am făcut asta, au spus ”Asta nu mai este la modă, mai folosește cineva asta?”, schimbându-le complet, am avut un șoc puternic. (râde)
E ca și cum persoana care le-a scris este un tată ce încearcă cu disperare să citească mesajele fiicei lui. (râde)
Nu, cred că am dat tot ce aveam mai bun. Pentru că chiar am studiat. (râde) Pentru că e greu să scrii ”yokubarisshu” în katakana, am repetat detaliile mici ca ” 欲張りッし” (”yokubarishu” în forma scrisă) iar și iar. După asta, am încercat să le pun pe hârtie pe o parte și să le privesc dintr-un unghi.
Eh? Pentru ce ai făcut asta?
Le confirmam ca și versuri. (râde)
Ahahahahaha (râde)
M-am gândit că ar fi fost bine dacă arăta ca un blog scris de o fată tânără sau de o agejou. De data asta, în aceea imagine am văzut ” 頑張ッ”. (”ganbatte” în forma scrisă) (râde)
Ei bine, melodia este grozavă.
Da, nu-i așa? Vreau ca toate fetele care duc de nas bărbații să o cânte.
Așadar, impresia pe care ți-o faci când o auzi live și impresia pe care ți-o faci când o auzi de pe CD în timp ce citești versurile sunt total diferite.
Pentru că nu sună pervers doar ascultând-o. Dar când te uiți la versuri, pentru că sunt părți care sunt puțin dezgustătoare, cred că disonanța este interesantă.
Ai scris melodia de la început cu imaginea unei agejou?
Ei bine, prima dată când am văzut revista ”Koakuma Ageha”, am devenit interesat de cuvântul ”koakuma”. În afară de asta, m-am gândit că stilul jucăuș al melodiei ”Erotica Seven” a celor de la Southern All Stars era grozav. Pentru că și eu aveam o imagine de a dori să merg cu un single jucăuș de data aceasta, m-am gândit, bine, voi aduce un omagiu lui ”Erotica Seven”. La un anumit punct a devenit ”Koakuma Heaven”.
Pentru că sună la fel. (râde)
Am încercat să fac titlul ca omagiu. (râde)
Al doilea single ”Faraway~hoshi ni negai wo~” este o melodie pop ce pune mult suflet, stilul acesta de a scăpa este de asemenea foarte Gackt.
Da, așa este. Pentru că ritmul este încet, este o melodie unde poți vedea scena. Când o melodie este atât de strălucitoare, cu siguranță este ușor să transmiți, pentru că pop-ul răsună, nu?
Dar coperta ediției fan-club-ului nu îți oferă o altă semnificație!?
Asta, începutul acestuia a fost la concertul din Fukuoka. În timpul MC-ului, erau câteva persoane care strigau ”Dă-o jos!”. Am devenit curios și am răspuns ”Ce ați face dacă aș da-o jos pentru coperta single-ului?” și au spus ”ÎL CUMPĂRĂM---------!!!”, așa că am spus ”Bine, am să o fac” în febra momentului…Nu mi-am putut retrage cuvintele după…
În schimb, ai preluat inițiativa și te-ai dezbrăcat.
M-am gândit, am să scot tot.
Hey, cu genul acesta de glumă, vreau ceva din paginile unei reviste sport. (râde)
Chiar m-am gândit că ar putea fi în regulă cu un mozaic, dar probabil nu este bun. (râde) Ei bine, am făcut ediția obișnuită corect în stilul pop.
Părțile B a primelor două single-uri ”My Father’s Day” și ”Oblibious ~kao no nai tenshi~”, ambele au o privire apăsătoare asupra lumii. Și asta a fost intenționat?
Da, este rezultatul gândirii asupra echilibrului. M-am gândit, din moment ce sunt patru single-uri, să le fac pe toate apăsătoare, ar fi dificil de ascultat. Pentru că m-am gândit că ar fi trebuit să fie un echilibru între joacă și reținere, în sfârșit, imaginea părților A și părților B au devenit direct opuse. Și ”My Father’s Day” este cumva astfel, dar pentru că melodia este strălucitoare și cumva are un sentiment că poate salva, dacă te uiți doar la versuri pare o baladă, s-ar putea potrivi cu multe melodii.
Cum sunt single-urile trei și patru?
Comparate cu primele două, sunt puternic construite, inclusiv coperta. Colorate în mare parte în stil Gackt...și primele două sunt colorate în stil Gackt, dar în orice caz, pare că nu te poți gândi că este aceeași persoană. (râde)
Ei bine, cu siguranță, imensitatea de a lansa 4 single-uri la rând reprezintă Gackt, nu?
Ah, auzindu-te spunând asta face să merite toată joaca. Sunt fericit că ești interesat. După asta, ceea ce abia aștept sunt mulți fani ce vin să audă cursul sunetelor din Arena Tour. Cred că mai multă plănuire înainte va fi dacă fac asta. Cred că vor fi diferite persoane care vor primi asta decât înainte.
Chiar dacă faci asta, să aduci melodiile pe scenă înainte de a le lansa trebuie să fie un lucru satisfăcător.
Exact. De data asta, pentru că am progresat cu compunerea melodiilor sub standard-ul ”VISUALIVE” pe care l-am pus ca și concept al turneului, cred că centrul condiției melodiilor este puțin diferit. Pentru că interpretez melodii pe care nimeni nu le-a mai auzit, am fost obsedat și de cum să le trec dincolo. Nu este vorba că o arenă este atât de mare că o schimbă, dar devine o formă de unde pot reconstrui ceea ce am strâns. Ar trebui să fie interesant. Dar vă va trăda preconcepțiile.
Acesta este atacul direct al lui Gackt.
Exact. Vă voi trăda așteptările și vă voi răspunde anticipărilor cât de mult pot. Este misiunea mea ca și persoană care uimește.
Și nu se limitează doar la muzică, nu?
Este condiția de a fi un bărbat grozav. Trădând preconcepțiile, dar răspunzând anticipărilor. Creativitate debordantă, dar păstrând toate gândurile. Cred că asta înseamnă să faci oamenii fericiți. Chiar dacă este doar puțin, este forța ce mă conduce. Cred că trebuie să fie acolo mereu.
În timp ce am fost impresionat de acel discurs grozav, pe de altă parte folosești o copie de publicitate pentru aniversarea de zece ani ”The Opening Gates of Heaven (TEN)”.
Da. Îmi pare rău.
Ce-ce-ce. (râde) Gackt își cere scuze, asta este nou și palpitant.
Îmi pare rău. (râde)

Gackt vorbește! Evoluția emoticoanelor și a simbolurilor

Cu nașterea noilor simboluri și a emoticoanelor unele după altele, cultura tinerelor doamne în special înaintează repede. Nu este doar Japonia, deoarece cultura se întinde peste tot în lume. Creând personaje afară din normal și evoluându-le instant pentru câțiva ani, când mă gândesc la asta, este uimitor. Doar că, să le folosești este foarte greu. Deși le-am folosit în versurile pentru ”Koakuma Heaven”, încă nu le pot folosi când scriu mesaje. M-am săturat să mi se spună ”Asta deja nu se mai folosește.” (râde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!