luni, 19 mai 2014

JUNON - august 2013 - interviu



Iubirea profundă e cea mai bună.

                Dacă te întrebi care e cel mai bun mod de a iubi, o iubire profundă e cea mai bună. Pentru că vei fi rănită. Inima ta originală e ca o piatră cu multe noduri în afară. Va fi rănită prin iubirea profundă, și aceea durere va implora în interior, va modela colțurile, transformând-o într-un cerc neted. Acel proces doare, dar forma devine mai frumoasă, și vei deveni mai bogată ca persoană. Asta presupun că e dragostea.

Calitatea e mai importantă decât numărul sau durata.

                Prin a iubi și a fi rănit, ajungi să înțelegi ce înseamnă să fi rănit. Așadar, ajungi să înțelegi durerea oamenilor și te vei opri din a-i răni prin indiferență. Dar asta se aplică doar persoanelor care au iubit bine. Dacă cauți doar cantitate în iubire, e prea fără sens. Iubirea nu ține de număr sau durată, ci de calitate. Vreau să iubești foarte profund.

Ce este o iubire care vă face să creșteți?

                Ei spun că iubirea există fără vreun motiv, dar mă întreb câte persoane chiar au iubit atât de mult. Nu este important pentru oameni să devină absorbiți de ceva? Este greu să găsești un obiect pentru asta, dar iubirea este singurul lucru unde oamenii pot deveni absorbiți. Cei care nu pot deveni absorbiți nici măcar în iubire sunt imaturi. Presupun că sunt într-o stare în care au multe impurități în inima lor. Pe de altă parte, indiferent de cât de în vârstă sunt, sunt întotdeauna puri și frumoși. Strălucesc puternic. Ei continuă să se maturizeze ca oameni.

Confesiile unei iubiri neîmpărtășite

                Ar trebui să te confesezi. Și spune-o verde în față. Sunt fete care se joacă de-a șoarecele și pisica, dar dacă poți face asta cu un bărbat experimentat cu iubirea, se va întoarce asupra ta. Dacă te confesezi, poate fi un rezultat bun sau rău, dar atât timp cât o spui verde în față, ar trebui să lăsați o impresie asupra lor.

Și iubirea neîmpărtășită și dureroasă este importantă.

                Frângerea inimii este necesară pentru că îi maturizează pe oameni, și e cea mai mare oportunitate să trăiești exersând controlul de sine. De exemplu, cei care nu au fost bolnavi niciodată nu-și fac griji în legătură cu sănătatea lor. Dar cei care își fac griji, exersează controlul de sine. Să simți o iubire neîmpărtășită pentru cineva, înseamnă că vei trăi cu un control de sine asupra inimii tale. Cei care cred că e enervant, își întorc privirea de la ceva ce trebuie să înfrunte zilnic. De exemplu, muncă, familie, regulile societății...Nu te vei maturiza astfel. Să ai o iubire neîmpărtășită și dureroasă înseamnă pentru inima ta să dezvolte ”o cantitate sigură” pentru a acoperi lucrurile nerezonabile. Ar trebui să întâlnești un nou eu când faci asta.



Spunând ”Nu voi mai iubi iar niciodată”?

                Mă întreb de ce oamenii se gândesc la asta astfel. Nu contează că ai fost părăsită, sau că ești a doua, sau a treia. Într-o veche reclamă la TV, o fată îi spunea prietenului ei ”Ce îți place la mine?” și i-a răspuns ”Corpul tău”. Și fata era foarte fericită de acel răspuns, ”Înțeleg, îți place corpul meu.” Când am văzut asta, m-am gândit ”Îmi place de fata asta.” Dacă era o fată lingușitoare, ar fi zis ”Vrei să spui că nu îți pasă de personalitatea mea?” Inocența în a fi fericită să auzi că lui îi place corpul tău este fascinantă, și atractivă pentru bărbați. Dacă faci un bărbat să se gândească ”Dacă spun asta, o să se supere pe mine”, atunci ești imatură ca femeie.

