marți, 14 iulie 2015

Oricon.co.jp – GACKT dezvăluie condițiile curente a industriei muzicii moderne ”Acesta este un moment care va ține până la moarte” – 3 iulie 2015

GACKT dezvăluie condițiile curente a industriei muzicii moderne ”Acesta este un moment ce va ține până la moarte.”


Artistul solo GACKT, după ce a ajuns la a cinsprezecea aniversare, va începe vânzările noului album remix ”GACKTRACKS – ULTRA DJ ReMIX”. De data aceasta, GACKT a acceptat un interviu cu ORICON STYLE și a vorbit despre situația curentă a industriei muzicii moderne, despre cum să treci peste insultele mediei, și în cele din urmă, despre singurătate și cum să ai un punct de vedere vibrant și mai liniștit.

[”Rock-ul” este un stil de viață, nu poate fi controlat de nimeni.]

Care au fost cererile pe care le-ai făcut către DJ-ii din acest proiect?
G: Am fost întrebat de câteva ori, dar nu, nu am avut nici o cerere. Din acest motiv, m-am asigurat că DJ-ii vor alege versurile și melodiile singuri. Așa că doar am cerut ca fiecare dintre ei să pună o parte din identitatea lor în ea. Dacă ar fi folosit doar vocea mea, aceeași atmosferă nu s-ar fi creat, poate că ar fi fost mai bine așa...imediat ce am auzit lucrarea finală, am realizat că nu a fost o greșeală să las și vocea mea originală, din moment ce nu ar fi mers fără ea.

Și ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost convingător?
G: Dacă nu ar fi avut succes la sfârșit, aș fi oprit distribuția albumului. Pentru că nu e ceva ce fac pentru mine și pentru DJ-ii, ci o fac pentru toate persoanele care mă ascultă. Dacă ar fi să lansez un produs care nu ar mulțumi pe nimeni cu calitatea sa, nimeni nu-l va cumpăra. Dacă ar fi să fi fost lansat oricum, nu ar avea numele meu cu siguranță. Cred că și DJ-ii pot înțelege asta, muzica nu este ceva ce se face doar pentru a se vinde, nu? Dacă ne bazăm pe nevoia de a vinde albume, muzica va ajunge un eșec. Astăzi, din păcate, observăm acest fenomen din ce în ce mai des.

GACKT, au fost multe ”probleme monetare” în timpul acestor 15 ani?
G: Așa este. Întotdeauna m-am gândit la a face o linie de vânzări, dar nu am făcut-o niciodată. Din acest motiv, de fiecare dată când îmi spuneau să fac asta, întotdeauna evitam întrebarea. Oricum, în orice caz, am continuat să merg în felul meu, scriind melodii pe care doar eu le puteam cânta. De ce ar trebui să cânt când fanii mă pot asculta? Afacerea ar trebui să se termine în 3-4 ani, dar din moment ce rock-ul este un stil de viață, cu cât o fac mai mult, cu atât mai mult vreau să o fac. Din acest motiv, nu am nici o intenție să pun capăt acestui stil de viață în 3-4 ani, dar nu vreau nici să fiu controlat de cineva. Acesta este crezul pe care l-am creat singur până acum, în timpul acestor 15 ani ca GACKT.

[Cel care a scris aceea critică are un nivel mic de înțelegere!]

Mulțumită metodelor și capacităților tale, ai putut să-ți construiești o poziție unică.
G: Dar în ultimul timp, articole internaționale cu titluri ca ”Cum de reușește GACKT, care nici măcar nu poate vinde un CD, să aibă o asemenea viață?” încep să apară. După ce le-am văzut, am înțeles că cel care le scrie are un nivel mic de înțelegere. Viața unui muzician nu se limitează doar la a vinde CD-uri. Pentru a îmbunătăți vânzarea CD-urilor, trebuie să mergi să strângi mâini, este ceva ce se numește idolatrizare. Lansarea CD-urilor s-a prăbușit de când iTunes s-a dezvoltat, artiștii care își vindeau CD-urile și doar asta, cu siguranță că au avut fost nevoiți să treacă peste momente dificile până a ajunge la nimicire. Din momentul în care am înțeles asta, am decis să creez un nou stil muzical, să trăiesc mai bine. Aș vrea să le spun tuturor, pentru că este posibil să nu fi realizat încă, că profitul real nu este cel din concerte sau din spectacole, ci altceva.

