joi, 7 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 29 (Gândire)


29.“普通”というのは他人が決めたペースであって、
僕には僕らのやれる力がある。
”Normal” este pur și simplu un standard pe care alte persoane l-au definit.
Noi avem propriile abilități unice.

În timpul conversațiilor cu persoanele iubite sau a conversațiilor îm legătură cu munca, oamenii deseori spun ”Noi în mod normal să nu facem asta”, ”Noi în mod normal o facem așa”, sau ”Așa se face normal”. Ce este ”normal”? Cine a definit acest ”normal”?
  Chiar nu știu la ce se gândesc oameni când folosesc cuvântul ”normal”. După cum văd eu, ceea ce fac eu în viața mea devine normal pentru mine, și nu vreau ca oamenii să aplice acest așa numitul normal asupra mea. ”Pe ce se bazează ei cu asta?”, vreau să întreb.
Pot înțelege dacă ar fi vrut să spună ”În general, nu era posibil în trecut”. Dar spunând ”În mod normal...” sugerează că ei presupun că nu o pot face, de la început. Serios, mai lăsați-mă în pace. Dacă decid să fac ceva, cu siguranță voi reuși. Pentru a reuși un lucru, tot de ce aveți nevoie este să plănuiți ceea ce trebuie făcut și apoi să le implementați. Dacă vă gândiți că nu puteți face ceva pentru că nu s-a putut face în trecut, sau dacă credeți că puteți face ceva doar pentru că s-a putut face în trecut, nu veți putea crea niciodată ceva nou.
Oamenii sunt atât de dornici să lucreze cu statistice, pentru că le oferă un sentiment de comfort. Dacă înaintați cu orice proiect folosind ”standard-ul normal”, devine extrem de dificil să creați ceva dincolo de ”normal”. De aceea, cineva care este dependent de informațiile din trecut nu va ajunge niciodată mai bine, pentru că folosește informații din trecut pe care le-a creat chiar el. Nu sunt informații actuale, ci simplu informații pe care el le-a creat. De exemplu, afacerea ce se bazează pe informații normale nu va face niciodată mai mulți bani decât ce e ”normal”. Cu alte cuvinte, ”normal” nu există de fapt.
 Nu e ca și cum este cineva care să fie standard-ul pentru ”normal”. Normal nu este normal. Normal este doar un sentiment a persoanei care vorbește. Prea multe persoane sunt dominate de acest cuvânt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!