Dacă bărbatul pe care-l placi are o iubită.

                Nu ar trebui să conteze. Sunt persoane care spun că nu e bine, și îi spun ”a distruge o căsnicie”. Dar gândește-te la asta. Din moment ce îți place, cu siguranță e atractiv, nu? Mai degrabă, dacă auzi că are prietenă, ar trebui să te gândești ”Oh, bine”. Dacă auzi că nu are, atunci ar trebui să te întrebi dacă e ceva în neregulă cu el. De obicei e ”Minte” sau ”Are obiceiuri ciudate” (râde) Nu e absolut decis că nu-l poți iubi pentru că are o prietenă. Bărbații, în particular, întotdeauna sunt interesați de lucruri noi, așa că e posibil să devii noua lui prietenă. Doar că poți sau nu să devii favorita lui. Este și posibilitatea ca doar să se joace cu tine. Dar îl poți iubi chiar și dacă e doar pentru puțin timp.

Nu îl pot uita.

                E ceva despre care ar trebui să fi fericită. Ai putut întâlni pe cineva astfel. Fac 40 de ani anul acesta. Am fost îndrăgostit de nenumărate ori, dar persoanele pe care nu le pot uita pot fi numărate pe o mână. Procentajul e atât de mic. Dacă te gândești astfel, să întâlnești pe cineva pe care nu-l poți uita e un lucru foarte fericit. Trebuie să fi recunoscătoare pentru asta. Ar trebui să fi recunoscătoare fără a te gândi că neputința de a-l uita este un lucru dureros.

Dar despre iubirea slabă?

                În mod normal, nu cred că este un astfel de lucru. Iubirea nu are o formă sau o definiție. Dar iubirea poate aduce riscuri. De exemplu, adulterul. Să iubești pe cineva căsătorit e ca și cum ai alerga cu un ceainic cu apă opărită. Te poți arde. Dar va fi atât de excitant. Și dacă decurge bine, atunci tu vei fi cea care își va asuma acest risc. Pentru că e probabil ca el să înșele. Dacă nu ești pregătită să îți asumi un asemenea risc, atunci nu ar trebui.

Semnificația de a aduna ani

                Fac 40 de ani pe 4 iulie, dar cred că a aduna ani este un lucru minunat ca și a aduna iubire. Există o responsabilitate în acest lucru, și vreau să adun ani cu scopul ”Aceasta este persoana care vreau să devin”. Dacă nu o fac, tinerii nu vor mai dori să crească. Pe 3 iulie, cu o zi înainte de ziua mea, voi lansa primul meu album după 3 ani, 2 albume ”Best of” simultan, ”BEST OF THE BEST – vol.1 – MILD” și ”BEST OF THE BEST – vol.1 – WILD”. Este pentru a-mi comemora ziua de naștere. Am reînregistrat câteva melodii pentru ele. Nu e că vreau să vă scufundați în amintirile trecutului, ci vreau să vă spun că, cu această istorie, sunt aici acum. Sunt solo de 14 ani, dacă includeți timpul cu o trupă, sunt aproape 20 de ani. Pentru că vocea mea s-a schimbat peste ani, sunt melodii care nu se potrivesc cu vocea mea de acum. Și de data asta am simțit iar, ce e important, nu e doar să le cânți bine, ci să incluzi toată forța și instabilitatea.

Iubire ”Sakura Chiru...”

                Am pus două melodii, ”Sakura Chiru...” și ”CLAYMORE”, pe albume. Probabil va fi melodia reprezentativă pentru turneul național pe care-l fac acum, și este de asemenea o previzualizare că ”Acest fel de lume așteaptă”. ”CLAYMORE” este o melodie ce reprezintă sentimentele unei fete care luptă. Vreau ca toate fetele care luptă cu ceva acum să o asculte. Și, chiar dacă e doar o dată în viață, vreau să iubiți ca în ”Sakura Chiru...”. Cred că dacă puteți iubi astfel, puteți purta acel sentiment și să trăiți din inimă pentru restul vieții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!