joi, 7 februarie 2013

Proiect MOON - locuitorii "MOON"

Locuitorii ”MOON”

                Ne este prezentat mai întâi poporul ”DARTS” prin linia lui Gackt de accesorii argintii. Pe pagina lor principală, este o scurtă poveste care explică ce sunt aceste persoane.
                La începutul secolului al XVI-lea, a existat în această lume un număr mic de rude prin sânge care aveau în posesie abilități speciale. Cum lumea de atunci trecea printr-un război, trupurile lor au fost înlăturate din acea lume de către cei care au încercat să ia și să foloseasă acea putere, și de cei cărora le era frică.
                Străbătând oceanul de nenumărate ori, căutau un nou pământ unde puteau trăi fericiți; dar nu puteau scăpa de soarta pe care o purtau, și decizia a fost dată mai departe clanului să le arunce trupurile în întuneric, fără a lăsa pe nimeni în urmă, și a continua să existe.
                Pentru a supravețui, și-au pus încrederea în toate lucrările întunericului care erau posibile, și în curând, și-au câștigat poziția în lumea lor. În timp, au devenit legende în lumea întunecată și oamenii le spuneau ”DARTS ~Locuitorii părții întunecate~. Au trăit în partea întunecată a acestei ere; acea formă a fost dezvăluită în umbra erei.
                Oricum, cu familia crescând, un conflict intern a apărut încetul cu încetul; nu știau că acel conflict de ură ar putea continua și că ar duce la un rezultat, în care și-au pierdut mulți viața.
                Supravețuitorii, care au prevestit înainte distrugerea, s-au oprit din luptă, și pentru a salva sângele, și-au sigilat propriile minți. Ei și-au șters ”formele” din lumea întunericului și istoria clanului părea să se sfârșească.”
                Prin această explicație, aflăm că poporul ”DARTS” era un grup de rude prin sânge care aveau abilități speciale. Povestea nu explică cum sau unde ”s-au născut” aceste persoane, dar explică cum și-au primit numele.
                Originea poporului ”DARTS” a fost clarificată de Gackt în deschiderea turneului ”Sixth Day/Seventh Night”. El a explicat în cartea-foto ”The Gift” că poporul  ”DARTS” vine din Japonia, și că s-au născut în perioada Heian (794 – 1185). Povestea spusă în ”DIABOLOS” are loc între 1500 și 1600, după evenimentele povestite în povestea ”DARTS”. Așadar, prin ”DIABOLOS” aflăm mult mai multe despre aceste persoane.
                În ”DIABOLOS”, aflăm că poporul ”DARTS” era răspândit prin toată Europa, și că erau în război unii cu alții. Unul dintre clanuri a încercat să creeze ființe ce puteau fi folosite pentru luptă, și astfel au creat grupul Shito. Acest grup a luptat împotriva poporului ”DARTS” și nu știm ce s-a întâmplat cu ei după evenimentele din ”DIABOLOS”.

Grupul Shito

                Cuvântul ”shito” s-ar traduce ca apărător, apostol sau discipol, și apar  pentru prima dată în lumea ”MOON” în ”DIABOLOS”. Grupul Shito a fost inițial creat din 13 persoane.
                Poporul ”DARTS”, după ce a venit în ”Pământul Sacru” în perioada 1500 – 1600, a creat grupul Shito pentru a lupta pentru ei. Se refereau la el ca ”Apostoli”, dar creația lor a eșuat. Trupurile lor erau slabe și nu aveau puteri. Dar eventual, grupul Shito a suferit ”o trezire” după care au devenit extrem de puternici. Deși erau puternici, și nemuritori, erau imperfecți: nu puteau sta în lumina soarelui. Forma pe care au luat-o este ceea ce numim noi acum vampiri
                După ”trezire”, doi din cei 13 au murit (bărbatul și femeia prezentați în videoclipul ”Todokanai Ai to Shitteita noni Osaekirezuni Aishitsuduketa”...) lăsând în urmă doar 11. Din cei 11, cinci au decis să se ridice și să lupte împotriva poporului ”DARTS”, creatorii lor. Ei vroiau să dovedească că era un scop în existența lor.
                Lupta a fost dură, și cei cinci au fost depășiți numeric de către ”DARTS”. Din cei 13 Shito originali, a rămas un singur supravețuitor. Unii cred că supravețuitorul rămas a fost unul dintre cei cinci care au participat la luptă, în timp ce alții cred că era unul din cei șase care nu au participat la luptă (ceilalți cinci au murit ulterior). Se pare că acest supravețuitor a trăit mulți ani, dar soarta sa este necunoscută.


                Filmul ”MOON CHILD” ne introduce doi vampiri, Kei și Luka. Nu știm nimic despre originea lui Luka din film, dar probabil că are cumva legătură cu cei 13 Shito creați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!