vineri, 8 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 32 (Gândire)


32.僕は女性の話し方をすごく気にする。
どれだけ容姿が美しくても話し方が汚いと女としてまったく見られないし、
まったく興味もわかなくなる。
歩き方、姿勢、日常生活で絶対に目に入るものは押さえといてもらいたい。
Îmi pasă mult despre cum vorbesc femeile.
Nu contează cât de frumoasă ar putea fi pe dinafară, nu pot vedea o femei ca și femeie
Sau să mai fiu atras de ea dacă are o gură murdară.
Vreau ca ele să acopere tot ce este absolut vizibil în viața zilnică,
Cum ar fi modul în care merg și postura.

Japoneza este una dintre puținele limbi din lume care are stil masculin de vorbire și stil feminin de vorbire distincte. Înseși Japonia este o țară care are o cultură extrem de rară. Lingvistic vorbind, sunt câteva limbi în care stilul masculin și cel feminin, în timp ce sunt clar împărțite, sunt stabilite cu succes pe baza gramaticii. Când văd fetele vorbind urât în ciuda acestui lucru, mă gândesc doar că este o mare rușine. Mă întreb de ce aleg să vorbească atât de vulgar chiar dacă sunetul și gramatica limbii japoneze sunt frumoase și ar trebui să fie mândre de asta.
Deseori se spune că japonezii au o atitudine foarte pasivă, în timp ce vesticii folosesc multe gesturi, nu? De ce folosesc vesticii atât de multe gesturi? Este simplu. De ce oamenii care trăiesc în Statele Unite gesticulează atât de mult? Este simplu. Deoarece, comparată cu limba noastră, gramatica limbii engleze nu are sensuri pentru expresii detaliate și complexe în vorbirea masculină și nici în cea feminină. Așadar, ei trebuie să se bazeze pe gesturi și limbajul trupului. Așadar, femeile din Vest își exprimă feminitatea prin corpul lor. Ele vorbesc și prin corpul lor. Au nevoie de limbajul trupului pentru că doar cuvintele nu sunt de ajuns.
Dar noi întotdeauna am avut o limbă capabilă să comunice totul doar prin cuvinte, și asta ne-a permis să comunicăm simplu, cu frumusețea cuvintelor fără a ne baza pe gesturile mâinilor. Avem o cultură căruia îi lipsește limbajul trupului, așadar cum putem noi măcar concura cu americanii și europenii când vine vorba de expresii dacă noi ne pierdem frumusețea cuvintelor noastre.
Nu suport fetele care folosesc cuvintele vulgare și nu folosesc limbajul trupului. Asta le face pur și simplu bărbați în vârstă. Bărbații în vârstă care poartă fuste în timp ce își arată lenjeria, din moment ce singurul lucru pe care îl pot folosi pentru a le judeca este limba pe care o folosesc.
În schimb, mă simt atras de fetele care pot vorbi corect. Aceasta este o perioadă de timp avantajoasă pentru fetele care pot vorbi bine, din moment ce pur și simplu calitatea acestui lucru le face populare printre bărbați și valoroase în general. Oamenii le apreciază, le prețuiesc.
Din păcate, cred că bărbații, în timp ce nu-i deranjează să aibă fete cu gura murdară drept prietene, nu le-ar vrea ca iubite. Dacă chiar vreți ca cineva care îl iubiți să vă prețuiască, prețuiți cuvintele voastre mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!