luni, 20 ianuarie 2020

GACKTIONARY - Capitolul 93 (GACKTism)


93.僕が生み出したものが
流行りになることはあっても、
流行を追いかけるっていう言葉は
僕の辞書にはない。
Chiar dacă ceea ce creez devine un trend,
Fraza ”urmez trendurile” nu este în dicționarul meu.

În trecut, vorbeam cu YOSHIKI când apăruse ceva ce m-a făcut să mă gândesc că asta este de așteptat de la el. Când l-am întrebat pe YOSHIKI, ”Știi ce fel de muzică este în trend în momentul de față?”, el a răspuns, ”Da, știu”. Astfel, indiferent de ce melodie este creată, sună de parcă e a lui YOSHIKI, și când am spus ”Indiferent de ce melodie este, parcă e a lui YOSHIKI”, el a spus ”Ei bine, e de așteptat desigur, pentru că dacă este ceva ce eu scriu, va deveni popular.” Această conștientizare este de așteptat de la el. Pentru că dacă nu ar fi fost cazul, atunci el ar fi ajuns pur și simplu un producător care urmează trendurile.
Muți creatori ajung să facă copii a lucrurilor care sunt similare cu ceva ce au auzit undeva. Asta nu este bine. La fel este și în modă, dar în timp ce oamenii copie ceea ce tu porți, tu nu ar trebui să copii ceea ce ați poartă. Presupun că e ca diferența dintre un designer de modă și un stilist.
Nu sun mulți stiliști care aspiră să devină designeri? Totușo, majoritatea din ei nu pot deveni designeri. De ce oare? Pentru că ocupația stilistului este să urmeze trendurile în modă a acelui moment până la urmă. Dar designeri au propria lor conștiință de a crea trendurile și direcțiile. Asta este diferența.
Totuși, chiar și printre designeri, sunt cei care fac lucrurile pe jumătate, urmează trendurile, și dispar. Fără a realiza, într-un anumit punct, ei devin unul din cei care urmează trendurile. Este un rezultat trist de a deveni prea absorbit de obiceiurile generale. Trebuie să ai grijă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!