sâmbătă, 12 ianuarie 2013

MOON CHILD - povestea (partea I)

Deschiderea
               
                În anul 2014, economia Japoniei s-a prăbușit, cauzând imigrarea în masă către alte țări. Mallepa (un oraș imaginar localizat în Asia) e în mare parte locuit de asiatici, și majoritatea populației sunt taiwanezi sau chinezi. Creșterea rapidă de imigranți a cauzat înrăutățirea securității și situației politice în Mallepa. Violența și schimbul de focuri e ceva normal, cu diferite grupuri ce luptă cu disperare pentru supravețuire. Pe străzile din Mallepa se întâlnesc cele două personaje principale.

Întâlnindu-l pe Kei

                Filmul începe cu trei băieți tineri care încearcă să jefuiască pe cineva. Sho și fratele său, Shinji, sunt orfani, și la fel ca și prietenul lor din copilărie, Toshi, supravețuiesc în Mallepa furând de la bătăuși. Gasesc o țintă, și după ce fură cu succes o servietă de la el, cei trei fug în direcții diferite. În drumul său înapoi spre ascunzătoarea lor, Sho intră într-o clădire dărăpănată. Vede un bărbat întins pe podea, și crezând că doarme, încearcă să-i fure ceasul. Acest bărbat este Kei, care de fapt este un vampir. Kei îl lovește peste mâini, iar Sho se retrage imediat. Se pare că Kei are nevoie disperată de sânge și continuă să-l privească pe Sho. Cu siguranță l-ar fi ucis pe Sho dacă o rază de lumină nu ar fi străbătut prin fereastră, arzându-i mâinile lui Kei. Kei e prea slăbit ca să se poată mișca și mâinile sale încep să ardă încet. Deși e șocat la început, Sho își oferă ajutorul. Kei refuză, dar Sho îl ignoră și îl trage spre ascunzătoarea lor, acoperindu-l cu o pătură pentru a-l proteja de soare. Deși a observat că e diferit, Sho l-a salvat.
                Înapoi în ascunzătoarea lor, Toshi și Shinji sunt ocupați încercând să deschidă servieta în timp ce Sho încearcă să-l facă pe Kei să mânânce. Băieții reușesc în sfârșit să deschidă servieta lovind-o cu o piatră și găsesc destui bani înăuntru. În timp ce se bucură de reușita lor, Kei observă victima jafului lor venind spre ei. Toshi încearcă să scape cu Shinji, dar bărbatul scoate arma și îl împușcă pe Shinji în picior. Atunci îl amenință pe Sho că îl va ucide pe Shinji dacă nu-l găsește pe Toshi. În timp ce Sho se grăbește să-l  aducă pe Toshi, aude un țipăt puternic. Sho fuge înapoi la ascunzătoarea lor și-l vede pe Shinji șchiopătând. Shinji îi cere să fugă departe, dar Sho îl ignoră și intră în clădire.
                Ce a văzut a fost că Kei se hrănea din bărbat, bându-i sângele. Chiar și după ce a descoperit adevărata identitate a lui Kei, că e un vampir, lui Sho nu îi este frică de el, și de fapt, e atras în mod ciudat de această creatură misterioasă. El se apropie de Kei și pur și simplu îi zâmbește atunci când Kei îl întreabă dacă e speriat de ceea ce vede. Probabil că a văzut în Kei o cale de a deveni mai puternic, sau pur și simplu a fost fascinat de Kei. Oricum, cei doi devin prieteni buni imediat. Viața lui Sho se îmbunătățește considerabil, iar Kei îl învață pe Sho cum să se lupte și cum să devină mai puternic.

Toți adulți în toată firea

                Povestea înaintează cu nouă ani și îl vedem pe Sho adult, împreună cu Kei care îi se alătură în jafuri. Sho a devenit un bărbat frumos, și ispravele sale sunt mai atroce ca niciodată. Sho face cea mai mare parte din acțiune, cu Kei dându-i instrucțiunile și ajutându-l oricând. După ce termină cu restul din mafie, Sho răscolește prin lucrurile lor în timp ce Kei bea sângele unei victime (deja moarte probabil). Sho exprimă
nemulțumirea la pizza lăsată pe masă.
                Se întorc în cartierul de sud și se întâlnesc cu Toshi. Toshi împarte banii pe care i-a strâns de la victimele jefuite, care nu sunt prea mulți. Sho și Kei îl acuză în glumă că ascunde bani din partea lor. Toshi le spune de următoarea țintă, dar Sho se plânge că drogul pe care Toshi l-a pus în pizza nu a fost destul de puternic și că le-a cauzat ceva probleme când au intrat. Ei se ceartă puțin, și Sho pierde ca întotdeauna. Toshi se întoarce la munca lui și Sho îl roagă să fie atent. Asta arată că în ciuda faptului că se ceartă mai tot timpul, cei trei sunt buni prieteni.
                Următoarea scenă îi plasează pe Sho și Kei acasă și punând banii într-o cutie veche. Se pare că trio-ul au reușit în ispravele lor în ultimii ani, judecând după grămada de bani din cutie. Kei adoarme și visează scena morții lui Luka iar. Kei și Luka era pe plajă și privesc cum soarele răsare încet. Kei îi cere lui Luka să plece, dare Luka refuză, spunând că e pregătit să părăsească această lume. Kei pleacă, lăsându-l pe Luka singur. Kei se trezește din vis și în mintea lui încă îl aude pe Luka cântând în timp ce arde.
                Sho vine și îl privește îngrijorat. Sho îl întreabă dacă e în regulă, iar Kei îl alungă și îi cere lui Sho să iasă mai des afară decât să-i țină companie toată ziua în casă. Fiind vampir, Kei nu poate ieși pe timpul zilei, și Sho a urmat același stil de viață mai mult spre disperarea lui. Kei ajunge chiar să-i sugereze lui Sho să trăiască despărțiți pentru o perioadă de timp. Din conversația celor doi, reiese că acest subiect este foarte des discutat, cu Sho care insistă că lucrurile sunt bune așa cum sunt. Kei își exprimă îngrijorarea că ar putea într-o zi să se întoarcă împotriva prietenilor săi, dar Sho îl asigură că acest lucru nu se va întâmpla și discuția se termină (pentru moment).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!