miercuri, 20 martie 2013

Interviu ~ B=Pass - iunie 2005 (partea I)

Sunt două persoane care iau interviul – Kouichi Tanaka și Mami Akagi. Întrebările puse de Tanaka vor fi scrise îngroșat cu negru, iar cele puse de Akagi vor fi scrise îngroșat cu roșu închis.

                Proiectul ”MOON” este un proiect pe care Gackt l-a început acum câțiva ani. ”ANOTHER WORLD”, lansat pe 5 septembrie 2001, a fost prima introducere a proiectului ”MOON”. Apoi a lansat un alt single 忘れないから (Wasurenai Kara) înainte de a lansa cel de-al treilea album ”MOON”, pe 19 iunie 2002. După care, Gackt a început turneul 下弦の月 (Kagen no Tsuki) care s-a terminat pe 24 decembrie 2002. Următorul single lansat a fost 君が追いかけた夢 ( Kimi ga oikaketa yume) pe 19 martie 2003. ”MOON CHILD”, un film cu HYDE, vocalistul trupei ”L’Arc~en~ciel” și Wang Lee Hom, a fost lansat pe marele ecran exact cu o lună mai târziu. Apoi a început turneul 上弦の月 (Jyougen no Tsuki) pe 4 mai 2003 în timp ce continua să lanseze single-urile ”Tsuki no Uta” și ”Lu:na/Oasis” în același timp. Turneul se termină pe 6 iulie. Gackt a scris și un scurt roman “MOON CHILD 鎮魂歌レクイエム , pe care l-a lansat în octombrie 2003. Ultimul single a fost ”Last Song”, care a fost lansat pe 12 noiembrie 2003. Și în cele din urmă, lansarea albumului ”Crescent” pe 3 decembrie 2003 a marcat sfârșitul proiectului ”MOON”. (Nu toate single-urile au legătură cu proiectul, ci sunt toate lucrările pe care le-a lansat în perioda proiectului. Pentru a ști sigur care lucrări au legătură cu proiectul, vă sfătuiesc să aruncați o privire pe articolele referitoare la aceste lucrări. Proiect "MOON" - lucrări)

Î: ”Black Stone” cuplează ”Ash” și ”Metamorphoze”, care va fi lansat în mai…3 melodii total diferite, dar toate melodiile conțin o lume foarte profundă.

G: (râde) Ai dreptate.

Î: În timpul interviului pentru albumul ”Love Letter”, ai spus că ”MOON” va fi redeschis iar odată cu lansarea următorului single. Deci, este în ordine să presupun că ”Black Stone” este primul pas spre redeschirea proiectului ”MOON”?

G: Poți spune asta.

Î: Și ”Metamorphoze”?

G: Da, este o melodie pe care am scris-o bazată pe tematica ”MOON”.

Î: Motivul pentru care ai scris ”Metamorphoze” a fost că directorul Tomino te-a rugat personal să faci o melodie principală pentru filmul 機動戦士 Zガンダム ~”, nu?

G: Da, am început să scriu această melodie mult mai înainte (chiar înainte ca să mă roage Tomino-san). Și s-a mai întâmplat o dată când Tomino-san m-a invitat la masă…

Î: Tu și directorul Tominp vă cunoașteți de mult timp?

G: Da, ne-am cunoscut din întâmplare. Și de atunci, ori de câte ori vine la un concert de al meu și dăm unul peste celălalt, vorbim și astfel am devenit apropiați. În timp ce luam masa, Tomino-san a început să vorbească despre ideiile pe care le avea când ”Gundam” a fost difuzat pentru prima dată la televizor acum 20 de ani. Situația din acea perioadă, felul lui de a gândi, etc…Mulți astfel de factori l-au influențat și ceea ce trebuia să fie exprimat inițial, nu s-a putut. Din acest motiv, i-ar fi plăcut să facă asta încă o dată, să o refacă astfel încât să poată exprima ceea ce trebuie exprimat acum fără regrete. Mi-a spus că ajutorul meu este necesar pentru a ajunge acolo. Și când am auzit ceea ce vroia să exprime, am simțit că, chiar dacă nu este despre ”Gundam”, pot încă să scriu o melodie legată de aceea tematică…Tomino-san mi-a dat o foaie la sfârși și după ce am citit-o mi-am spus ”Aah, înțeleg!”

Î: Dacă nu te superi că întreb...ai putea să ne spui câteva idei despre ce era scris pe aceea foaie?

