marți, 12 februarie 2013

Proiect MOON - lucrări - Turneul ”Sixth Day/Seventh Night”

Turneul ”Sixth Day/Seventh Night”

                Turneul ”Sixth Day/Seventh Night” a început pe 29 aprilie și s-a terminat pe 4 iulie 2004. Albumele ”Sixth Day” și ”Seventh Night” nu au fost în mod special legate de proiectul ”MOON”, dar Gackt a folosit scena concerului pentru o avanpremieră pentru următoarea parte din povestea ”MOON” pe care urma să ne o spună. Ne-a oferit o legătură între părțile din ”MOON” pe care ni le-a spus în lucrările sale anterioare, și partea din ”MOON” pe care ne-o spunea în ”DIABOLOS”.
                Concertul se deschide cu melodia ”Utakata no Yume”; Gackt și membrii sunt îmbrăcați în kimono-uri albe și cântă la shamisen, acompaniați de bătăile unui odaiko (tobă mare). Povestea spusă prin melodia ”Utakata no Yume” este povestea poporului ”DARTS”, un clan care a fost originar din Japonia. Poporul ”DARTS” s-a născut în primuul capitol al poveștii ”MOON”, în perioada 700-1300 (mai precis, în perioada Heian 794-1185). Gackt a spus că ”Utakata no Yume” se referă la o profeție din viitorul apropiat, văzută din trecut, și că acea ”amintire” este tema principală a acestui capitol.

   Utakata no Yume

                ”Utakata no Yume” este urmată de ”Oasis”. Așa cum a spus și Gackt, ”Utakata no Yume” se referă la un clan/o familie care iese din întuneric și dă o profeție pentru viitorul apropiat, în timp ce ”Oasis” este ”punctul profeției”. Cu astea spuse, se poate presupune că ”Oasis” reprezintă viitorul apropriat, perioada de timp din ”MOON CHILD”. În punerea în scenă a melodiilor ”Utakata no Yume” și ”Oasis”, sunt dansatori mascați la care Gackt se referă ca ”păpuși de lemn” insuflate cu un suflet și care prezic viitorul – aceștia îi reprezintă pe ”DARTS”. Dansatorii poartă și bat din ”copaci-de-clopote”, care sunt instrumente tradiționale folosite în ritualurile Shinto (kagura suzu). Aceste ritualuri sunt deseori efectuate de preotese (miko) la templele Shinto, care intră în transe și transmit profețiile. ”DARTS”, așa cum sunt văzuți în ”DIABOLOS”, poartă de asemenea măști. Totuși, pentru că ”DIABOLOS” are loc între capitolele 2 și 3, și nu în capitolul 1, noi suntem cei care trebuie să ne întrebăm ce este profeția și cum se leagă în restul poveștii ”MOON”. Într-un interviu de mai târziu, când ”DIABOLOS” a fost lansat, Gackt se referă la o profeție a viitorului ca o ”reîntrupare a lucrurilor”...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!