sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Gackt - animație - New Fist of the North Star

Animație

            Gackt s-a implicat ȋn mai multe proiecte de anime. El a lucrat ca actor de voce ȋntr-un anime, iar piesele sale au fost folosite pentru coloana sonoră a altor anime-uri. Nu ar fi surpinzător să-l vedem şi ȋn alte proiecte legate de anime pe viitor.

”New Fist of the North Star”

            ”New Fist of the North Star” ("Shin Hokuto no Ken", ・北斗の拳) este o trilogie OVA (animație video originală), ce a apărut în Japonia ȋn vara anului 2003, şi ȋn SUA în septembrie 2004. ”Fist of the North Star” a fost inițial o serie manga, creată de Tetsuo Hara și Buronson, care a apărut ȋntre 1983 şi 1988 ȋn revista ”Weekly Shonen Jump”. A fost adaptată pentru un anime, apărut ȋn Japonia ȋn 1984. De asemenea s-a realizat şi filmul ”Fist of the North Star”, apărut ȋn 1986, si o a doua serie de anime, ”Fist of the North Star II”, difuzată ȋn Japonia ȋn 1987.
            ”Fist of the North Star” este povestea unei lumi post-apocaliptice, unde războiul nuclear a distrus Pământul. Personajul principal şi eroul din poveste este Kenshiro. El este unicul moştenitor al unui stil de luptă numit Hokuto Shin Ken, care folosește puncte de presiune pentru a ataca corpul uman ȋn interior; această serie este destul de înspăimântătoare și sângeroasă deoarece oamenii pur și simplu explodează de la Hokuto Shin Ken. Oricum, Kenshiro este eroul acestei serii pentru că își folosește abilitățile pentru a lupta pentru dreptate și pentru a-i proteja pe cei nevinovați. În ”New Fist of the North Star”, Gackt este vocea personajului Seiji. După ce a eșuat în a deveni succesorul stilului Hokuto Shin Ken, Seiji a învățat și stăpânit un stil numit Hokumon no Ken (Fist of the North Gate). Seiji este condus de răzbunare, și îl ataca pe Kenshiro în încercarea de a prelua și de a distruge ”the Last Land”, regatul care conduce regiunea.
            Primul volum apărut în SUA include o conferință de presă cu Gackt (subtitrată) care a avut loc în 4 aprilie 2003 în Roppongi. În această conferință, el explică de ce îi place ”Fist of the North Star” - spune că urmărind acest spectacol îți faci o idee cam cum ar trebui să fie un barbat adevărat. El speră ca acest spectacol să sporească numărul de bărbați buni din lume. Vorbește despre cât de surprins a fost de frumusețea acestei animații și despre faptul că nu vede nici o diferență între actorie și cântat. De asemenea vorbește despre începuturile sale ca actor de voce și despre cum a fost folosită piesa sa ”Oasis” ca piesă de final a seriei.
            Volumul 2 include scene cu Gackt din spatele camerelor de filmat în timpul înregistrărilor, cât și un interviu (subtitrat) legat de experiența sa pentru prima data ca actor de voce , înregistrat în 10 august 2003. Gackt povestește că personalitatea sa curentă la această vârstă nu seamămă cu personajul Seiji, dar că Seiji seamănă cu el când era adolescent. Vorbește despre scena cea mai grea, cea în care trebuia să râdă (deoarece nu râde deseori în viața de zi cu zi !). Întrebat fiind dacă ar accepta să joace rolul lui Seiji într-o versiune de acțiune-live a anime-ului, spune că nu ar face acest lucru deoarece nu dorește să-și construiască mușchii precum Seiji.
            Piesa lui Gackt, ”Lu:na”, apare în coloana sonoră de început, iar ”Oasis” la sfârșit. Scene din videoclipul ”Oasis” apar chiar în încheierea filmului. Gackt de fapt s-a inspirat din ”Fist of the North Star” când a compus ”Oasis”, și și-a dorit ca piesa sa fie folosită pe coloana sonoră a filmului. Totuși, la acea vreme nu erau planuri de realizare a unei noii serii ”Fist of the North Star”. Câțiva ani mai târziu, au început negocierile pentru o nouă serie, ”New Fist of the North Star”, și Gackt a fost întrebat dacă melodiile sale ar putea fi folosite în noua serie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!