sâmbătă, 9 februarie 2013

Proiect MOON - lucrări - Albumul ”MOON”/Turneul ”Kagen no Tsuki”

Albumul ”MOON”/Turneul ”Kagen no Tsuki”(Luna ștearsă/palidă)

                Albumul ”MOON” a fost lansat pe 19 iunie 2002. CD-ul nu a fost însoțit de o broșură cu versuri. În schimb, un scurtă declarație de a lui Gackt a fost inclusă cu CD-ul; el afirmă că lumea ”MOON” ar trebui întâi simțită prin ”sunet” și nu ”cuvinte”, și că această lucrare este o cheie pentru a dezlega misterul ”MOON”, o poveste care ar continua în primăvara următoare (o referire la ”MOON CHILD”, care a fost lansat în aprilie următorul an). Versurile din albumul ”MOON” au fost incluse în albumul ”Crescent”, lansat în decembrie 2003.
                Ascultând albumul ”MOON” fără alte indicii despre poveste sau conceptual ce să la baza lumii ”MOON”, ascultătorul este capabil să-și creeze propria sa lume. Un indiciu pe care îl are asculătorul în acest punct este single-ul și videoclipul ”ANOTHER WORLD”. Cu acea melodie și poveste spusă în minte, ne putem imagina care sunt personajele care populează lumea ”MOON”. Putem asculta fiecare melodie și decide noi însuși care vorbește, și cui sau despre cine se vorbește. În ”Jihaku” (”Confesiune”), Gackt declară că el vede povestea ”MOON” ca pe un puzzle; el vrea ca fanii să vadă povestea puțin câte puțin, punând piesele până ce puzzle-ul este complet. Așadar povestea spusă în albumul ”MOON” este doar o piesă din toată povestea ”MOON” (care știm acum că se întinde pe sute de ani).
                Turneul ”Kagen no Tsuki” a durat din 14 octombrie până pe 24 decembrie 2002. A aruncat mai multă lumină asupra poveștii spuse în albumul ”MOON”. Concertul s-a deschis cu melodia ”Noah”, decorând scena cu imagini din Asia modernă.
                ”Noah” este urmat de ”Doomsday”; Gackt este împușcat la sfârșitul acestei melodii și pare că este pe moarte. Dar cu startul melodiei ”Death Wish”, el este ”înviat” de către dansatorii mascați – posibilă o iluzie a morții și renaștere ca vampir. Dansatorii mascații apar în toate concertele legate de ”MOON”. Oare acești dansatorii mascații reprezintă poporul ”DARTS” așa cum sunt ei prezentați în turneele ”Sixth Day/Seventh Night” și ”DIABOLOS”? ”Doomsday” este urmată de ”Lu:na”, în care se luptă împotriva dansatorilor mascați. Aceasta ar putea fi totodată văzută ca răscoala vampirului împotriva creatorilor săi, poporul ”DARTS”.

 Dansatorii mascați apar pe scenă

               Gackt este înviat de dansatorii mascați la începulul melodiei ”Death Wish”         

                În afară de Gackt, îmbrăcat într-un palton lung negru, și dansatorii mascați, nici un alt personaj din lumea prezentată de albumul ”MOON” nu apare pe scenă. Trebuie să așteptăm până la ”MOON CHILD”, și următorul turneu pentru a înțelege mai bine povestea spusă în albumul ”MOON”. După ce vede ”MOON CHILD”, ascultătorul poate analiza versurile fiecărei melodii din albumul ”MOON” și poate interpreta pentru sine care personaje apar în acele versuri. O melodie ca ”Memories” poate fi interpretată ca fiind Sho care îi vorbește lui Yi-Che…în timp ce o melodie ca ”Death Wish” poate fi interpretată ca fiind Kei care îi vorbește lui Sho. Cum este întotdeauna cu Gackt, el vrea ca fiecare persoană să vină cu propria lui interpretate a lucrărilor sale, și ”MOON” nu este ceva diferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!