duminică, 10 februarie 2013

Proiect MOON - lucrări - MOON CHILD

MOON CHILD

                Filmul ”MOON CHILD” a fost lansat pe 19 aprilie 2003. Filmul se concentrează pe un grup de prieteni care trăiește în Mallepa, un oraș undeva în Asia ce reprezintă o zonă economică specială. Povestea spusă în ”MOON CHILD” ține din 2014 până în 2045.
                Mai multe detalii :
                Sunt multe teme în ”MOON CHILD”: prietenia, efemeritatea momentelor, economia Japoniei, relațiile dintre asiatici, bogăție versus sărăcie, etc. Dar tema principală a filmului este existența. Ce înseamnă să exiști și cât de mult suntem dispuși să suferim pentru a continua să trăim? Aceasta este tema care leagă cel mai puternic întregul concept ”MOON”.
                Kei și Sho se chinuie cu existența lor. Kei trăiește hrănindu-se cu sângele altora, și se vede pe sine ca fiind un monstru. Totuși, el continuă să trăiască, prețuind momentele scurte pe care le are cu prietenii săi. De câteva ori încearcă să supravețuiască fără sânge, dar acest lucru nu este posibil. Deși este nemuritor, el vede acest lucru ca fiind un blestem și nu o binecuvântare. Decât să înainteze odată cu timpul, simte că va fi lăsat în urmă atunci când prietenii lui vor îmbătrânii și vor muri înaintea lui. El își pierde dorința de a trăi, și își dorește să fie ucis – dar pe cât de puternică este dorința lui de a muri, pe atât de puternică este dorința sa de a-l ajuta pe prietenul său Sho. Existența lui Kei cere multe sacrificii în viața sa, și totuși el este dispus să înfrunte aceste sacrificii de dragul prieteniei. Gackt spune în ”Jihaku” că sunt multe persoane în lumea ”MOON” care nu știu scopul propriei lor existențe, și persoane care apar în viețiile lor pentru a le lumina drumul dinaintea lor. Aceste persoane sunt asemeni lunii, pentru că ei luminează drumul din fața ta, dar totuși tu ești cel care trebuie să meargă mai departe pe drum. Pentru Kei, drumul este luminat de prietenii săi, în special de Sho. Prin acești prieteni, el este capabil să găsească o calde care îi salvează umanitatea – el nu îi întoarce spatele lui Sho. Iubirea lui pentru Sho este atât de puternică încât nu poate să nu-i salveze viața lui Sho.
                Și Sho se chinuie cu propria sa existență. În mod constant încojurat de prieteni, îi este frică să trăiască singur. Drumul lui prin viață a fost luminat de mulți prieteni, și prin acești prieteni el a găsit semnificația vieții lui. La sfârșitul filmului, toate persoanele la care el a ținut îi sunt luate. A rămas singur și nu-și poate găsi drumul pentru că nu mai este nimeni care să-i lumineze calea. Totuși, decât să-și sfârșească viața, Sho iese din întuneric și cere ajutor de la Kei. Doar după ce știe că viețile lui Yi-Che și a fetiței lui, Hana sunt lăsate pe mâna lui Kei, simte că poate muri . Ne putem imagina că Sho a suferit multe pierderi  în viață și nu ar mai putea continua să trăiască într-o lume care în mod crud îi ia prietenii pe cât de repede și-i face. Probabil că a simțit că comportamentul său de autodistrugere duce la moartea prietenilor săi, și nu știa cum să rupă acest ciclu.
                Deși sunt multe personaje, tematici și complicații în ”MOON CHILD”, Kei și Sho sunt inima filmului, și prin relația lor putem înțelege ceea ce încearcă Gackt să ne exprime prin ”MOON”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!