luni, 11 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 37 (Gândire)


37.精神的な傷って、自分の思い込み。
Rănile psihologice sunt doar în capul vostru.

Diferite de rănile externe, rănile psihologice sunt asemeni liniilor desenate pe o tablă albă. Vă uitați pur și simplu la liniile desenate pe tablă și le recunoașteți ca fiind răni. Dar liniile sunt desenate doar la suprafața tablei, și dacă vreți să le ștergeți, puteți face asta prin a le freca cu puțină forță. Dacă voința voastră este decent de puternică, să le ștergeți este ceva ușor.
De fapt, ele sunt doar linii desenate pe tabla albă, și tabla nu are nici o zgârietură pe ea. Dar sunt într-adevăr multe persoane care nu realizează asta. Multe persoane se simt deprimate, spunându-și că au mai fost rănite înainte. Presupun că acesta este un mecanism de apărare pe care oamenii îl folosesc înainte de a fi răniți cu adevărat, un fel de instinct de apărare și sunt și un număr decent de persoane care simt un comfort în a avea rănile. Ca și cum ”Am fost acolo, am făcut aia. Deja mi-am ștanțat foaia.” O încurcă cu o foaie pentru timbrat sau ceva asemănător. Este un număr surprinzător de mare de oameni care se protejează singuri folosindu-se de rănile lor.
Oamenii au tendința să spună ”Sunt rănit” sau ”Am fost acolo”, dar astfel de răni care nici măcar nu zgârie suprafața nu vor fi de folos în viitor. Ați putea să faceți ”Huh?” când nu vă veți putea descurca în situațiile în care sunteți în momente critice.
Oamenii care au fost răniți în trecut, dar și-au revenit prin a le șterge așa cum trebuie, au contramăsuri de a se descurca cu situații similare în viitor. Dar oamenii care au adăpostit și au ținut la rănile lor, care pot fi de fapt șterse, se vor simți iar răniți atunci când altcineva mai face o line pe tabla lor albă. Vor repeta același lucru și nu vor putea face următorul pas deloc. Și asta nu îi lasă să devină mai puternici.
Aceste iluzii sunt ceva ce le puteți controla chiar acum. De ce să nu ștergeți tabla albă a inimii voastre care credeți că a fost vătămată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!