joi, 7 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 28 (Gândire)


28.つらいと思っても、
笑えてるってことはまだやれるってこと。
Dacă credeți că aveți o perioadă grea,
Dar încă puteți râde,
Asta înseamnă că încă puteți înainta.

Asta se aplică la tot, inclusiv munca, activitățile de club, studiile, etc. Oamenii deseori spun ”Asta este atât de greu”, nu-i așa? Exact. Nu există nimic în această lume care să fie fără efort. Atât de multe persoane vor să scape, sau încearcă să scape, de acele acțiuni care cred ei că sunt dificile. Dar eu cred că, atât timp cât cineva poate încă să pronunțe aceste cuvinte, încă este destulă energie rămasă pentru a continua.
M-aș certa ”Dar încă ai energie să te plângi!”. Înseamnă că încă are cel puțin energie pentru a se gândi la scăpare. Când o persoană chiar nu mai poate înainta, ar putea scăpa fără măcar a realiza.
Ființele umane sunt programate bine cu privire la asta. Dacă ceva este cu adevărat periculos, veți fugi pur și simplu din instinct. Nu v-ați gândi nici măcar să vă plângeți.
Cu alte cuvinte, dacă vă plângeți de muncă sau de orice vă atacă în momentul respectiv, asta înseamnă că încă puteți înainta! Chiar trebuie să înțelegeți asta, pentru că ar fi un așa păcat dacă nu o faceți. Să vă plângeți și să vă smiorcăiți sunt asemenea unui rezervor de mașină în plus, sau gazul care tocmai s-a aprins. Înseamnă că încă puteți înainta o distanță decentă.
Momentul în care mașina chiar nu mai poate înainta nu este imediat după ce gazul s-a aprins. După ce se aprinde, încă poți înainta pentru o perioadă scurtă. Ați mai fost și înainte în o asemenea situație, nu-i așa?
Încă puteți înainta, deși eventual vă veți opri brusc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!