vineri, 8 aprilie 2016

GACKTIONARY - Capitolul 35 (Gândire)


35.たとえ平均点が悪くても
一つのことに秀でている人間は
充分リスペクトされるべき。
 Chiar dacă scorul tău general este slab,
Cineva care excelează într-un lucru ar trebui respectat pentru asta.

Să excelezi într-un singur lucru este un lucru foarte valoros. Astfel de oameni sunt de fapt greu de găsit. Acum ceva timp, tatăl meu mi-a spus ”Crează ceva, orice, care este cu adevărat superior celorlalți oameni”. A spus ”Fii cel mai bun din lume la a face ceva, orice este”. Nu aveam nici o idee despre ce vorbea pe atunci, dar acum este clar pentru mine.
Fii cel mai bun din lume, și asta poate fi orice. Dar nu este ușor să fii cel mai bun din lume. Este cu adevărat o trăsătură magnifică, indiferent de faptul dacă ai sau nu mulți competitori.
Întotdeauna simt că sunt multe persoane în această lume care nu înțeleg cât de dificil este să devii cel mai bun. Sau mai degrabă, nu înțeleg în sensul adevărat. Să fii cel mai bun din lume este ceva ce ar trebui respectat mai mult, indiferent de situație.
De exemplu, Japonia oferă prea puțin respect medaliaților cu aur care au câștigat la Olimpice. Singura compensație a țării pentru atleții care vin înapoi cu medalii de aur este un premiu în bani de 3 milioane de yeni și nimic altceva. Asta, în ciuda faptului că și-au dedicat viețile pentru asta. E ca și cum, au luptat cu țara pe umerii lor, și ce se întâmplă cu ei după? Viețile lor (de sacrificiu) nu sunt premiate, și dacă ei nu sunt premiați, copii care îi urmează pe acești atleți nu mai pot visa.
Dacă toată lumea ar recunoaște cu adevărat cât de dificil este să devii cel mai bun din lume, Japonia ar adăposti mai mulți atleți și oamenii ar înflori în carierele lor peste hotare.
Japonia este o națiune prea concentrată pe scor mediu. Dacă un copil excelează într-un singur lucru, dar scorul lui mediu este slab, va fi tratat ca eșec. De aceea nu vedeți mulți copii cu abilități originale în Japonia. Sunt cu toți crescuți să fie omogeni, și ca și consecință se transformă în persoane ce știu de toate și maeștri în nimic. Asta nu va merge. Dacă nu ne gândim la asta mai serios, viitorul acestei țări este mohorât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!