luni, 4 februarie 2013

Gackt - proiecte - Marea adventură a lui Ener

Marea aventură a lui Ener


                În aprilie 2008, câinele lui Gackt, Ener (Eneru), a debutat ca personaj de desene animate într-o campanie de promovare a problemelor de mediu. Proiectul a fost numit “Ener’s Big Adventure”(Marea aventură a lui Ener), iar tema proiectului era ‘’IUBEȘTE-ȚI PLANETA’’ ( Lucruri pe care noi le putem face). Site-ul ”Ener’s Big Adventure” este împărțit în secțiuni ce conțin informații legate de ultimele evenimente/campanii, videoclipuri de la aparițiile lui Ener, sfaturi practice pentru salvarea mediului, și chiar un joc puzzle.

Cine este Ener:
Nume: エネル (Ener)
Data nașterii; 11 iulie 2006
Sex: masculin
Rasa: Chihuahua cu blană lungă
Hobiuri: internetul, umorul, filmele, muzica…
Specializari: jocul de-a v-ați ascunselea
Interese: ecologie
Proveniența numelui: Numit din dorința ca ”să fie o sursă de energie pentru toată lumea’’

 Tradus din sectiunea ‘’Cine este Ener’’ a site-ului ”Ener’s Big Adventure”.

                Ener este un mascul din rasa Chihuahua, cu blana albă lungă, născut la 11 iulie 2006, și care a intrat în familia lui Gackt la începutul lui 2007. A fost numit ”Ener” deoarece Gackt și-a dorit ca el să ”ofere energie altor persoane’’. Ener a debutat în rândul fanilor lui Gackt pe blogul dedicat doar membrilor ,, Jurnalul soldatului pedestru Ener al Lordului Feudal’’, apărut pe Gackt.com .
                Blogul era scris din punctul de vedere al lui Ener, și descria evenimente din viața de zi cu zi a lui Gackt. Lui Ener îi se spune ‘’soldat pedestru’’, iar el îi se adresează lui Gackt cu ‘’Lordul meu’’, probabil fiindcă blogul a început în perioada în care Gackt filma drama ”Fuurin Kazan”. Aparițiile pe blog includ poze cu Ener în casa lui Gackt, cu lucrurile lui Gackt și ocazional în diverse locații exterioare. Ener a apărut de asemenea și în blogul lui You ori de câte ori acesta avea ocazia să stea în compania lui.

                Inspirație: În decembrie 2007, Belle, preaiubitul câine al lui Gackt a murit subit . Belle era un câine de rasa Dachshund în miniatură ce a făcut parte din famila lui Gackt mulți ani. Se spune că Ener a primit un mesaj din rai de la Belle care spunea că ,,pământul plânge’’. Personajul ilustrat de Ener a fost inspirat din acest mesaj, și Gackt a sperat că prin acest personaj, existența lui Ener și a lui Belle să fie importantă și eternă. În mesajul lui Gackt legat de ‘’Marea aventură a lui Ener’’ el spune că lumea a devenit contaminată, ca rezultat al dorinței oamenilor de a o face mai confortabilă pentru ei. El a sperat ca acest proiect să fie un prim pas către salvarea planetei, pentru noi și pentru generațiile viitoare.



Mesajul lui Ener, și mesajul din cer:

Sunt un Chihuahua numit Ener și am ajuns în casa stăpânului meu în 2007.
După un an, am avut un vis misterios…..
În acel vis, am auzit o voce cunoscută din cer…..

”Animalele trăiesc în armonie cu oameni.
Animalele trăiesc în armonie cu societatea.
Animalele trăiesc în armonie cu natura.
Animalele trăiesc în armonie cu multe lucruri.
Există valoare în existența oricărei ființe.
Oceanul strigă.
Pădurea tăcută privește în jos.
Cerul este întristat….
Pământul plânge.”

În dimineața următoare, m-a trezit sunetul ploii. Deși luna decembrie era pe sfârșite și era iarnă, dintr-un motiv sau altul am simtit caldura.
Privind în sus pe fereastră, am observat că cerul era complet gri.
Deși plouă și este iarnă, simt căldură. Dar era mult mai frig când am ajuns aici , acum un an….
În acea zi, am ieșit cu stăpânul meu la plimbare, dar fiindcă ploua, am rămas în mașină. Gândindu-se că mă voi simți singur în mașină, prietenul meu a dat drumul la televizor. Ce am auzit la televizor…
,,Încălzirea globală se extinde… pământul plânge…să începem cu ceea ce putem face individual.’’
Planeta plânge…același lucru am auzit și în vis.
Încălzirea globală…înțeleg, acela era mesajul din ceruri.
Stăpânul mi-a spus așa: există valoare în existența oricărei ființe vii.
Ce pot să fac eu…..
În acea noapte m-am sfătuit cu stăpânul meu.
Despre vis, despre televiziune, despre ce pot să fac eu…..

Traducere din sectiunea ”Din Cer” a ”Marii aventuri a lui Ener”.

Marea aventura:  Proiectul ”Marea aventura a lui Ener”  este o colaborare cu “Team -6%”. Team -6% este un grup al cetățenilor stabilit de guvern în aprilie 2005 cu scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 6% între 2008 și 2012, așa cum este prevăzut de Kyoto Protocol.
Prima apariție publică a lui Ener a fost la “Eco Gallery  în Toyako, Hokkaido, cu o lună înainte de Sumitul G8. ”Eco Gallery”, deschisă din 1 iunie până în 31 august 2008, era localizată în Toyako Visitor Center, ce susținea expoziții temporare într-un cort cu  suprafata de 800 metrii pătrați. Subiectele expuse variau de la parcul național și activități de conservare a naturii la încălzirea globală și biodiversitate. Personajul întruchipat de Ener apărea pe carduri de provocare distribuite de Galerie pentru Campania ,, Eu declar reducerea CO2 cu 1 kg de persoană pe zi’’. Aceasta campanie , condusa de Team -6%, încurajează oamenii să reduca emisiile de CO2  alegând dintr-o listă cu 39 de activități specifice ( cum ar fi, să scurteze timpul de dus cu un minut, să stingă aparatele electrice, etc…)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!