vineri, 18 ianuarie 2013

MOON CHILD - povestea (partea VII)

Ultima luptă

                Scena se schimbă la o clădire veche, aproape în ruine, unde dl. Chan și membrii bandei sale revizuiesc un plan pentru a reconstrui acea parte de pământ. În timp ce Sho și Kei merg în jos pe coridor spre locul unde dl. Chan este, Sho îi cere lui Kei să se mai gândească la sugestia sa (cea de-a o transforma pe Yi-che în vampir) dacă el moare astăzi. Dacă atât el cât și Yi-che mor, Hana va rămâne orfană și nu vrea ca asta să se întâmple, așa că îi cere lui să aibă grijă de Yi-che. Kei îi răspunde vag.
                Cei doi intră în clădire și sunt înconjurați de mafie. Sho refuză să se ferească și merge drept înainte indiferent. Dl. Chan îi amintește lui Son ce are nevoie ca să-și îndeplinească visul și Son pleacă hotărât. Sho continuă schimbul de focuri cu mafia în timp ce Kei încearcă să-l convingă să aibă mai multă grijă, dar fără succes. Dl. Chan a rămas acum singur cu cei doi bărbați care i-au ucis pe membrii bandei lui Sho, dar ei brusc se întorc și trag spre el, spunând că sunt liberi de acum. Son îl găsește pe Sho în momentul în care îl ucide pe ultimul membru din mafie. Deja, Sho este acoperit cu sânge și răni. Son se apropie de el cu grijă și îl întreabă dacă vrea să facă un duel unu-la-unu și Sho acceptă. Son îl vede brusc pe Kei, dar Sho își îndreaptă arma spre acoperiș și trage, lăsând raze de soare să pătrundă în clădire. Kei e acum prins într-un colț, înconjurat de lumina soarelui ce trece prin acoperișul găurit. Sho trece liniștit prin lumină și apoi dispare cu Son.
                Sho și Son încep să se lupte într-o cameră mare cu două rânduri de coloane. Kei privea cerul când îi observă pe cei doi bărbați. Cei doi își scot armele și trag în continuu spre el. Kei se întinde pe podea, sângerând profund. Între timp, Sho și Son își continuă duelul. Imediat ce cei doi bărbați pleacă, Kei se mișcă. Unul dintre bărbați merge să verifice și Kei îl împușcă. Se ridică brusc și țâșnește înainte. Îl ucide pe celălalt când acest încearcă să-l oprească pe Kei să plece.
                Sho și Son se pregătesc acum pentru ultimul foc de armă și stau unul în fața celuilalt. Amândoi sunt la ultimul glonte. Ei râd la ironia soartei lor înainte ca lucrurile să devină serioase iar. Când ajung la trei, sunetul focului de armă se aude în aer....și Sho se prăbușește. Son îl privește șocat. Mege lângă el și-l acuză că nu a tras intenționat, dar Sho neagă. Kei intră și-l vede pe Son stând deasupra lui Sho care abia mai trăiește. Son îi spune că asta este soarta lor și îndreaptă arma spre Kei. Kei îl țintește și Son cade, mort. Kei vede secvențe din timpul pe care cei cinci l-au petrecut împreună. Atunci scena trece la Sho care este întins pe podea, sângerând. Sho spune că toată lumea a dispărut și îi cere lui Kei să-și amintească promisiunea. Kei îl strigă pe nume și îi cere lui Sho să nu-l părăsească.

În 2045

                Următoarea scenă are loc în 2045 și vedem o domnișoară ce face ultimele retușuri la o frecă, intitulată ”Speranță” în parc. Design-ul picturii este similar cu cel vechi, făcut de Yi-che. Ea primește un buchet de flori și aplauze din partea mulțimii. Apoi brusc se face noapte și domnișoara este complet singură. Se întoarce la un moment dat și-l vede pe Kei stând pe o bancă. Îi mulțumește, și astfel aflăm că domnișoara este Hana, fiica lui Sho și Yi-che. Apoi se îndepărtează cu câțiva pași și privește în jur. Când Kei o întreabă ce o îngrijorează, spune că simte ca și cum cineva o supraveghează din umbră. Kei îți cere iertare pentru că nu va putea să o conducă mâine la aeroport și o roagă să studieze din greu și să facă picturi minunate. Îți iau rămas bun și Hana îi mulțumește încă o dată înainte de a pleca.
                Imediat ce Hana pleacă, Kei se întoarce și merge spre frescă, unde se află Sho. Sho îi laudă talentul și pictura. Din conversația lor, ne putem da seama că Sho nu a fost în Mallepa în tot acest timp și că Hana a fost lăsată în grija lui Kei. Sho îi spune lui Kei că nu mai este supărat pe el, dar că nu putea accepta ceea ce a devenit și că nu a dorit ca Hana să-l vadă astfel. Kei îl întreabă dacă ar fi transformat-o pe Yi-che în vampir dacă ar fi reușit atunci. Sho îi răspunde că nu știe ce ar fi făcut, dar e fericit că nu au făcut-o. Kei îl întreabă dacă vrea să meargă pe plajă.

Kei și Sho mor

                În drum spre plajă, Sho începe să cânte melodia ”Orenji no Taiyou”. Când ajung pe plajă, Kei îi dă poza cu cei cinci împreună pe plajă. Stau unul lângă altul în mașină și privesc liniștiți cum soarele răsare. Când soarele a răsărit, tot ce rămâne este mașina albă parcată pe iarba verde.
                Apoi îi vedem pe Yi-che, Kei, Sho și Son stând pe plală în timpul zilei și vocea lui Toshi ce le cere să fie gata. Toshi fuge să li se alăture și cei cinci pozează pentru cameră. La început pare exact ca poza pe care au făcut-o cei cinci pe plajă acum mulți ani, dar brusc, zâmbesc și-și ridică cele trei degete într-un fel de salut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!