G: Nu e o scrisoare sau ceva scris anume, ci mai degrabă începea cu fraza ”Suntem născuți pe această planetă.”....Un poem. Ceea ce eu însumi vroiam să exprim era rezumat în aceste fraze scurte. Din toate melodiile pe care le-am scris, cred că această melodie este melodia care corespunde cel mai bine tematicii lui Tomino-san și tematicii din propria mea poveste.

Î: Vrei să spui că ”Metamorphoze” este melodia care se potrivește tematicii lui Tomino-san?

G: Da. Și cred că va funcționa dacă este melodia aceasta. Dar ce i-am spus lui Tomino-san a fost ”Nu pot spune nimic înainte de a încerca să o creez, nu știu dacă îți va plăcea sau nu. Voi face tot ceea ce pot dar cu o condiție, sper că nu vei folosi melodia dacă nu îți place.” Și el a spus că înțelege și mi-a promis (că nu va folosi melodia dacă nu îi place). Și i-a plăcut foarte mult după ce a fost finalizată.

Î: Și astfel ”Metamorphoze” a devenit melodia principală pentru ”Z Gundam”.

G: Așa e.

Î: Cu alte cuvinte, ”Metamorphoze” nu a fost scrisă pentru a fi melodia principală a anime-ului.

G: Nu. Pentru că melodia a fost scrisă în timpul perioadei ”Crescent”. Mai mult, melodia cu siguranță ar fi devenit o melodie de introducere pentru ”Gundam” dacă ar fi fost creată combinând tematica de la anime. Așadar, dacă eu nu o fac, altcineva o poate face, nu? Simt că cel mai important punct este ceea ce vrea creatorul să exprime. Și ”Metamorphoze” se referă la asta. Ceea ce Tomino-san vrea să exprime și ceea ce vreau eu să exprim corespunde unu cu cealaltă foarte bine.

Î: Înțeleg. Aș vrea să confirm ceva despre ”Ash”. A fost această melodie scrisă referitoare la proiectul ”MOON”?

G: Poți spune asta. Dar, povestea ”MOON” însăși este foarte lungă. Ceea ce am prezentat înainte (proiectul ”MOON”) și ceea ce sunt pe cale să prezint acum sunt din perioade de timp diferite. Dar pentru că ambele continuă pe aceeași tematică....mă întreb cum ar trebui/cum pot prezenta acest lucru. Va fi o altă poveste decât ”MOON” care va fi și ea prezentată. M-am tot gândit cum să leg această poveste la povestea ”MOON”.

Î: O altă poveste decât ”MOON”?

G: Pentru că doar o singură dată nu e destul să exprim o poveste lungă. Și în ce formă....nu ca un album, ci cum ar trebui să o prezint pe o scenă. M-am gândit mult în ultimul timp.

(Ceea ce a fost prezentat până acum este până la capitolul 4. Proiect ”MOON” - cronologie)

Î: Chiar acum, la ce proporții a ajuns povestea ”MOON” și cât de departe o vezi în mintea ta?

G: În termenii poveștii....prima poveste este din perioada 600 – 1200 dacă ne luăm după calendarul din vest....(Japonezii nu folosesc calendarul normal pentru a calcula anii, ei îi calculează după perioada de domnie a unui împărat.)

Î: Din 600 până în 1260! Ce perioadă uimitoare.
Î: Deci, care e prima poveste?

G: Da. Dar povestea sare. Din acest motiv e din 600 – 1260...te poți gândi la ea ca fiind din 1200 în loc de 1260.....prima poveste e din aceea perioadă. Următoarea poveste e din 1200 până în 1600 și cea de a treia din 1600 până în prezent. Și apoi mai este povestea din prezent până undeva prin viitorul apropiat. Așa sunt împărțite.

Î: Deci sunt patru?

G: Da, sunt patru.

Î: Aceste idei erau deja clar definite în mintea lui Gackt-san când ai început ”MOON”?

G: Nu, singura poveste pe care o aveam în minte era de fapt cea din 1600. Am văzut asta clar în minte de la început. Când celelalte povești au apărut, doar le-am legat cu povestea inițială.

Î: Dar...ceea ce ai produs până acum, albumele și turneele, la fel ca și filmul și romanul, sunt din povestea despre viitorul apropiat, nu?

G: Da, așa e. Din sfârșitul capitolului 4.

Î: Mă gândeam eu. Vezi, am avut dreptate! (râde)

G: Eh......?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!