Care crezi că este motivul care te-a condus spre un asemenea succes grozav și să ai propriul tău stil, GACKT?
G: Din moment ce fiecare are propria sa minte, trebuie să spun că nu am nici o idee precisă de cum GACKT a putut ajunge la acest succes. Dar trebuie să spun că în esență, câștig mulți bani în viața mea. Aș vrea să spun că oricum nu ar trebui să folosești cu siguranță o figură publică ca alter-ego propriu. Pentru că de fiecare dată când am avut dificultăți, nu am folosit niciodată metodele lui GACKT. De fapt, această identitate a adus un alt rezultat, însemnând înțelegerea că pot avea un profit și din alte lucruri. Acestea sunt motivele pentru care am decis să merg în stilul GACKT până acum.

[Dacă nu m-aș fi născut în rock, nu l-aș fi creat pe GACKT (ahahaha)]

GACKT, acest stil al tău a devenit destul de căutat, și fanii tăi își pierd mințile! Ieri, experiența ta discriminării rasiale din cafeneaua parisiană a fost încă menționată. Sunt comentarii din toată lumea, așadar, care este părerea ta despre asta?
G: Nu îmi pasă prea mult despre ce este greșit și ce este corect cu climatul meu din lume sau cum sunt privit. Trăiesc doar după criteriile mele, când oamenii vor privi în urmă la ultimii 50 sau 100 de ani, și vor înțelege cât de mult l-au distrat pe acest tip, cu siguranță că va fi un lucru bun. Cât despre mine, niciodată nu m-am gândit că am făcut o greșeală. Dar nu am spus că asta este 100% sigur.

Pentru a evita greșelile trebuie să: crezi, și să apreciezi diversitatea este corect. Uhm, la ce te referi?
G: Ei bine, eu unul cred că dacă nu vrei să faci greșeli, ar trebui să fii ferm convins de ceva. Nu cred că ar trebui să ne înfruntăm cu valorile diferite ale lumii. De fapt, ar fi egoist. Sincer, cred că cine este așa, ar trebui să se simtă foarte puternic. Poate că media m-a atacat pentru că sunt o persoană slabă? Dar oricum, foarte bine. Mă întreb, dacă am făcut vreo greșeală în trecut, de ce nu m-au făcut să dispar? Ahahaha. În plus, din moment ce ei nu ar putea arăta cu degetul alți muzicieni, ce ai putea tu face? Dacă aș fi fost forțat să trăiesc așa cum face toată lumea, într-un fel de închisoare, închis în spatele unui lacăt, m-aș opri din a mai fi muzician cu siguranță, asta nu este rock deloc! Asta îmi amintește de momentele din trecut, când mă întorceam la întrebarea ”Ce este rock-ul?”, și obișnuiam să spun ”Rock-ul, sunt eu!”…nu?

Desigur, cred că exprimă stilul de viață al adevăraților muzicieni foarte bine...

G: Ce ar trebui să spun este că, dacă nu m-aș fi născut în rock, nu l-aș fi creat pe GACKT. De astăzi înainte, doresc să intru în câmpul vizual a întregii lumi, așa că nu trăiesc în Japonia momentan. Din acest motiv, când privesc Japonia din afară, observ stricăciunile primite din perioada izolării. De asemenea, din cauza asta, toată lumea încearcă să părăsească aceea țară, indiferent de consecințe. M-am gândit să plec peste hotare inițial ca japonez, dar acum, m-am îndepărtat de țara mea. Oricum, nu este o situație ușoară. Dacă ar trebui să fiu în Japonia, nu aș putea câștiga bani cu siguranță. Dar am ales o cale poate prea dificilă pentru mine, dar acesta este stilul meu de viață până la urmă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!