duminică, 24 februarie 2013

Interviu~Oricon Style~februarie 2005 (partea II)

Î: Totul este bine gândit! Dar mă întreb ce ar trebui să facem dacă fata spune ”Astăzi este și ziua mea!”.

G: Partea importantă este cum vorbești. Pentru că s-ar simți fericită dacă știe că dorești să mergi atât de departe pentru ea. Unul din prietenii mei a invitat fata pe care o place la o petrecere de Crăciun, dar ea a spus ”Crăciunul se va fi terminat până ce termin eu lucrul”. Dar el s-a dus după ea, indiferent de ceea ce i-a spus. Dar înainte de a se duce, și-a decorat mașina cu decorații de Crăciun și s-a îmbrăcat în Moș Crăciun. ”Crăciun Fericit!”

Î: Wow!

G: Dacă dorești să mergi până aici, fata s-ar simți foarte fericită. Pentru că nu a cheltuit doar bani, și și-a dedicat și timp pentru a face asta. Și cel care s-ar simți jenat ar fi el și ar putea să rateze.

Î: Într-adevăr e o miză periculoasă (râde).

G: Dar, dacă o faci pentru că chiar crezi că va fi fericită, oferă semnificație acțiuni. Înțelegeți, amatorilor?(1) (râde tare).
1 – Folosește un ton pe care îl folosesc experți pentru a le da lecți amatorilor.

Î: Expertule! (râde). Înainte de a continua să vorbim despre album, aș dori să vorbim despre videoclipul pentru melodia ”Arritake no ai de”...A creat o vâlvă (dar într-un sens bun).

G: Hahahaha....Tematica a fost să inventăm ceva ridicol (râde). Pentru că următoarea lucrare va fi de asemenea ceva abstract, astfel aș putea trece din nou la o direcție de ”muzică grea”(1). Din acest motiv m-am gândit că am doar această ultimă șansă de a face un astfel de lucru. În acest caz, vroiam să creez ceva care să-i facă pe oameni să râdă. Și să editez videoclipul a fost amuzant.

1 – Se referă la faptul că următorul concept va fi ceva de genul ”rock”, și nu ”muzică ușoară”, cum e ”Love Letter”, un album plin de balade.

Î: După ce am vorbit despre un videoclip atât de amuzant, aș vrea să trecem la o discuție mai serioasă despre ”Love Letter” (râde). E destul de rar să văd atât de multe melodii de dragoste ce încălzesc inima (de la Gackt). Până acum, ai mult mai multe balade ”serioase”.

G: De data aceasta, mai mult de jumătate din melodiile de pe album au o armonie pozitivă. Desigur, sunt melodii despre despărțire, dar cred că și acestea vorbesc despre ideea de a merge mai departe.

Î: ”Dears”, o melodie care a devenit familiară în concerte, este de asemenea inclusă. Este într-adevăr un ”gift” pentru fani. S-a decis de la început să se includă și această melodie în album?

G: Cu siguranță am plănuit asta. Pentru că conceptul ”gift” pe care l-am început acum mulți ani se apropie de sfârșit.

Î: Cred că fani ar dori să asculte un album acustic, ca acesta, în timpul unui concert live. Care sunt planurile tale pentru concert?

G: Cu siguranță nu am să o fac (râde). Ei, nu prea înțeleg. Pot cânta live, dar dacă mă decid să o fac, în ce fel de loc ți-ar plăcea să le ascuți?

Î: În cluburi unde poți bea alcool?

G: În mintea mea, ar fi o anumită cale în care aș vrea să ajung la fanii mei, nu? Să țin concerte în săli sau cluburi. Și din acest motiv  cred că este mai bine să mă limitez la un eveniment de fanclub.

Î: Oamenii s-ar înghesui să se alăture fanclub-ului (râde). Întreaga Japonie ar deveni ”DEARS” (Numele fanclub-ului lui Gackt, de unde și melodia ”Dears”, ca o dedicație pentru fani).
G: De exemplu, ținem un concert în timpul turneului fanclub-ului și s-ar ține doar acolo. Dacă nu ești acolo, nu vei putea asculta ”Love Letter”...mă întreb cum ar fi.

Î: Vreau să merg (râde). Totuși, data de lansare a fost pe 14 februarie (Ziua Îndrăgostiților). Ai plănuit și asta?

G: Da. Ca să fiu sincer, a fost programat să fie lansat anul trecut. Dar, amânarea datei de lansare pe 2005 ma făcut să creez albumul încet.

Î: Dar a fost muncă grea să cânți atât de multe melodii, nu?

G: Tot anul trecut, am fost absorbit în înregistrarea albumului. Mi-am înfruntat propia-mi voce și mi s-a oferit multe șanse de a revizui și corecta melodiile. Și din acest motiv cred că ”Kimi ni aitakute”, ”Peace” și ”Arittake no ai de” de pe ”Love Letter” sunt complet diferite de cele care sunt pe single.

Î: Probabil că vocea ta s-a maturizat.

G: Vocea mea începe în final să sune mai fermă, mai sigură. Întâmplător, am un prieten care va ține o ceremonie de nuntă. Plănuiam să cânt ”Love Letter”. În timp ce compuneam această melodie, m-am gândit că ar fi un cadou nemaipomenit. Nu i-am spus încă prietenului meu. Pentru că chiar a ieșit o melodie bună. Chiar cred asta.

Î: Chiar tu spui asta (râde).

G: Îmi place această melodie foarte mult. Pentru că este o melodie dificilă de interpretat, nu o pot cânta fără a exersa mai întâi. În ultimul timp, sunt dependent de asta. Este prima dată când am devenit atât de atașat de propria mea melodie (râde). De fapt, m-am gândit că această melodie a fost puțin prea exagerată pentru a fi inclusă în album. Mă întrebam dacă era prea profundă. Dar a fost o melodie care chiar mi-a plăcut și a trecut ceva timp de când am devenit atât de dependent de o melodie.

Î: Vor fi multe persoane care vor cânta această melodie în Karaoke în curând.

G: Cred că ar fi minunat dacă o femeie ar cânta această melodie în Karaoke!

Î: Cântându-ți propriile laude (râde).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!