sâmbătă, 2 februarie 2013

Gackt - proiecte - SUPER STARS

SUPER STARS

                Leslie Kee,  născut și crescut în Singapore, s-a mutat în Japonia în 1993. A debutat ca fotograf după ce a absolvit școala de arte vizuale din Tokio în 1997. Munca sa ca fotograf pentru renumite reviste de modă și campanii de publicitate l-au dus în diferite părți ale Asiei. A trăit în New Work patru ani înainte să se mute înapoi în Japonia în 1997.
                După dezastrul din Asia provocat de tsunami-ul din 2004, Leslie a început proiectul vieții sale numit ,,SUPER STARS” dedicat victimelor tsunami-ului. Tema proiectului este ,,Asia este Una” și  și-a dedicat toată energia și timpul pentru a realiza acest proiect. Cu susținerea și colaborarea a peste 300 de celebrități din Asia, a publicat un album foto de artă numit ”SUPER STARS BY LESLIE KEE”  în 2006.    Albumul costă 30,000 yeni (300 dolari) și conține pozele artiștilor care au participat. Toate pozele din album au fost făcute de către Leslie, cu idei creatoare de la fiecare celebritate. Acest album este o ediție limitată și există numai 7,000 de exemplare. Fiecare copie conține autograful lui Leslie. Câștigurile din vânzări au fost donate victimelor tsunami-ului. Leslie a publicat de asemenea și filmul "The Making of Super Stars by Leslie Kee", ce conține interviuri ale unor artiști care au participat, inclusiv Gackt.
                Prima expoziție ”SUPER STARS” a fost ținută în Tokio în noiembrie 2006. A fost afișată  mai mult de o săptămână în Omotesando Hills, un moll faimos din Shibuya. Au fost expuse 170 de poze ale unor artiști japonezi și alți artiști asiatici. Pozele au fost dispuse pe patru rânduri pe pereții sălii de expoziție. Pozele au fost aranjate în așa fel încât să traverseze camera în cerc. Al doilea rând de pe fiecare perete,erau tematicile proiectului scrise lângă pozele artștilor, precum ”Famile”, ”Supraviețuire”, ”Destin”, ”Asia”, ”Stea”,”Comoară”,  ”Dragoste”, ”Curaj” și așa mai departe. Poza lui Gackt era așezată pe ultimul rând de jos, aproape opus intrării.
                Fiindcă era un spațiu mic, numai jumătate din pozele pregătite au fost expuse în galerie. Totuși, câteva exemplare din album erau așezate în diverse părți ale sălii. Toate pozele erau artistic realizate și dezvăluiau diferite aspecte ale artistului care altfel nu s-ar putea vedea. Unele poze ar putea șoca, arătând nuduri sau descoperind diverse părți ale corpului. Totuși, pozele nu trebuie subestimate doar pentru că Leslie și artiștii au îndrăznit să fie nonconformiști și să se arate așa cum sunt.
                Alți artiști japonezi care au participat la acest proiect sunt Amuro Namie, Ayumi Hamasaki, Ayaka Hirahara, Chemistry, Hidetoshi Nakata, Koda Kumi, Matsutoya Yumi, Mika Nakashima, Norika Fujiwara, Ou Yang Fei Fei, Takuya Kimura, TM Revolution, etc.
                Expoziția din Hong Kong a fost la o săptămână de la cea din Tokio și artiștii din zonă au fost prezenți în ziua deschiderii. În februarie 2007, Leslie a deschis o altă expozitie în Osaka, Japonia și în aprilie, a dus expozitia ”SUPER STARS” în orașul natal, Singapore.

Povestea din spatele proiectului:

                Gackt a fost printre ultimii artiști care au participat la acest proiect. El a auzit de Leslie de la  artistul taiwanez, Wang Lee Hom. Leslie inițial l-a contactat pe Gackt și a încercat să-l convingă să participe, dar fiindcă Gackt nu cunoștea detalii despre proiect , a refuzat. Mai târziu, un prieten al său din America i-a povestit despre Leslie, și astfel a devenit interesat de proiect. Gackt l-a contactat pe Leslie, și după ce au stat de vorbă, și-a dat seama că Leslie avea idei asemănătoare cu ale sale în legătură cu unirea Asiei. În acel moment, în sfârșit a acceptat să participe în proiect.
                În timpul întâlnirii, Gackt a vorbit despre ce realizări crede că poate să aibă ca asiatic și Leslie i-a spus că dorește să-i capteze adevărata sa imagine. Gackt a dorit să-și arate respectul și admirația față de artiștii care au luat parte la proiect, așa că s-a hotărât să-și printeze toate numele lor pe față și pe umeri. Doar machiajul a durat 6 ore și jumătate, iar ședința foto încă o oră. Printre aceste nume apar și cuvintele ,,Suntem toți asiatici ‘’.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!