luni, 11 februarie 2013

Proiect MOON - lucrări - Albumul ”Crescent”/Turneul ”Jougen no Tsuki”

Albumul ”Crescent”/Turneul ”Jougen no Tsuki” (Luna de marmură)

                Turneul ”Jougen no Tsuki” a început de pe 4 mai și a ținut până pe 6 iulie 2003. În multe moduri, ”Jougen no Tsuki” a fost similar cu ”Kagen no Tsuki”, cu aceleași interpretări a câtevora melodii din albumul ”MOON”. Totuși, ”Jougen no Tsuki” a fost după lansarea filmului ”MOON CHILD”, și legăturile dintre melodiile de pe albumul ”MOON” și lumea din ”MOON CHILD” au fost mult mai puternice în timpul acestui turneu. Pe lângă asta, ”Jougen no Tsuki” a inclus și câteva melodii care erau pe albumul ”Crescent”, un album care a fost lansat pe 3 decembrie 2003, câteva luni după turneu. Broșura cu versuri pentru albumul ”MOON” a fost inclusă în albumul ”Crescent”, și în ea, Gackt ne lasă alt mesaj cu privire la povestea ”MOON”. El afirmă că povestea ”MOON” se întinde pe cele două lucrări (albumele ”MOON” și ”Crescent”), și el vrea ca noi să găsim și să simțim povestea. Deci fiecare melodie de pe ”Crescent” se potrivește undeva în povestea ”MOON”, și noi suntem cei care trebuie să ne dăm seama unde se potrivesc aceste melodii.
                Gackt se schimbă în mai multe costume în timpul concertul ”Jougen no Tsuki”, și aceste costume pot fi folosite ca indicii spre ce personaj este în centrul fiecărei melodii. La începutul concertului, Gackt apare într-un palton similar cu cel pe care l-a purtat la concertul ”Kagen no Tsuki”, dar de data aceasta este alb.  Acest lucru ne aduce în minte figura lui Sho de la sfârșitul filmului. Când cântă ”Kimi ga Matteiru Kara” și ”Doomsday”, s-a schimbat într-o haină neagră, și pare a fi un indiciu ca a trecut la personajul Kei. Apoi, actorul care joacă rolul tânărului Sho apare în timpul melodiei ”Tsuki no Uta”, și Gackt se schimbă în hainele sale obișnuite – versurile din melodia ”Tsuki no Uta” sună de parcă Sho își amintește trecutul său cu Kei, tânjind să fie în acel timp și loc iar. Pentru ”Birdcage”, Gackt se schimbă în paltonul negru pe care l-a purtat în timpul turneului ”Kagen no Tsuki”. Versurile din melodia ”Birdcage” sună de parcă reflectă punctul de vedere a lui Kei.

  Gackt poartă paltonul alb la începutul concertului

Gackt și micul Sho

                Dansatorii mascați care au apărut în ”Kagen no Tsuki„ reapar iar în acest turneul în timpul melodiilor ”Lu:na” și ”Memories”. Cum s-a discutat anterior, acești dansatori mascați sunt un lucru obișnuit în timpul concertelor care au legătură cu povestea ”MOON”.
                Pentru  ultima melodie din concerul final, Toshi, Yi-Che și Son din ”MOON CHILD” apar pe scenă, și Gackt s-a schimbat în jacheta alb-negru pe care Sho o poartă când era mai tânar. Melodia este ”Orenji no Taiyou”, melodia pe care Luka întotdeauna o cânta, și care a fost dată mai departe lui Kei și lui Sho. Este un duet, o melodie ce reflectă punctele de vedere lui Kei și Sho, și este ultima melodie de pe ”Crescent”. Dacă este o melodie care însumează ”MOON”, aceasta este. Priveliștea la apus, rămas-ul bun etern la momentele ce au trecut, acestea semnifică sfârșitul vieții lor. Dar există speranță în versuri – deși Kei și Sho spun rămas bun la această lume, ei nu-și iau rămas bun unul de la celălalt.
    Yi-Che,Sho,Toshi și Son

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!