vineri, 10 ianuarie 2020

GACKTIONARY - Capitolul 86 (GACKTism)


86.「平均点を上げなさい」、「みんなと同じにしなさい」、
「普通でいなさい」って。。。何だそりゃ?
くだらない。アホか!
”Vă rog să ridicați mediocritatea”, ”Vă rog să vă integrați”,
”Vă rugăm să fiți normali”...Ce înseamnă asta?
Este absurd. Ești stupid?

Acestea sunt cuvintele care mă fac să am îndoieli cu privire la sistemul de educație din Japonia.
Sistemul de educație din Japonia din prezent este ”un sistem de producție care creează persoane care sunt ușor de manipulat de către unii manageri”. Ideea este că ”rotițele care sunt făcut în aceeași formă și mărime sunt mai ușor de folosit”. În cele din urmă, acesta nu este un sistem ce creează persoane care vor fi în vârf, este un sistem care creează muncitori excelenți. Aceasta este o structură ce a fost făcută de către cei din vârf pentru a crea persoane inferior lor care sunt ușor de manipulat. Nu putem să ne lăsăm absorbiți de asta.
Dacă reprezentăm lumea într-un desen redus, va fi într-o formă de piramidă, și va fi într-o structură unde oamenii de la bază lucrează pentru o parte din oamenii care sunt în vârf. Dar țara lasă acest lucru să se întâmple, fiind conștientă de acest lucru.
Este înspăimântător. Dacă nu realizezi acest lucru și accepți pur și simplu ceea ce spune țara, ceea ce spun companiile, sau chiar și ceea ce spun școlile fără a pune întrebări deloc, ai putea deveni un muncitor bun, dar nu vei deveni un creator bun sau cineva care are abilitatea de a lucra într-o poziție de conducere. Trebuie să fim conștienți de asta. Dacă realizezi sau nu asta, este primul pas în a decide dacă vei sta în vârf sau nu. Dacă ești cineva care vrea să-și petreacă întreaga viață sub conducerea altcuiva, lucrând ca o piesă bună, atunci acest sistem este perfect de bun pentru tine. Dacă spui că vrei să fi normal întreaga ta viață, atunci regretabul, cred că Japonia din prezent este un bun mediu pentru asta. Acum, școlile au o politică de educare care țintește să prevină oferirea de complexe de inferioritate pentru cei care nu pot studia deloc. Dar asta nu este corect. Acest lucru se duce cu totul într-o direcție greșită. Din cauză că o persoană se simte inferioară, aceasta este de asemenea antrenată cum să evite acel sentiment de inferioritate.
Spunând că este bun pentru că nu duce la intimidare, sau că nu clasifici persoane este bine, nu este corect. În primul rând, oamenii trăiesc într-un sistem unde ierarhia există. Odată ce ai intrat în societate, întreaga lume este bazată pe ierarhie. Și totuși, în ciuda acestui fapt, însuși sistemul educațional spune asta și aia despre crearea ierarhiei pentru copii, asta e doar o discuție ciudată încă de la început.
Nu va fi toată lumea șocată când devin adulți și primesc  brusc o ierarhie? Va fi ca ”De ce? Asta nu s-a întâmplat niciodată în viața mea până acum!” Sincer, cred că este stupid. (râde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!