sâmbătă, 8 iunie 2013

Interviu ~ Oricon Web - Todokanai Ai și turneul - august 2005






Nereușind să ajungă la ideea de ”hard” și complet acoperit cu un sunet elaborat și ”dur”, urletul lui Gackt de tristețe răsună în profunda baladă rock ”Todokanai Ai To Shitteita No Ni Osaekirezuni Aishi Tsudzuketa”, un hit direct lansat de Gackt! Lansarea single-ului este evidentă, în legătură cu albumul plănuit pentru toamnă, și lipsa de experiență indiferentă a stilului de viață a lui Gackt o intensifică enorm!

O baladă ce a apărut simplă, în forma sa naturală

Î: Așteptând o continuare a liniei de melodii ”dure” (”BLACK STONE”, ”Ash”, ”Metamorphoze”), ai creat în mod surprinzător o baladă, nu-i așa?
G: Dar, chiar dacă este o baladă, de data aceasta este o baladă extrem de intensă...pentru că este o baladă ”dură”, înțelegi.

Î:Te-ai gândit de la început să creezi o astfel de baladă?
G: Compunând un asemenea sunet a fost legătura în formarea conceptului și sunetului din albumul ce va fi lansat în toamnă; acest sunet există cam în mai toate melodiile terminate. În mod natural, această melodie face și ea parte din curent. De asemenea, albumul de balade acustice, lansat anul trecut, ”Love Letter”, a fost un stil unic pentru mine. Aceea imagine și compoziția muzicală a fost o trăsătură importantă a acelui album, așadar este doar imaginea unei balade care acompaniază melodia. De fapt, sunt multe melodii intense pe album. Și de data aceasta, în timpul conceperii baladelor pentru acest album, sunetul însuși a devenit intens. Astfel, este o baladă ce a apărut pur și simplu în forma sa naturală.

Î: Desigur, indiferent de ce fel de melodie este, ai grijă să păstrezi sentimentul plăcut a sunetelor de chitară?
G: Mai bine spus, pare că sunetul se împrăștie. Chiar și cu baladele, sunt diverse feluri, de exemplu, ar fi diferit pentru o baladă tandră, dar pentru această baladă tristă și dureroasă, dacă sunetul iese ascuțit, și ajunge de o asemenea întindere, ajunge la inima ta; mai mult, felul în care ajunge la tine, este diferit, nu-i așa? De parcă te străpunge, presupun. Eu unul, prefer astfel de balade intense și ascuțite, și am sentimentul că sentimentele sunt expuse.

Î: Fără îndoială, când te văd interpretând ”BLACK STONE” și ”Metamorphize”, simt o eliberare.
G: Pentru că un an înainte de asta...crearea melodiei ”Love Letter” a fost dureroasă. (râde)

Î: Albumul este plănuit pentru toamnă, dar până acum, cât ai avansat?
G: Chiar acum lucrăm să terminăm înregistrările. A devenit un program destul de aglomerat. (râde) Vreau să cresc nivelul calității, și să fac ceva nou, așadar mergem cu pași mărunți, prin încercări și erori. Dar, unele lucruri bune au fost terminate, și a fost o lucrare plăcută.

Viața ta este prezentată acolo, nu-i așa. Altfel, cred că gândurile nu ar putea fi exprimate.

Î: Gackt, ție, personal, îți place să înregistrezi?
G: Dacă mă întrebi dacă îmi place sau o urăsc, aș spune că îmi place. Dacă mă întrebi ”Este amuzant?”, atunci aș spune că nu este. (râde) Dar până la urmă, sunt și părți dificile.

Î: Într-adevăr, este dureros să aduci lucrarea în lume? (să-i oferi o formă palpabilă)
G: Și asta este adevărat. Ești blocat în studio tot timpul, nu? Deci, trebuie să te gândești să te aduni, altfel nu vei mai putea să vezi. Din acest motiv m-am gândit recent la care ar fi propria mea poziție. Dacă rămâi blocat în studio, atunci multe dintre devin ”plăcerii proprii”, și devine complicat. Așadar, privind lucrurile în altă lumină este ceva ce iau în serios. Nu las nimic pe jumătate făcut. Aceasta este personalitatea care încearcă să reziste în același timp cu cealaltă personalitate care este blocată în interior. Păi, cam seamănă cu dragostea. (râde)

Î: Înțeleg. (râde) Atunci în acest album, au fost și încercări și erori.
G: E adevărat, nu-i așa? Un alt lucru este condiția fizică. Am fost implicat în continuu în producerea acestui album, și acum fac repetiții pentru concerte, și după asta voi fi în turneu pentru un număr destul de mare de concerte. Și aproape că mă gândesc ”Mă voi descurca?”

Î: Într-adevăr, sunt 35 de date!
G: Nu? E posibil să nu mă descurc, huh? (râde) Dar dacă nu o pot face, atunci ar deveni o minciună. Nu pot spune că nu mă voi putea descurca. Trebuie să o fac cu acest fel de sentiment. Și nu o pot lăsa astfel. Absolut niciodată nu mă gândesc că fiecare concert este unul din 35. Unul câte unul, întotdeauna mă gândesc ”Astăzi este ultimul concert!” Urăsc să renunț, așa că nu vreau să renunț. Și mă gândesc că nu este nimic ce putem face în legătură cu viața noastră care este scurtă. Nu este nici o semnificație pentru mine în a face un concert pe care îl poate face oricine. Trebuie să fac un concert pe care doar eu îl pot face, și nu oricine.

Î: Acel sentiment de perfecție și agresivitate nu poate fi imitat, nu-i așa?
G: Cred că ar fi imposibil. Cred că felul de scenă pe care o creez este foarte problematică. Dar o fac pentru că vreau să păstrez o parte din lucrare. Asta este ceva ce întreg staff-ul care lucrează înțelege. Din acest motiv, este mândria mea și motivația mea.

Î: Ascultându-te vorbind acum, despre partea stoică și nedeterminată, și felul în care îți înalți motivația, ești foarte asemănător cu un artist marțial!

G: Mă întreb. (râde) Dar, cel puțin, în timp ce mă gândesc că mă pot lupta, nu vreau nici să pierd. Și mai mult de atât, atunci când pierzi, este și consolare. Poți face modificări în mintea ta și să fii mulțumit. Dacă pierzi un meci pentru că ai intrat leneș, cu siguranță nu vei avea aceea mulțumire. Mă gândesc ”Dacă ai de gând să fii așa, nu intra în ring!”. Este același sentiment.

Î: Cu siguranță, scena e ca un ring, nu-i așa?
G: Mă întreb dacă este. Viața ta este prezentată acolo, nu-i așa. Altfel, cred că gândurile nu ar putea fi exprimate. Până la urmă, să îți riști viața este motivul principal pentru care concertul poate fi frumos și te mișcă profund. Pentru că faci asta la limită. Crezi că o poți prezenta și oferi. Dacă este făcut cu lenevie, atunci nu va deveni un loc de frumusețe și nu va fi un concert extraordinary. Pentru că există un sentiment de tensiune când atingi limitele, poți spune ”A fost un meci bun! A fost un concert bun!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!