joi, 7 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 27 (Gândire)


27.言い訳をする前にまずやってみな。
物事におけるマイナス面とプラス面なんて表裏一本なんだ。
Dați-i drumul și încercați înainte de a căuta scuze.
Faptele pro și contra sunt doar două fețe a unei monede.

Când fac un live/concert, întotdeauna încerc să fac multe lucruri noi. Dar când vorbesc cu staff-ul meu, deseori primesc răspunsuri ca ”Nu cred că asta va funcționa”, ”Asta nu este posibil”, ”Asta nu va îmbunătăți nimic”. Dar când aud aceste cuvinte, întotdeauna mă gândesc ”Asta este greșit”.
Am o poveste interesantă aici. Este o poveste numită ”Vânzătorul de papuci în Africa”. Sunt vânzătorul A și vânzătorul B care au venit să vândă papuci pentru prima dată în Africa. A și-a sunat propria companie și spune ”Nimeni nu poartă papuci aici, așa că nu pot vinde papuci”. Pe de altă parte, B spune ”Nimeni nu poartă papuci, și papucii zboară de pe rafturi!” Cu alte cuvinte, atât timp cât condițiile sunt aceleași, fie că oamenii pot reuși ceva sau nu depinde mult de propriul lor mod de gândire. Fie că voi credeți că puteți sau nu face ceva, și fie că voi credeți că veți reuși sau nu, în cele din urmă depinde de propriul vostru mod de gândire și idei.
Când credeți că sunteți într-o încurcătură, s-ar putea dovedi a fi o oportunitate grozavă, sau când credeți că aveți o șansă uimitoare, ați putea să vă găsiți brusc încolțiți. Abia dacă există ceva în lume care va decurge perfect și ușor de la început. În viață, dăm peste lucruri pe care nu le putem înțelege, intrăm în necazuri, sau avem greutăți mai tot timpul. Dar dacă credeți că acestea sunt momentele în care vă sunt prezentate oportunitățile, totul ce sunteți pe cale să faceți din acel moment devine interesant, pentru că acelea sunt momentele când totul devine un plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!