vineri, 8 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 34 (Gândire)


34.いくら体が人間だったとしても
そこに意志がなければ、
それは人とは言えないんじゃないか。
Chiar dacă aveți corpul unei ființe umane,
Dacă nu există voința în el,
Cum îi putem spune om?

Acestea sunt cuvintele pe care le-am spus când am creat povestea cu tematică cyborg pentru concertele VISUALIVE ”Requiem et Reminiscence”. În ultima scenă, personajul principal, care este pe moarte, cu un trup de cyborg care a fost făcut bucăți și care totuși și-a recuperat sufletul uman. Care este mai uman? Aceasta este o tematică a omenirii.
Dacă nu aveți determinarea și voința de a exista ca și ființă umană decentă, să creșteți ca și ființă umană, și să comunicați ca și ființă umană, mă întreb dacă puteți spune că trăiți cu adevărat. Asta ar putea suna puțin dur, dar dacă cineva nu își trăiește viața, știind că este viu, mă întreb dacă nu a devenit deja inuman.
Unitatea principală a omului este mintea, nu corpul. Dar în această lume, acțiunile multor persoane se întâmplă ca și reacții. Ademeni păsărilor migratoare sau a bizonilor, toată lumea începe să zboare după ce o singură pasăre pornește să zboare, sau toată lumea începe să fugă după ce un singur bizon pornește să fugă. Asta nu merge. Trebuie să vă gândiți la motivele existenței voastre în această lume. Altfel, veți da din aripi cu disperare, și înainte de a realiza, puteți spune doar ”Pentru că toată lumea zboară” atunci când sunteți întrebați de ce. Fără a înțelege cu adevărat ce s-a întâmplat cu viața voastră, veți ajunge să muriți în tristețe. Asta este fără sens.
Să trăiți o asemenea viață, mă întreb dacă persoana poate fi numită om. ”A trăi” () este un cuvânt foarte înșelător, și este o vastă diferență între ”Trăiesc” și ”Încerc să trăiesc”. ”Trăiesc” exprimă funcționarea unei vieți în sensul normal, în timp ce ”Încerc să trăiesc” indică faptul că voința este implicată în actul trăirii. Voința unei persoane este ceea ce îl mișcă. Fără a realiza asta, nu puteți exista ca ființă umană. Nu ar fi păcat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!